Agenda del Casal

Dissabte, 02/12/2023

BCN-DH INTERNACIONAL PHOTO FESTIVAL | ELS ÚLTIMS VIATGERS

10:00

Dissabte 2 de desembre

Jayney i els seus fills, Deeva i Shanti, han estat viatjant de manera nòmada durant molts anys. El seu marit, Dave, és un showman i es desplaça de fira en fira, de festival de música a festival, buscant-se la vida. A Dave li preocupa no poder mantenir aquest estil de vida que practica des de fa 25 anys, tot i ser víctima del racisme per part d'una fracció majoritària de la societat.

Creuen que l'Estat no hauria d'obstaculitzar el nomadisme, sinó més aviat donar-li suport perquè no es perdi una manera tradicional de viure heretada dels seus avantpassats i que és a les portes de desaparèixer. Totes les cultures vives, diu, han de ser protegides perquè el nostre món sigui culturalment ric i divers. El periodista, activista i cineasta romaní Jake Bowers també va qualificar aquest projecte de llei com "l'últim taüt de la vida nòmada al país".

A càrrec de Eszter Halasi

Organitza: Mas Retina i Casal Mas Guinardó

TARDOR DE PAU | AL GUINARDÓ, UN MÓN AL BARRI

10:30 to 21:30

AL GUINARDÓ, UN MÓN AL BARRI

Dissabte 2 de desembre, d’10.30 a 21.30 h

Jornada d’activitats relacionades amb la justícia global, cooperació i cultura de pau, en què gaudirem de la confluència i presentació de diverses iniciatives a la plaça del Mas.

 

Fira d’entitats i ONG’s… amb gimcana!

de 10.30 a 13.30 h

Coneix les diferents entitats i ONG’s del barri i participa en la gimcana! Recull la teva butlleta, passa per les diferents activitats que han preparat les entitats i aconsegueix tots els punts per entrar en el sorteig d’un regal ben especial.

 

Intervenció Artística i Presentació de la Performance Comunitària

A les 11.30 h

Durant el trimestre de tardor, diverses entitats han treballat en un procés obert, comunitari i dinamitzat per l'Àngela Peris, entorn del llibre "AutoDefensa Noviolenta (#ADNcat) en 100 missatges i una història increïble" de Martí Olivella.

A les 11.30 h comptarem amb les intervencions artístiques que han preparat les entitats del Mas per reflexionar en torn la justícia global i la no-violència i a les 12 h es presentarà l’acte performatiu obert a tothom que vulgui participar, un clam comunitari i unitari en nom del barri del Guinardó reclamant la Pau com a element indispensable per a la proliferació dels drets humans.

"Còctel de la Pau" + regal per a les persones que hi participin en la performance!

 

Presentació III BCN DH. International Photo Festival

A les 12.30 h

Presentació de la 3a edició d’aquest festival que pretén donar una mirada als problemes globals i les seves causes fent servir la fotografia com a eina per avançar cap a majors quotes de justícia social, sostenibilitat ambiental i l’exercici de tots els drets en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A càrrec de Mas Retina

 

Dinar popular

a les 14 h

Enguany la jornada s’allarga i continuarem fent comunitat amb un dinar popular. Si vols assistir, reserva la teva taula al següent formulari. No oblidis la carmanyola, el refrigeri el posem nosaltres!

 

ACTIVITATS A CÀRREC DELS AGRUPAMENTS DE LLEURE DEL MAS

De 15 a 21.30 h

Els agrupaments de Lleure i oci juvenil del Casal han organitzat tot un seguit d’activitats per tancar el dinar i continuar gaudint del dia.

 

L’hora del cafè

De 15 a 17.30 h

Bingo Musical

De 16 a 17.30 h

Karaoke

de 18 a 19.30 h

Punxa-discos

de 19.30 a 21.30

 

Les armes maten, no juguis a matar!

Durant tota la jornada participarem en la campanya de recollida de joguines bèl·liques d'Aturem les Guerres.

Porta la joguina o el joc que tens si:

  • Promou l’agressivitat, la violència, la destrucció, el sexisme...
  • T'acostuma a sentir que pots danyar una altra persona o col·lectiu
  • Conté armes (espases, bombes, pistoles, tancs, avions de combat, vaixells de guerra...)
  • El fet de jugar-hi t’acostuma a enfrontar conflictes amb violència o imposició...

 

 

Organitza: Grup motor de la Taula del Mas, Grup de Convivència i Casal Mas Guinardó

Col·laboren: AEiG Perot Guinarda, Agrupament Scout Mas Guinardó 31, AVV Joan Maragall del Guinardó i alumnes Institut Joan Brossa (Espai Retroba), Cooperativa cultural Rocaguinarda, Esplai Torxa, Llar d’Oportunitats, Fundació Salut i Comunitat, Fundipau, Jin-pa, Mama G, Mas Retina, Solidarios sin fronteras, Voluntaris

Performance: AEiG Perot Guinarda, Agrupament Scout Mas Guinardó 31 Alkas Teatre, CLAMS, Esplai Torxa, Grup de Teatre del Mas – Les Teatreres del Guinardó, KAO, Les Veus del Vespre, Mas Gospel, Poetes del Guinardó, SuperAcció – Llar d’Oportunitats

Dinamització: Àngela Peris

ACTIVITATS | ACTIVITAT ANUL·LADA! BIODANSA

11:00

Dissabte 2 de desembre a les 11 h

Aquesta activitat ha estat anul·lada per causes alienes al Casal Mas Guinardó

 

Vine i gaudeix d’una sessió de biodansa per a totes les edats!​ ​

A càrrec d’Amics de la Gent Gran​

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Per a més informacióinfo@amicsdelagentgran.org