Agenda del Casal

Dijous, 01/09/2022

ACTIVITATS REGULARS | cada setmana al mas hi trobes...

00:00

GRUP DE L'HORT  

Dimarts, dijous i dissabtes o diumenges, de 10.30 a 14 h |  A càrrec del Grup de l’Hort

 

 

RETROBA'T AMB TU  

Dimarts, de 17 a 19 h | A càrrec de Retroba't amb tu

 

 

 

TALLER D'IDEES

Dimecres, de 16.30 a 19 h | A càrrec del Taller d’Idees

 

 

BALLS DE SALÓ PER A LA GENT GRAN 

Divendres, de 16 a 19 h | A càrrec de la Residència de Gent Gran del Guinardó

 

 

CLUB SOCIAL D’ESCACS DE PEONA I PEÓ 

Divendres, de 18 a 21 h | A càrrec de Peona i Peó. Club d’Escacs

 

GRUP D’AJUDA MÚTUA NOUS EMBARASSOS 

A càrrec de Petits amb llum

 

A  més a més...

Diversitats és un dels programes de temàtica LGTBIQ+ més longeus de Catalunya, s’emet setmanalment des de 2013 i a partir de la novena temporada, enregistraran els seus programes al Casal!

Per a més informació: diversitatsfm@gmail.com

A càrrec de Diversitats FM

 

 

 

AULA DEL MAS | COM TREURE PARTIT AL MEU MÒBIL

18:00 to 20:00

Mòdul iniciació: Dimarts 21 i 28 de febrer, 7 de març, de 18 a 20 h

Mòdul aprofundiment: Dimarts 14, 21 i 28 de març, de 18 a 20 h

El taller vol donar a conèixer les possibilitats que té un telèfon intel·ligent. Aprendrem la personalització de la seva aparença o la configuració de comptes de correu, xarxes socials... També veurem com descarregar-nos aplicacions útils i en provarem algunes de relacionades amb la informació, la comunicació i l’entreteniment. Per si tens el mòbil ple i no pots fer més fotos o instal·lar-hi aplicacions noves, veurem quins elements ocupen més espai i com podem fer neteja d’arxius innecessaris i aplicacions que no fem servir. Materials: Només necessitaràs un telèfon intel·ligent amb càmera de fotos i connexió a internet pròpia.

*Es recomana que l’usuari porti el seu mòbil

Docent: Maria Martínez

Preu: 18,30 €/cada mòdul

Inscriu-te aquí: Iniciació

Inscriu-te aqui: Aprofundiment

EXPOSICIONS | SANT JERONI DE LA VALL D'HEBRON, EL MONESTIR AMAGAT

18:15

De l'1 al 31 de març

El monestir que va donar nom a la vall d'Hebrón i que va estar present a la vall d'Horta des de la seva fundació l'any 1393 i fins les desamortitzacions eclesiàstiques del s.XIX.

El dimecres 15 de març a les 19 h se celebrarà la xerrada 'Sant Jeroni de la Vall d'Hebrón, records d'un monestir perdut'

A càrrec d'El Pou, grup d'estudis

ACTIVITATS | GRUP D’AJUDA MÚTUA EN EL DOL (GAM de dol)

10:00

4rt dissabte de cada mes, de 10 a 12 h

25 de març

Grup d’acompanyament que té com a objectiu l’acompanyament dels uns als altres durant el dol, en un espai on podem parlar del temps viscut amb els nostres fills i filles, de les nostres emocions, un espai on podem ajudar-nos a continuar mirant endavant.

A càrrec de Petits amb llum

Per a més informació: info@petitsambllum.org /www.petitsambllum.org

MARÇ ÉS DONA | EXPOSICIONS: CONSTRUINT EMOCIONS

00:00

De l’1 al 30 de març

“Jo no surto al carrer amb una idea prèvia. Faig les fotos que m’agraden. Elles em parlen, em recorden emocions i moments. Em fan viatjar pel present, passat i futur. És com un joc; les espectadores, els espectadors, han de ser lliures per fer el camí que vulguin, descobrir o no que s’amaga sota les capes d’un collage. Hi ha molt de mi en les composicions, així el desacord fa també part d’aquest joc.”

Inauguració de l'exposició amb presentació per part de l'autora el pròxim dimarts 7 de març, a les 19 h.

A càrrec de Teresa Suñé

MARÇ ÉS DONA | EXPOSICIONS: OBJECTIU DONA... MARÇ ÉS DONA!

00:00

De l’1 de març al 31 de març

Fem un petit homenatge a les dones de les diferents convocatòries d’Objectiu Dona 2022 que han presentat les seves propostes fotogràfiques.

 

Participants: Isabel Sabat, Griselda Duch, Marta Compte , Marta Turon, Ana Liyu, Karla Denisse, Lurdes Lacorte Ávila, Lorena Glave, Anna Badia, Roser Salarich, Carla Ballester, Brigitte Travers, Marta Esteve, Francesca Rauchi, Sara Nicolàs, Esther Martin, Carmen Hurtado, Marta Belev, Núria Ayache, Lisi Andrés. 

A càrrec del Casal Mas Guinardó

ACTIVITATS | EL MARÇ ÉS DONA

09:00

De l'1 al 31 de març

Durant tot el mes de març, les entitats i grups del Casal et proposen diferents activitats en clau de dona que miren a través del sedàs dels feminismes i el paper de la dona en la societat.

 

 

 

 

Programació específica:

Acte central de la celebració del 8M del Districte Horta-Guinardó - Dijous 9 de març a partir de les 18.30 h.

Teatre: La Tendresa D’Alfredo Sanzol - Divendres 10 de març a les 19 h

Documental i col·loqui: Deshumanitzades - Dilluns 13 de març a les 19 h

Curs del PIAD: Ioga terapèutic. Alleujar l'estrès i l'ansietat - Dimarts del 21 de març al 23 de maig, de 10 a 12 h

Presentació de la guanyadora del concurs 'Sala amb nom de Dona'2023 - Dijous 30 de març, a les 18:30 h

Teatre Fòrum: El silenci de la Fera - Divendres 31 de març a les 19 h

Exposició: Objectiu Dona - De l'1 al 31 de març

Exposició: Construïnt emocions - De l'1 al 31 de març

 

ACTIVITATS | GRUP D'INTERCANVI LINGÜÍSTIC

18:30 to 19:30

Tots els divendres de 18.30 a 19.30 h

Comencem el grup d'intercanvi lingüístic del Casal Mas Guinardó, una iniciativa sorgida de la Taula d'Interculturalitat del Mas Guinardó amb els Joves del projecte Llar d'Oportunitats, el Centre d'Acollida i altres veïns i veïnes del barri interessades en compartir i aprendre català i altres llengües del món que es parlen al Guinardó.

L'activitat estarà dinamitzada per voluntaris d'Òmnium i el seu projecte Vincles que treballa aquesta temàtica i ja tenen eines i metodologia per a conduir aquest tipus de grups.

Activitat gratuïta

Organitza: Taula d'Interculturalitat del Mas Guinardó

Dinamitza: Projecte Vincles d'Òmnium Cultural

 

ACTIVITATS | CINECLUB GUINARDÓ

19:00 to 13:00

 

20 d’abril, 11 de maig i 15 de juny, a les 19 h

Arriba el món del setè art al barri. El Casal Mas Guinardó en col·laboració amb l’entitat Lonestar Cultura, estrena un nou espai: el Cineclub Guinardó. Aquest projecte neix amb l’objectiu d’apropar el cinema als nostres veïns i veïnes, sempre des d’una mirada crítica però sense renunciar al gaudi. Tots els tercers dijous de mes, us presentarem un film relacionat amb alguns dels eixos de treball que practiquem al Mas.  Pretenem que l'espai sigui un lloc de trobada per a persones que vulguin conversar sobre el món cinematogràfic sense oblidar que també és entreteniment. El coneixement i la diversió poden i han d’anar agafats de la mà i el cinema és la millor eina per aconseguir-ho!

Poseu-vos còmodes que la cinta comença a rodar!

Activitat gratuïta sense inscripció

 

Lonestar Cultura és una associació sense ànim de lucre dedicada a l’organització i producció d’activitats culturals que afavoreixin l’accés de totes les persones a la cultura. Entre els seus valors hi ha el foment de la cultura com a eina per al creixement personal, social i professional i per a la igualtat de gènere, el foment de projectes culturals que ajudin a la integració i la cohesió social, l’apoderament de les persones que poden quedar excloses del fet cultural i la cessió d’un paper actiu al públic, fent-lo partícip i protagonista de l’experiència cultural.

 

Totes les sessions tindran lloc a las 19 h a la Sala amb nom de dona del casal Mas Guinardó

 

Cartellera:

> 16 de març ‘En tierra de hombres’ (2005), Niki Caro. 

Una mare soltera torna a la seva ciutat natal, a Minnesota i, per tirar endavant, busca feina a les mines de ferro, un territori cent per cent masculí. La seva condició personal i la voluntat de guanyar-se la vida en un món d’homes provoquen el rebuig de la comunitat. La pel·lícula, protagonitzada per Charlize Theron, reflecteix molt bé misèries humanes com la discriminació de gènere, però també  la solitud i la lluita per sobreviure en un camí en què, a priori, tot són dificultats.

 

> 20 d’abril ‘Alien: el octavo pasajero’ (1979), Ridley Scott. 

Clàssic del cinema de terror i ciencia ficció, aquesta cult movie comença quan la tripulació de la nau espacial Nostromo respon a un senyal d’auxili d’una nau desconeguda. Arrel d’aquest rescat, un monstre alienígena s’introduirà a la Nostromo i anirà anihilant els seus ocupants. La pel·lícula, ombrívola i esfereidora, té com protagonista una dona (Sigourney Weaver), una heroïna connectada amb les de la  mitologia clàssica que, com elles, lluitarà per vèncer el drac.

 

>11 de maig pel·lícula a concurs, del 20 d'abril al 30 d'abril.

ACTUALITZEM! Gràcies a la vostra participació en les votacions, ja tenim pel·lícula escollida per projectar a la sessió de Festa Major! Veurem Lluny del Cel (2002), de Todd Haynes. Us esperem a totes a les 19 h, i recordem a les que heu votat que el mateix dia de la projecció anunciarem la persona guanyadora del sorteig i li farem entrega del premi...si és que ha vingut!

 

> 15 de juny ‘La vida de Adèle’ (2013), d’Abdellatif Kechiche.

Adèle té quinze anys i pensa que ha de sortir amb nois, però té dubtes sobre la seva sexualitat. Una nit coneix i s'enamora inesperadament d'Emma. L'amor entre totes dues li mostra a l’ Adèle el camí del desig i la maduresa, lluitant contra els  judicis i prejudicis de familiars i amistats. Una pel·lícula poètica i dura, que mostra les escenes de sexe amb una autenticitat insòlita, com també els sentiments de les protagonistes.

 

3, 2, 1...Fem comunitat!