Biblioteca

La Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta va obrir les portes el 9 de desembre de 2011 per donar servei i oferir recursos als veïns i les veïnes del barri i la seva àrea d'influència, fruit del trasllat de l'antiga Biblioteca Torre Llobeta.

Està situada a la plaça de Carmen Laforet, al sud del districte de Nou Barris, a tocar dels barris del Guinardó (Horta) i el Congrés i els Indians (Sant Andreu). No fa pas gaire, al mateix solar, hi havia les Cotxeres de Borbó, la masia de Can Xiringoi o Can Xiringall i, ben a prop, els Quinze.

La biblioteca, distribuïda en tres plantes i amb una superfície total de 1.400 metres quadrats, s'integra dins l'edifici on també hi ha el Centre Integral de Salut Cotxeres i el Casal de Gent Gran de Vilapicina i la Torre Llobeta, obra del despatx Laviña - de la Villa Arquitectura.

La biblioteca és un servei públic i gratuït obert a tothom que garanteix l'accés democràtic a la informació, la transmissió de coneixements, la formació, l'aprenentatge permanent i el lleure. Ho fa mitjançant la seva col·lecció, els recursos tecnològics, un equip humà i una programació d'activitats culturals per a diferents edats i públics.