Agenda del Casal

Divendres, 01/04/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | NATURA QUOTIDIANA

00:00

Fins al 30 d'abril

Exposició fotogràfica on es plasmen tots aquells moments de la quotidianitat que ens envolta i es deixen escapar a causa del ritme de la vida. Instants capturats des d’una mirada creativa, que fan de la realitat una bellesa extraordinària.

A càrrec de Jordi Pozo

ACTIVITATS | DESMUNTANT LES FACTURES DEL GAS I ELECTRICITAT

19:00

T’agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps quines opcions tens a l’hora d’escollir companyies d’energia o si tens més potència contractada de la que necessites? Aquest taller treballa cadascun dels conceptes que apareixen en la factura amb l’objectiu d’entendre què s’està pagant, quines opcions tenim i com podem reduir l’import de les nostres factures simplement optimitzant el contracte de subministrament. Coneixerem què és l’energia i què és la potència. Sabrem què és el mercat regulat i què és el mercat lliure.

A càrrec del Punt d'Assessorament Energètic d'HG

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Inscriu-te aquí

XERRADA | Diàlegs per una cultura humanitzant: Consideracions positives i dèficits de les Nacions Unides, què en sabem? (2)

19:00

Dilluns 11 d'abril, a les 19 h

La ONU és una Institució única  al món, amb una missió assignada d’alt nivell, què en coneixem?. No ens queda massa allunyada com a ciutadans? Volem apropar-nos-hi per posar-hi llum!. On es troba com a Institució  davant la guerra i a on ens trobem nosaltres com a ciutadans.

A càrrec de Cooperativa Rocaguinarda

Activitat gratuïta

SANT JORDI, PUNT I A PART

00:00

Del 19 al 30 d'abril

A l'aparador del Mas Guinardó fem un Punt i A Part amb els rols tradicionals de la llegenda de Sant Jordi, guarnint l'espai amb punts de llibre confeccionats per nenes, nens i joves del barri, amb un missatge que actualitzi els rols dels personatges de la llegenda, als nostres dies.  

Les princeses no hem de ser salvades, ni hem de matar a cap Drac... Sant Jordi, Punt i A part! 

Entre les participants sortejarem llibres de la Cooperativa Cultural Rocaguinarda.  

Participa! 

Organitza: Grup motor Sant Jordi de la Taula del Mas 

SANT JORDI AL MAS GUINARDÓ | ELS DIMECRES DEL POU

19:00 to 21:00

Dimecres 20 d'abril a les 19 h

Dins les jornades Sant Jordi al Mas Guinardó, els dimecres del Pou esdevenen l'activitat "Llibres per conèixer el nostre barri", on presentaran dues obres que compten amb la participació de gent d'el Pou:

El Guinardó desaparegut ens mostra en imatges un barri que ja només existeix en el record després d'anys de grans transformacions. Editorial Efadós.

Barcelona en ruta recull 18 itineraris per la ciutat de Barcelona, 3 pel nostre districte: el Guinardó, el Carmel i Horta. Editorial Llop Roig.

A càrrec d'El Pou

SANT JORDI AL MAS GUINARDÓ | JAM POÈTICA

19:00

Dijous 21 d'abril, a les 19 h

Recital i Jam Poètica oberta i dinamitzada amb entitats artístiques i creatives del Casal i d’altres escriptores emergents. Hi haurà espai de micròfon obert, vine, escolta, comparteix i si t’animes, recita!  

Recital a càrrec de:

Antoni Robert i Gadea

Kelly Bizarri Leal

Gerard Casas

Organitza: Grup motor Sant Jordi de la Taula del Mas 

SANT JORDI AL MAS GUINARDÓ | EL RITME DELS MENUTS

17:00 to 19:30

Divendres 22 d'abril, de 17 a 19.30 h

Activitat d’experimentació artística mitjançant jocs i interacció per a tota la família. Vine i gaudeix de diversos espais de percussió, pintura, construcció i més sorpreses culminant amb un Conta Contes que farà trontollar la llegenda de Sant Jordi! 

Activitat gratuïta adreçada a infants de fins a 10 anys

A càrrec de Cia El Ritme dels Menuts 

Organitza: Grup motor Sant Jordi de la Taula del Mas 

SANT JORDI AL MAS GUINARDÓ | TALLER DE RELAT

17:30 to 19:30

Divendres 22 d'abril, de 17.30 a 19.30 h

Taller on amb el transfons de la llegenda de Sant Jordi, reflexionarem sobre rols de gènere, l'amor i la violència de gènere i les diferències socials, estimulant la creativitat. 

Activitat gratuïta per adults amb inscripció prèvia a cemasguinardo@qsl.cat 

A càrrec de CNL de Barcelona, Delegació d’Horta Guinardó 

Organitza: Grup motor Sant Jordi de la Taula del Mas 

Col·labora: Llar d’Oportunitats 

SANT JORDI AL MAS GUINARDÓ | TALLER DE MELMELADA DE ROSES

18:00

Divendres 22 d'abril, a les 18 h

Taller teòric on aprendrem a fer una deliciosa melmelada amb pètals de roses, així com mantenir aquests flors tant especials i fer-les perdurar, abans que es comencin a pansir. Totes les participants s’emportaràn una rosa! 

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a cemasguinardo@qsl.cat 

A càrrec de Grup de l'Hort

Organitza: Grup motor Sant Jordi de la Taula del Mas 

XERRADA-DEBAT | EL GARROFER: ECOFEMINISME

19:00 to 21:00

Dilluns 25 d'abril a les 19 h

Vine a la xerrada-debat mensual del Garrofer. En aquesta ocasió l'Ecofeminisme serà la resposta a les següents preguntes...Masclisme? Patriarcat? Emergència Climàtica? Degradació ambiental?

A càrrec de Blanca Bayas Fernández d'Acció Ecofeminista i Les Guineus del Guinardó Assemblea Feminista del Barri.

Organitza: El Garrofer Espai de Debat

SANT JORDI AL MAS GUINARDÓ | LA LLEGENDA DE SANT JORDI

19:00

Dimarts 26 d'abril, a les 19 h

Les amigues i amics de Creart ens interpretaran amb la seva mirada teatral, una adaptació contemporània de la llegenda de Sant Jordi, en clau d’humor... us hi esperem! 

A càrrec de Cia. CreArt

Organitza: Grup motor Sant Jordi de la Taula del Mas