Agenda del Casal

Divendres, 01/04/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | SOMOS CUBA

00:00

Fins al 30 de juny

Cuba és aquest estrany país que lluita per ser 'normal' des del 1868. Si bé és cert que quan vaig arribar a Cuba, les meves expectatives fotogràfiques eren plenes de llum i color, de música i ritme...; quan vaig arribar a l'Havana, quan vaig parlar amb els cubans, quan vaig sentir què era Cuba en tota la seva esplendor, les fotos es van convertir, van abandonar el color, i tal com diu un amic fotògraf, en Jordi Galderic: - Si vols fotografiar la roba d'una persona, fotografia-la en color; si el que vols és fotografiar-li l'ànima, fes-ho en blanc i negre... i així va ser com, sense voler-ho, a mi Cuba, em va sortir en blanc i negre.

Al vestíbul del Casal

ACTIVITATS| MONÒLEGS EMPODERA'T XS (LA ORGULLOSA)

19:00

Dijous 2 de juny, a les 19 h

L'humor és una mostra d'intel·ligència, una manera de reflexionar i de fomentar l'esperit crític. Les protagonistes dels monòlegs feministes de l'Empodera't ho saben i ens presenten un show amb cinc dones extraordinàries: “una bolli una mica folklòrica, una lesbiana que sembla un nen, una trans disposada a tot, una bisexual monògama i una heterassa condemnada al fracàs amorós”.

Mai Boncompte, políticament incorrecta i desvergonyida, serà la mestra de cerimònies d’aquests monòlegs Empodera’t XS, on l’acompanyaran les còmiques Sandra Roles, Tina Recio, Maria Oria i Irene Meneguzzi.

Entre totes fan un grup que surt del quadre, ja que tenen superpoders, fan tot allò que es proposen i més. Intel·ligents, sarcàstiques, poderoses i, sobretot, amb un sentit de l’humor que només et deixa una sortida, pixar-te de riure.

I entre “hihi” i “haha”, l’organització vesteix de solidari aquest acte tot convidant al públic a fer donatius a l’associació KIF KIF (a través de la seva pàgina web o en efectiu el mateix dia), que des de fa dinou anys treballa i lluita per promoure els drets i la inclusió social de les persones LGTBIQ+ migrants i refugiades a Espanya i que actualment atenen les persones refugiades per la guerra d’Ucraïna.

Els monòlegs feministes formen part de la programació de L’Orgullosa i s’emmarca dins de les activitats que es fan al llarg de l’any al voltant del Festival Empodera’t, projecte singular dels Casal de Barri d’Horta- Guinardó.

Organitza: L’Orgullosa i Festival Empodera’t

Activitat gratuïta