Agenda del Casal

Divendres, 01/12/2023

EXPOSICIÓ | ELS CARTELLS DEL PESSEBRE VIVENT DE LA TORRE DEL SURO

10:15

Durant el mes de desembre

El Pessebre Vivent del Taller Escola Sant Camil és el fruit de la combinació d'esforç i il·lusió de treballar, cada Nadal, una representació de grans dimensions. I, com cada any per aquestes dates, l'art serveix de vehicle per acostar i donar a conèixer la feina, la màgia, les aromes, els colors que envolten la seva creació i representació.

A càrrec de Taller Escola Sant Camil

BCN-DH INTERNACIONAL PHOTO FESTIVAL | ELS ÚLTIMS VIATGERS

10:00

Dissabte 2 de desembre

Jayney i els seus fills, Deeva i Shanti, han estat viatjant de manera nòmada durant molts anys. El seu marit, Dave, és un showman i es desplaça de fira en fira, de festival de música a festival, buscant-se la vida. A Dave li preocupa no poder mantenir aquest estil de vida que practica des de fa 25 anys, tot i ser víctima del racisme per part d'una fracció majoritària de la societat.

Creuen que l'Estat no hauria d'obstaculitzar el nomadisme, sinó més aviat donar-li suport perquè no es perdi una manera tradicional de viure heretada dels seus avantpassats i que és a les portes de desaparèixer. Totes les cultures vives, diu, han de ser protegides perquè el nostre món sigui culturalment ric i divers. El periodista, activista i cineasta romaní Jake Bowers també va qualificar aquest projecte de llei com "l'últim taüt de la vida nòmada al país".

A càrrec de Eszter Halasi

Organitza: Mas Retina i Casal Mas Guinardó

TARDOR DE PAU | AL GUINARDÓ, UN MÓN AL BARRI

10:30 to 21:30

AL GUINARDÓ, UN MÓN AL BARRI

Dissabte 2 de desembre, d’10.30 a 21.30 h

Jornada d’activitats relacionades amb la justícia global, cooperació i cultura de pau, en què gaudirem de la confluència i presentació de diverses iniciatives a la plaça del Mas.

 

Fira d’entitats i ONG’s… amb gimcana!

de 10.30 a 13.30 h

Coneix les diferents entitats i ONG’s del barri i participa en la gimcana! Recull la teva butlleta, passa per les diferents activitats que han preparat les entitats i aconsegueix tots els punts per entrar en el sorteig d’un regal ben especial.

 

Intervenció Artística i Presentació de la Performance Comunitària

A les 11.30 h

Durant el trimestre de tardor, diverses entitats han treballat en un procés obert, comunitari i dinamitzat per l'Àngela Peris, entorn del llibre "AutoDefensa Noviolenta (#ADNcat) en 100 missatges i una història increïble" de Martí Olivella.

A les 11.30 h comptarem amb les intervencions artístiques que han preparat les entitats del Mas per reflexionar en torn la justícia global i la no-violència i a les 12 h es presentarà l’acte performatiu obert a tothom que vulgui participar, un clam comunitari i unitari en nom del barri del Guinardó reclamant la Pau com a element indispensable per a la proliferació dels drets humans.

"Còctel de la Pau" + regal per a les persones que hi participin en la performance!

 

Presentació III BCN DH. International Photo Festival

A les 12.30 h

Presentació de la 3a edició d’aquest festival que pretén donar una mirada als problemes globals i les seves causes fent servir la fotografia com a eina per avançar cap a majors quotes de justícia social, sostenibilitat ambiental i l’exercici de tots els drets en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A càrrec de Mas Retina

 

Dinar popular

a les 14 h

Enguany la jornada s’allarga i continuarem fent comunitat amb un dinar popular. Si vols assistir, reserva la teva taula al següent formulari. No oblidis la carmanyola, el refrigeri el posem nosaltres!

 

ACTIVITATS A CÀRREC DELS AGRUPAMENTS DE LLEURE DEL MAS

De 15 a 21.30 h

Els agrupaments de Lleure i oci juvenil del Casal han organitzat tot un seguit d’activitats per tancar el dinar i continuar gaudint del dia.

 

L’hora del cafè

De 15 a 17.30 h

Bingo Musical

De 16 a 17.30 h

Karaoke

de 18 a 19.30 h

Punxa-discos

de 19.30 a 21.30

 

Les armes maten, no juguis a matar!

