Biblioteca

La biblioteca està situada a la planta baixa de l'antic Gran Hotel Falcón, a la plaça del Teatre, al bell mig de la Rambla. Porta el nom de Gòtic perquè està situada en aquest barri, el més antic de la ciutat, i d'Andreu Nin en homenatge al professor, periodista, polític revolucionari i secretari general del POUM des del començament de la Guerra Civil fins que va ser detingut i posteriorment assassinat l'estiu del 1937.

El projecte arquitectònic i la intervenció gràfica els han dut a terme els arquitectes Ramon Farré - Escofet i Massimo Preziosi (M1441 Arquitectura), que han creat un espai únic estructurat com un recorregut clar que comença a la zona de més activitat, situada en contacte visual directe amb la Rambla, i acaba a la zona més tranquil·la de lectura i fons general, situada en un gran espai que aprofita l'orientació i la llum de la plaça de Joaquim Xirau.

Ocupa un espai total de 1.050 metres quadrats distribuïts en una planta, on trobareu l'àrea de diaris i revistes, l'àrea infantil, l'àrea de fons general, l'àrea de música i cinema, la zona Wi-Fi, l'Espai Multimèdia i el servei d'Internet i +.

La Biblioteca Gòtic - Andreu Nin, que es va inaugurar el 2 de maig de 2010, dóna servei als ciutadans amb la resta de biblioteques del districte de Ciutat Vella: la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, la Biblioteca Francesca Bonnemaison i la Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat.