Agenda del Casal

Dijous, 02/05/2024

ACTIVITATS | RECAPTE ALIMENTS I MATERIAL GIMCANINA

18:15 to 11:30

Fins al 17 de maig

Comencem la recollida d'aliments i material per a gossos i gats que esperen la seva llar! 

Com l'any passat, esperem les vostres aportacions que anirem deixant al vestíbul del Casal. Si us plau, porteu material en bon estat i net.

Gràcies a totes!

I recordeu! el dissabte 18 de maig, de 10 a 14 h: Gimcanina 

Aquest any la nostra Gimcanina entrarà a formar part de les activitats de la festa major del Guinardó. Es tracta d'una jornada de visibilització, en què els gossos són els protagonistes de totes les activitats. Amb la presència de parada solidària, passarel·la d’adopció, concursos i molt més. Vine a jugar amb el teu gos! 

Organitza: Manos que ayudan i Casal Mas Guinardó  

EXPOSICIÓ | REFLEXIONS MIGRATÒRIES

00:00

Del 6 al 31 de maig

Rostres il·lustrats a través de la tècnica del collage que expressen la riquesa de la diversitat. Un homenatge a les dones valentes que a través de les seves anècdotes cercant constantment el benestar, dones que es troben en espais amb activitats de salut mental intercultural i feminista, per a enfortir-se, donar-se suport i protegir-se.​

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Divendres 10 de maig, a les 19 h

Inauguració de l'exposició 

 

A càrrec de Narla Rey​

Activitat gratuïta ​

EL MAS A LA PLAÇA | FESTA MAJOR DEL GUINARDÓ

00:00 to 23:45

Del 8 al 19 de maig  

La Festa Major del Guinardó ja és aquí! Del 8 al 19 de maig, amb tota mena d'activitats per a totes les edats: actuacions musicals, de dansa, activitats infantils, sardanes, castells, jocs, gegants, correfoc, castell de focs.  

Per a més informació aquí.

Programa d’activitats de Festa Major en el Mas Guinardó 

Dimecres 8 de maig: Sarsuela a partir de les 18 h 

Dimecres 15 de maig: Swing, de 20 a 22 h 

Dijous 16 de maig: Cineclub Guinardó, de 19 a 22 h 

Dijous 16 de maig: Festa cloenda de la 31a convocatòria dels premis "Els avis i àvies escriuen contes", de 10 a 13 h 

Divendres 17 de maig : Ball + Cabaret cafè teatre, de 18 a 22 h 

Organitza: Coordinadora d’Entitats del Guinardó 

ACTIVITATS | INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ 'REFLEXIONS MIGRATÒRIES'

19:00

Divendres 10 de maig, a les 19 h

Inaugurem l'exposició del mes de maig que ens mostra rostres il·lustrats a través de la tècnica del collage que expressen la riquesa de la diversitat. Un homenatge a les dones valentes que a través de les seves anècdotes cercant constantment el benestar, dones que es troben en espais amb activitats de salut mental intercultural i feminista, per a enfortir-se, donar-se suport i protegir-se.​

A càrrec de Narla Rey​

Activitat gratuïta ​

EXPOSICIÓ | 31a CONVOCATÒRIA: "LES ÀVIES I ELS ÀVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS DIBUIXEN"

00:00

Del 13 al 27 de maig

Exposició oberta! Compartim els dibuixos realitzats pels infants de les escoles participants del Districte en aquesta 31a convocatòria del nostre projecte intergeneracional “Les àvies i els avis escriuen contes i els ​infants els dibuixen”.​​

 

A càrrec de l’Associació Nou Horitzó​

Activitat gratuïta 

FESTA MAJOR DEL GUINARDÓ | BALL + CABARET CAFÈ TEATRE

18:00

Divendres 17 de maig, de 18 a 20 h

El Ball de la Gent Gran surt a la plaça a celebrar la Festa Major del Guinardó! Vine a gaudir d'un divendres ple de ritme tot seguit del Cabaret Cafè Teatre ple d'actuacions de tota mena d'arts escèniques. Art, bona companyia i refrigeri!.

 

Organitza el Grup Motor sorgit de la Taula del Mas.

 

 

EL MAS A LA PLAÇA | GIMCANINA

10:00

Dissabte 18 de maig, de 10 a 14 h 

Aquest any la nostra Gimcanina entrarà a formar part de les activitats de la festa major del Guinardó. 

Jornada de visibilització, en què els gossos són els protagonistes de totes les activitats. Amb la presència de parada solidària, passarel·la d’adopció, concursos i molt més. Vine a jugar amb el teu gos! 

Organitza: Cisne Negro, Manos que ayudan i Casal Mas Guinardó  

PÍNDOLES FORMATIVES | IDENTIFICAR RISCOS EN COMERÇOS ELECTRÒNICS, CORREUS, SMS I TRUCADES FRAUDULENTES

18:00

Dimecres 22 de maig, de 18 a 20 h 

Identificar els principals riscos i amenaces en navegar per xarxa, comerços fraudulentes, correus maliciosos o un altre tipus d'atacs basats en enginyeria social als quals estem exposats. 

Dirigit a tot aquell usuari que vulgui aprendre a identificar els principals riscos i amenaces en navegar per Internet. 

Docent: Jaime Rodríguez 

Preu: 6,27€ 

Inscriu-te aquí

ACTIVITATS | ESCOLTA AIXÒ: LA MÚSICA D'UNA GENERACIÓ: LA CRISI SOCIAL POST 15M

19:00

Dijous 23 de maig, a les 19 h

En aquesta xerrada abordarem la música que ha sorgit i que s'ha vist influenciada per tots els fets socials que han succeït una vegada  va desaparèixer l'esperit del 15 M. Els grups que escoltarem tenen en comú anhels i demandes generacionals canalitzats a través de les seves obres musicals. Lletres reivindicatives, estils musicals emergents fora dels circuits industrials, política, etc. La música com a motor de canvi, com a eina coral i socialitzadora d'una generació.

Serà a càrrec de Gerard Casas Lacaba, politòleg i treballador cultural (1994), que quan es va produir el 15-M ho va viure amb la intensitat i l'esperança de canvi d'un jove de 17 anys.

A càrrec de CC Rocaguinarda 

ACTIVITAT | DONA'T SALUT

23:45

Divendres 24 de maig, a les 18 h 

Ruta artística per diferents espais de l’entorn, tant interior com exterior, del Casal Mas Guinardó que neix l’any 2019. Jornada que aborda el Dia de la Salut de les Dones des del potencial curatiu de l’expressió artística, en qualsevol de les seves manifestacions (dansa, escriptura, expressió plàstica, teatre o música).    

 

PAOLA MIKIEJ | ACTION PAINTING DONA’T SALUT 

Vine a gaudir de la pintura en viu de la Paola Mikiej, artista la gran passió de la qual ha estat sempre el muralisme, la sensació de pintar "des de dins" de la Pintura.  

Durant tota l’activitat la Paola crearà una pintura per commemorar la cinquena edició de la ruta Dona’t Salut. En acabar l’activitat es farà una fotografia grupal amb totes les persones assistents. 

 

LES VEUS DEL VESPRE 

Grup vocal amateur  de dones que es reuneix cada dimarts al Mas per cantar. Cantar ens fa sentir bé... CANTAR és fer SALUT!  

Grup obert tot l'any, a totes les dones que volen fer sentir la seva veu! 

 

DREA GARCIA | PROYECTO PETUNIA 

Pintora i escriptora, un dels temes que més m'agrada tractar és el creixement personal i l'acceptació dels complexos que un dia em van fer la vida una mica difícil. És per això que ara, a banda de crear art des de zero, em dedico també al modelatge per donar, sobretot, visibilitat a l'asimetria mamària. 

La Drea presentarà el projecte en que treballa actualmente, "Proyecto Petunia", el qual té com a propòsit que més persones puguin acceptar el seu físic a través d'unes làmines basades en les Venus que va crear per a la seva obra "Diosas del amor propio". 

ALÍCIA PORT | NECESSITAT DE VEURE’M 

Estudiant de Periodisme i Comunicació Audiovisual durant dos anys a Lleida, es va traslladar a Barcelona per gaudir i aprendre de cultura i continuar formant-se dins del món de l'art contemporani. El seu focus està en l'aspecte visual encara que l'escriptura pot ser clau en certs projectes.  

Preparada per a nous reptes dins del món de creació i producció de contingut, presentarà “Necessitat de veure’m”, el seu projecte d’exploració a través de l'autoretrat. 

Aquest treball neix de la necessitat d'expressar-me i deixar anar. Què el pensament deixi en pau el sentiment i, aquest, travessi el cos per transformar-se en acció, deixar-me ser i, per fi, poder continuar endavant.  

 

AME MOVIMENT I EXPRESSIÓ | MICRORELAT DE NIÑA POLIO 

AME és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la creativitat , a la posada en pràctica i a la difusió de les arts escèniques amb persones amb diferents capacitats. 

Microrelat de niña polio és un espectacle musical de dansa i teatre, un poema d’història de vida. 

 

DANDARA | 3 PECES DE DANSA

Dandara, belga, balla des de la seva infantesa. Es va formar en dansa a la Universidad Federal de Bahia i en teatre a la kleine Academie de Brussel·les. Es dedica professionalment a la dansa i a la música afro des de 2002. Desenvolupa el seu propi estil fusionant capoeira, danses mandingues i iorubes, percussió corporal, instruments tradicionals, etc. i desenvolupa un mètode de dansa lligat a les danses sagrades ancestrals. 

 

JÚLIA BARRAGAN | ACTUACIÓ MUSICAL

Petit tastet de les dones: músiques, compositores, productores, que ensacompanyenamb la seva música. Des de Rosario Flores fins a Julieta. Acompanyada al piano de Sergi Rodríguez.

ACTIVITATS | SESSIÓ FORMATIVA SOBRE EINES DE PARTCIPACIÓ CIUTADANA

18:00

Dijous 30 de maig, a les 18 h

Acollim una xerrada formativa organitzada des de la taula eix Pere IV, en col·laboració amb la FAVB, la CAB i la Fundació Ferrer i Guàrdia. Aquestes diferents associacions estan impulsant un projecte que té com a objectiu promoure l'ús de les eines de participació ciutadana de la ciutat. La intenció és poder fer una sessió per districte durant els pròxims mesos. 

Podeu consultar tota la informació sobre aquesta iniciativa en el següent enllaç: https://participemidecidim.eixpereiv.org/

AULA DEL MAS | COSTURA INVISIBLE

11:45

Dimecres 25 de setembre, de 18 a 20.30 h

L'objectiu d'aquest taller és conèixer els passos a seguir per poder arranjar i reparar una peça  de roba amb la tècnica de la costura invisible.

Docent: Oclaya Studio

Preu 7.83 €

Inscripcions aquí a partir del 17 de juny