Agenda del Casal

Divendres, 01/04/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | SOMOS CUBA

00:00

Fins al 30 de juny

Cuba és aquest estrany país que lluita per ser 'normal' des del 1868. Si bé és cert que quan vaig arribar a Cuba, les meves expectatives fotogràfiques eren plenes de llum i color, de música i ritme...; quan vaig arribar a l'Havana, quan vaig parlar amb els cubans, quan vaig sentir què era Cuba en tota la seva esplendor, les fotos es van convertir, van abandonar el color, i tal com diu un amic fotògraf, en Jordi Galderic: - Si vols fotografiar la roba d'una persona, fotografia-la en color; si el que vols és fotografiar-li l'ànima, fes-ho en blanc i negre... i així va ser com, sense voler-ho, a mi Cuba, em va sortir en blanc i negre.

Al vestíbul del Casal

PÍNDOLES FORMATIVES | APRÈN A FER SERVIR GOOGLE MAPS

18:00 to 20:00

Dimecres 1 de juny, de 18 a 20 h

Amb Google Maps es poden cercar adreces i llocs com restaurants, botigues, hotels... També es poden crear itineraris per veure com poder arribar als llocs tenint en compte ens diversos transports. En aquest taller es repassarà el seu funcionament i com fer-lo servir a través dle mòbil.

A càrrec de Jaime Rodríguez

Preu: 6,10 €

INSCRIU-TE AQUÍ

ACTIVITATS| MONÒLEGS EMPODERA'T XS (LA ORGULLOSA)

19:00

Dijous 2 de juny, a les 19 h

L'humor és una mostra d'intel·ligència, una manera de reflexionar i de fomentar l'esperit crític. Les protagonistes dels monòlegs feministes de l'Empodera't ho saben i ens presenten un show amb cinc dones extraordinàries: “una bolli una mica folklòrica, una lesbiana que sembla un nen, una trans disposada a tot, una bisexual monògama i una heterassa condemnada al fracàs amorós”.

Mai Boncompte, políticament incorrecta i desvergonyida, serà la mestra de cerimònies d’aquests monòlegs Empodera’t XS, on l’acompanyaran les còmiques Sandra Roles, Tina Recio, Maria Oria i Irene Meneguzzi.

Entre totes fan un grup que surt del quadre, ja que tenen superpoders, fan tot allò que es proposen i més. Intel·ligents, sarcàstiques, poderoses i, sobretot, amb un sentit de l’humor que només et deixa una sortida, pixar-te de riure.

I entre “hihi” i “haha”, l’organització vesteix de solidari aquest acte tot convidant al públic a fer donatius a l’associació KIF KIF (a través de la seva pàgina web o en efectiu el mateix dia), que des de fa dinou anys treballa i lluita per promoure els drets i la inclusió social de les persones LGTBIQ+ migrants i refugiades a Espanya i que actualment atenen les persones refugiades per la guerra d’Ucraïna.

Els monòlegs feministes formen part de la programació de L’Orgullosa i s’emmarca dins de les activitats que es fan al llarg de l’any al voltant del Festival Empodera’t, projecte singular dels Casal de Barri d’Horta- Guinardó.

Organitza: L’Orgullosa i Festival Empodera’t

Activitat gratuïta

ACTIVITATS | TALLER DE PSICOLOGIA ECONÒMICA DE BUTXACA

18:00

Dijous 9 de juny, de 18 a 20 h

Expliquem les arrels del comportament econòmic i les trampes més habituals en les quals caiem les persones. El taller té per objectiu qüestionar algunes de les nostres decisions econòmiques, aprendre a controlar les emocions quan ens relacionem amb els diners i, en general, tenir una mentalitat positiva que millori el nostre benestar econòmic.

A càrrec d'Eduard Conti

Preu: 6,10 €

INSCRIU-TE AQUÍ

 

EL MAS A LA PLAÇA | GIMCANINA

10:00 to 14:00

Dissabte 11 de juny de 10 a 14 h

Torna la Gimcanina a la plaça del Mas Guinardó amb una Gimcana pel barri, passarel·la d'adopció, paradetes i més sorpreses... ensuma, troba i guanya!

Organitza: El Cisne Negro Voluntarios

Col·labora: Casal Mas Guinardó

 

ACTIVITATS |BUIDA EL TEU MÒBIL

18:00

Dimecres 15 de juny, de 18 a 20 h

Tens el mòbil ple i no tens espai per fer fotos o instal·lar noves aplicacions? Es descobriran quins son els elements que ocupen més espai i com fer neteja d'arxius innecessaris i aplicacions que no es fan servir.

