Cursos i tallers del Casal

 • TARDOR 2024

  L'Aula del Mas engloba diferents propostes de formació no reglada, de temàtica diversa. Càpsules formatives i tallers que faciliten eines de gestió en el dia a dia dels grups, les entitats i totes les persones interessades. També s'ofereixen continguts relacionats amb els eixos de treball del casal: interculturalitat, feminismes, sostenibilitat, etc.  ​

  Us podreu inscriure als tallers de primavera a partir del dia 9 de setembre presencialment a la recepció del Casal Mas Guinardó o bé a través del nostre aplicatiu.

   

  TALLERS FORMATIUS

  TALLER DE PINTURA I DIBUIX  

  Dimarts 8, 15, 22 i 29 d’octubre; 5, 12, 19 i 26 de novembre; 3 i 10 desembre de 19 a 21 h 

  Aquest taller és un recorregut d'iniciació pel món del dibuix i la pintura. Gaudirem mentre aprendrem a fer servir llapis de grafit, llapis de colors i pinzells amb acrílic; llum, ombra, degradat, intensitat, volum... totes aquestes paraules en un no-res seran les teves aliades al taller! 

  Material que cal dur el primer dia de classe: un bloc de dibuix d’aprox. 90 gr (mida DIN A4 o DIN A5), llapis HB, 2B, 6B, un pinzell difuminador de paper, goma d'esborrar, maquineta i força il·lusió! 

  Docent: Alícia Santamaria 

  Preu: 62,68 € 

   

  PILATES  

  Dimarts 8, 15, 22 i 29 d’octubre; 5, 12, 19 i 26 de novembre; 3 i 10 desembre de 20 a 21.15 h 

  El mètode Pilates es basa en l’activació dels músculs centrals que ajuden a potenciar l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir sana l’esquena. Es tracta de fer una sèrie de moviments encadenats a una respiració específica que ajuden a enfortir, sobretot, la faixa abdominal, la regió lumbar i els glutis. 

  Docent: Ariadna Morros 

  Preu: 39,17 € 

   

  TALLER DE DEFENSA PERSONAL FEMENINA 

  Dissabte 19 i 26 d’octubre, d’11 a 13.30 h 

  Aquest taller vol ser una reflexió sobre el que ens passa i què fer en una situació de violència. 
  Amb un enfocament gestàltic i utilitzant la bioenergètica, les dinàmiques de grup i les arts marcials, farem un treball lúdic, d’autoexploració i en compartirem les experiències. 
  Després d'una breu introducció al marc de treball i una roda per parlar, passarem directament al cos per explorar sensacions, emocions i jocs. 

  Docent: Sergi  Sanmartin  

  Preu: gratuït 

  Activitat inclosa en el Festival Empodera’t 

   

  APLICACIONS IMPRESCINDIBLES PER AL TEU DIA A DIA 

  Dimecres 6, 13 i 20 de novembre de 18 a 20.30 h  

  Descobreix els secrets de les aplicacions que et poden fer la vida més fàcil. Revisarem com gestionar un calendari de tasques, l'agenda de contactes, a cercar llocs i crear itineraris en un mapa, utilitzar aplicacions de transport, fer servir el traductor... a més de donar trucs i recomanacions per fer un ús segur dels teus dispositius. 

  Docent: Jaime Rodríguez 

  Preu: 23,50 € 

   

  CREACIÓ DE DOCUMENTS AMB WORD 

  Dimecres 23 i 30 d'octubre de 18 a 20.30 h  

  Vols millorar l'aspecte dels teus documents? Aprendrem tot el que cal per dominar l'aplicació més famosa de l'ofimàtica, el Word. Revisarem les seves possibilitats per crear tot tipus de documents (escrits, cartes, currículums...), i com afegir els seus principals elements: portada, índex de continguts, capçaleres i peus de pàgina, taules, referències creuades i molt més. 

  Docent: Jaime Rodríguez 

  Preu: 15,67 € 

   

  ORGANITZA LES TEVES IMATGES AL MÒBIL I A L'ORDINADOR 

  Dimecres 4 i 11 de desembre de 18 a 20.30 h  

  Un dels problemes de la fotografia digital és l'organització de les imatges. En aquest curs, aprendràs a traspassar les fotos del mòbil a l'ordinador, pujar-les al núvol i el necessari per organitzar-les correctament en carpetes o àlbums. Revisarem també les opcions d'edició bàsiques: retallar, girar, aplicar filtres... 

  Docent: Jaime Rodríguez 

  Preu: 15,67 € 

   

  PÍNDOLES FORMATIVES

  TAULETES I MÒBILS 

  Dimarts 8 d'octubre, de 18 a 20.30 h 

  Coneix les parts de les quals es componen els telèfons mòbils i les tauletes, i aprèn tècniques de manteniment bàsic per allargar la seva vida útil. 

