Agenda del Casal

Divendres, 01/12/2023

EXPOSICIÓ | ELS CARTELLS DEL PESSEBRE VIVENT DE LA TORRE DEL SURO

10:15

Durant el mes de desembre

El Pessebre Vivent del Taller Escola Sant Camil és el fruit de la combinació d'esforç i il·lusió de treballar, cada Nadal, una representació de grans dimensions. I, com cada any per aquestes dates, l'art serveix de vehicle per acostar i donar a conèixer la feina, la màgia, les aromes, els colors que envolten la seva creació i representació.

A càrrec de Taller Escola Sant Camil

BCN-DH INTERNACIONAL PHOTO FESTIVAL | ELS ÚLTIMS VIATGERS

10:00

Dissabte 2 de desembre

Jayney i els seus fills, Deeva i Shanti, han estat viatjant de manera nòmada durant molts anys. El seu marit, Dave, és un showman i es desplaça de fira en fira, de festival de música a festival, buscant-se la vida. A Dave li preocupa no poder mantenir aquest estil de vida que practica des de fa 25 anys, tot i ser víctima del racisme per part d'una fracció majoritària de la societat.

Creuen que l'Estat no hauria d'obstaculitzar el nomadisme, sinó més aviat donar-li suport perquè no es perdi una manera tradicional de viure heretada dels seus avantpassats i que és a les portes de desaparèixer. Totes les cultures vives, diu, han de ser protegides perquè el nostre món sigui culturalment ric i divers. El periodista, activista i cineasta romaní Jake Bowers també va qualificar aquest projecte de llei com "l'últim taüt de la vida nòmada al país".

A càrrec de Eszter Halasi

Organitza: Mas Retina i Casal Mas Guinardó

ACTIVITATS | ACTIVITAT ANUL·LADA! BIODANSA

11:00

Dissabte 2 de desembre a les 11 h

Aquesta activitat ha estat anul·lada per causes alienes al Casal Mas Guinardó

 

Vine i gaudeix d’una sessió de biodansa per a totes les edats!​ ​

A càrrec d’Amics de la Gent Gran​

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Per a més informacióinfo@amicsdelagentgran.org

XERRADES | "MIGRACIONS" OBRIM LES FRONTERES

18:30 to 21:00

Dilluns 11 de desembre, a les 18.30 h

Presentació del llibre “Migracions” amb Brian Anglo, activista de papers i drets per a tothom, Natàlia Caicedo, professora de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona i joves i educadors de la Llar d’Oportunitats i SúperAcció.

Més informació.

Organitzen: El Garrofer. Espai de debat, Flama i Cooperativa Cultural Rocaguinarda

Col·laboren: AVV Joan Maragall del Guinardó, Grup de convivència i interculturalitat del Guinardó i Casal Mas Guinardó

ACTIVITATS | ELS DIMECRES DEL POU: PRESENTACIÓ REVISTA EL POU

19:00 to 21:00

Dimecres 20 de desembre a les 19 h

Un dimecres de cada mes, El Pou fa l’exposició d’un tema històric d’interès general, habitualment dels barris del Districte, amb presentació audiovisual per part d’una persona coneixedora del tema en qüestió. És obert al públic i s’estableix un col·loqui final per intercanviar impressions.

En aquesta ocasió us convidem a la presentació de la 13ª publicació de la revista d'el Pou, en la que entre d'altres, trobareu la història de l'heredat de can Baró, des de la Companyia d'Aigües fins a la construcció d'un barri.

Organitza: El Pou, grup d'estudis de la vall d'Horta i la Muntanya Pelada.