*Es recomana que cadascú porti el seu mòbil

A càrrec de Jaime Rodríguez

Preu: 6,10 € 

INSCRIU-TE AQUÍ

ACTIVITATS | ELS DIMECRES DEL POU: L'EDUCACIÓ FRANQUISTA

19:00 to 21:00

Dimecres 15 de juny a les 19 h

L'EDUCACIÓ FRANQUISTA, ENTRE LA SUBMISSIÓ I LA RESITÈNCIA

L'educació franquista és sinònim d'adoctrinament ideològic, d'autoritarisme, d'abandonament escolar i de mala qualitat de l'ensenyament. Malgrat això, va haver sectors de la societat catalana que tractaren de recuperar els ideals educatius de la II República.

Xerrada a càrrec de Jaume Carbonell, periodista i pedagog.

Organitza: El Pou, grup d'estudis de la vall d'Horta i la Muntanya Pelada.

Col·labora: Casal Mas Guinardó

EMPODERA'T XS | ESPECTACLE FAMILIAR DE TITELLES: BLAURÓ

12:00

Diumenge 19 de juny, a les 12 h

Si mai us hi heu fixat bé... Sabreu que hi ha un poble al nord de Catalunya on hi passa un tren una vegada a l'any, coincidint amb lluna plena... Pròxima parada: Blauró, el poble que només coneixia dos colors.. . Una història que parla sobre la identitat de ser qui vulguis ser a través dels colors.

Dintre de les actuacions del Cicle Festival Empodera’t XS

A càrrec de La Companyia La Boia Teatre

Inscriu-te aquí o trucant al 93 446 14 29

 

ACTIVITATS | MICRO-CREATRE

19:00 to 20:30

Dimarts 21 de juny a les 19 h

Tornem als orígens del teatre!!!! Us convidem a reviure en micro format l'època del cabaret. Us atreviu a endinsar-vos al nostre espectacle? Gaudireu de tot tipus d'art en viu: titelles, poesía, dansa, humor, pintura, cant, modelatge ... I molt més!!!!

A càrrec de Cia Creart.

Activitat Gratuïta

XERRADA | ACOMPANYAR LES PÈRDUES

17:30

Dimecres 22 de juny, a les 17.30 h

Xerrada-debat de la Fundació Metta Hospice. 

Des del nostre naixement travessem un camí ple de pèrdues, de vegades no ens adonem dels buits que ens van deixant, que notem com un neguit o una manca de sentit vital. Des de la Fundació Metta Hospice proposem posar consciència en com ens acompanyem a nosaltres mateixos i als altres en les pèrdues que ens va duent la vida, a més d'obrir-nos als recursos interns que cadascú té per transitar-les. 

Organitza: Jin-Pa

Activitat gratuïta

EL MAS A LA PLAÇA | L'HORA DEL TE AL MAS

18:00 to 20:00

Dimecres 29 de juny a les 18 h 

Activitat dinamitzada i organitzada pels Joves del projecte Llar d'Oportunitats i el Casal Mas Guinardó, on compartint te i pastes del Marroc, parlarem i reflexionarem sobre els viatges personals de cadascú que ens han portat fins aquest barri.

Reflexionarem sobre els problemes i facilitats que hem tingut, i que ens donen eines per construir nous marcs i espais de convivència.

Activitat Gratuïta a la plaça Salvador Riera

ACTIVITATS | FORMACIÓ DE LA TAULA D'INTERCULTURALITAT

18:30 to 20:30

Dijous 30 de juny i dilluns 4 de juliol de 18.30 a 20.30

FORMACIÓ: ES POT COMUNICAR SENSE DISCRIMINAR?

INTRODUCCIÓ

Aquesta formació organitzada pel Programa BCN Interculturalitat en col·laboració amb la Taula Intercultural del Mas Guinardó vol aportar eines de la perspectiva intercultural per detectar i analitzar narratives discriminatòries basades en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural, així com també, el discurs de l’odi a les xarxes socials.

CONTINGUTS

 1a sessió

  • Es pot comunicar sense discriminar?
  • Les narratives discriminatòries basades en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural.
  • El discurs de l’odi a les xarxes socials

2a sessió

  • Eines per detectar narratives discriminatòries
  • Estratègies per l’elaboració de narratives transformadores

METODOLOGIA

La formació serà presencial. Es combinarà l’exposició de caire teòric amb exemples, exercicis i dinàmiques.

FORMADORA: Paloma Chen

Periodista i escriptora. La seva investigació periodística "Crecer en “un Chino” " sobre joves d'origen xinès a Espanya va ser publicada a El Salto. Col·labora amb la Transnational Migrant Platform-Europe i amb mitjans com El País o La Marea. Realitza formacions i tallers de periodisme i antiracisme per a diverses organitzacions És autora de l'informe de CEAR-PV Sense Tòpics sobre el tractament informatiu de la migració i el refugi.

Organitza: Taula d'Interculturalitat  i Convivència del Mas Guinardó i BCN Interculturalitat.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Inscriu-te aquí o presencialment al punt d'informació del Casal