  Cal portar: mòbil o tauleta antiga (en desús) 

  Preu: gratuït

  A càrrec de Cercle Zero 

   

  TALLER DE MODELATGE DE CERÀMICA 

  Dimarts 22 d'octubre, de 18 a 20 h 

  Es proposa fer un plat/safata modelat amb pasta blanca, un material molt similar a la ceràmica, però amb l'avantatge que no cal posar-la al forn ni esmaltar-la per donar-hi color, cada participant podrà acolorir la seva figura al seu gust amb pintura crílica. 
  La figura per modelar serà una dona/home a l'elecció del participant en el taller, l'únic requisit és que els cabells siguin llargs i tinguin la funció de safata. Aquesta safata serà ideal per deixar-hi joies,  col·locar-hi cons d'encens o altres objectes petits. 

  Preu: gratuït

  A càrrec de Laura Galante (Cotreball la Clota) 

   

  TALLER DE GERMINATS

  Dissabte 26 d’octubre, d’11.30 a 13.30 h 

  Taller per introduir-nos al món dels germinats en què, barrejant teoria i pràctica, aprendrem a cultivar i consumir aquests vegetals. 

  A més, coneixerem l’hort urbà del Casal Mas Guinardó! 

  Preu: gratuït

  A càrrec del Grup de l’Hort 

   

  TALLER D’INTERSECCIONALITAT I COLLAGE

  Dimecres 16 i 23 d'octubre, de 18.30 a 20.30 h 

  Taller d’enfortiment comunitari on les persones participants s’implicaran de manera horitzontal en el procés, amb una construcció conjunta per fomentar la col·laboració i la cooperació en la comunitat. Reconeixerem múltiples identitats, des de les arts plàstiques, com a eina de diàleg i construcció de pau (no és un taller d'artteràpia). 

  A càrrec de Narda Rey 

  Preu: gratuït

  Activitat dintre del programa d’activitats del cicle Tardor de pau amb inscripció prèvia 

   

  TALLER: LA VIOLÈNCIA DEL SILENCI 

  Dimecres 6 de novembre, de 18.30 a 20.30 h 

  Els silencis al voltant d'una víctima de violència són una gran dificultat per tallar la violència masclista i les violències en general. Cal no callar davant la barbàrie per poder mediar, donar suport a la víctima, denunciar i alertar. 
  En aquest taller visualitzarem el curtmetratge Silenciós i introduirem la manera en què poden detectar-se els maltractaments per poder denunciar-los, al mateix temps que se sensibilitzarà contra les violències masclistes per ajudar a evitar-les i combatre-les. 

  A càrrec de Miquel Insausti 

  Organitza Taula de Diàleg per la Convivència i Interculturalitat 

  Activitat dintre del programa d’activitats del cicle Tardor de pau amb inscripció prèvia 

   

  MINDFULNESS: PRACTIQUEM L’ATENCIÓ PLENA  

  Dilluns 11 i 18 de novembre, de 18 a 19.30 h 
  Mindfulness és atenció plena, és estar present a la vida. És també una pràctica meditativa que ajuda a enfocar l'atenció al moment present i que té un benefici en el benestar emocional. En aquest taller coneixerem què és el mindfulness i en farem les pràctiques bàsiques que ajudaran a regular i gestionar. A més, té beneficis com cultivar la calma i pau interna, l'acceptació, observar sense jutjar, la gratitud, ajuda a reduir l'estrès i l'ansietat, etc. 

  Docent: Rebeca Bermúdez 

  Preu: 9,40 € 

   

  LA TEVA FEINA IDEAL ÉS A LINKEDIN. APRÈN A TROBAR-LA! 

  Dimecres 27 de novembre, de 18.30 a 20 h 

  En aquest taller intensiu aprendràs a crear un perfil de LinkedIn atractiu que capti l'atenció dels reclutadors. Descobreix les millors pràctiques per optimitzar les teves aptituds, l’experiència i les recomanacions. Explora estratègies efectives per ampliar la teva xarxa professional i com utilitzar les eines de cerca de feina de LinkedIn. A més, t'ensenyarem a redactar missatges convincents per contactar amb empreses i reclutadors. Aquest curs és ideal per a persones que cerquen feina i volen destacar en el mercat laboral. 

  Preu: gratuït

  A càrrec de Ramón Castro de N3xtWave consulting  

   

  COSTURA BÀSICA 

  Dimarts 3 de desembre, de 18 a 20.30 h 

  Has de fer la vora a uns pantalons? Tens un descosit per arranjar, però no saps per on començar? En aquest taller de tècniques bàsiques de costura (arranjaments) tenim la solució! Vine i aprèn les diferents tècniques de costura a mà,  cosir botons, arreglar forats... 
  Cal portar: una peça de roba vella, retalls de roba i eines bàsiques de costura (agulla, didal, tisores...) 

  A càrrec de Cercle Zero 

  Preu: gratuït

  Activitat complementària dintre del cicle renova la roba amb inscripció prèvia