Durant tota la jornada participarem en la campanya de recollida de joguines bèl·liques d'Aturem les Guerres.

Porta la joguina o el joc que tens si:

  • Promou l’agressivitat, la violència, la destrucció, el sexisme...
  • T'acostuma a sentir que pots danyar una altra persona o col·lectiu
  • Conté armes (espases, bombes, pistoles, tancs, avions de combat, vaixells de guerra...)
  • El fet de jugar-hi t’acostuma a enfrontar conflictes amb violència o imposició...

 

 

Organitza: Grup motor de la Taula del Mas, Grup de Convivència i Casal Mas Guinardó

Col·laboren: AEiG Perot Guinarda, Agrupament Scout Mas Guinardó 31, AVV Joan Maragall del Guinardó i alumnes Institut Joan Brossa (Espai Retroba), Cooperativa cultural Rocaguinarda, Esplai Torxa, Llar d’Oportunitats, Fundació Salut i Comunitat, Fundipau, Jin-pa, Mama G, Mas Retina, Solidarios sin fronteras, Voluntaris

Performance: AEiG Perot Guinarda, Agrupament Scout Mas Guinardó 31 Alkas Teatre, CLAMS, Esplai Torxa, Grup de Teatre del Mas – Les Teatreres del Guinardó, KAO, Les Veus del Vespre, Mas Gospel, Poetes del Guinardó, SuperAcció – Llar d’Oportunitats

Dinamització: Àngela Peris

ACTIVITATS | ACTIVITAT ANUL·LADA! BIODANSA

11:00

Dissabte 2 de desembre a les 11 h

Aquesta activitat ha estat anul·lada per causes alienes al Casal Mas Guinardó

 

Vine i gaudeix d’una sessió de biodansa per a totes les edats!​ ​

A càrrec d’Amics de la Gent Gran​

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Per a més informacióinfo@amicsdelagentgran.org

XERRADES | "MIGRACIONS" OBRIM LES FRONTERES

18:30 to 21:00

Dilluns 11 de desembre, a les 18.30 h

Presentació del llibre “Migracions” amb Brian Anglo, activista de papers i drets per a tothom, Natàlia Caicedo, professora de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona i joves i educadors de la Llar d’Oportunitats i SúperAcció.

Més informació.

Organitzen: El Garrofer. Espai de debat, Flama i Cooperativa Cultural Rocaguinarda

Col·laboren: AVV Joan Maragall del Guinardó, Grup de convivència i interculturalitat del Guinardó i Casal Mas Guinardó

CINECLUB GUINARDÓ | LOS CABALLEROS BLANCOS

19:00

Dijous 14 de desembre, a les 19 h

El Cineclub Guinardó us ofereix una pel·lícula amb tertúlia posterior que conduirà un especialista en cinema. En aquesta ocasió, la pel·lícula es tracta de “Los Caballeros Blancos” de Joachim Lafoss.

Organitza: Lonestar Cultura i Casal Mas Guinardó 

Activitat gratuïta sense inscripció prèvia

ACTIVITATS | ELS DIMECRES DEL POU: PRESENTACIÓ REVISTA EL POU

19:00 to 21:00

Dimecres 20 de desembre a les 19 h

Un dimecres de cada mes, El Pou fa l’exposició d’un tema històric d’interès general, habitualment dels barris del Districte, amb presentació audiovisual per part d’una persona coneixedora del tema en qüestió. És obert al públic i s’estableix un col·loqui final per intercanviar impressions.

En aquesta ocasió us convidem a la presentació de la 13ª publicació de la revista d'el Pou, en la que entre d'altres, trobareu la història de l'heredat de can Baró, des de la Companyia d'Aigües fins a la construcció d'un barri.

Organitza: El Pou, grup d'estudis de la vall d'Horta i la Muntanya Pelada.
 

ACTIVITAT | DOL PERINATAL

18:00 to 20:00

Divendres 22 de Desembre de 18 a 20 h

En aquesta xerrada i taller s'ensenyaran eines per afrontar el dol perinatal en dates assenyalades com les que s'acosten: Nadal i festes. 

Activitat gratuïta. Inscriu-te aquí!

Facilitadors: Daniel Bonabia i Cristina Cruz

Organitza: Petits amb llum