Agenda del Casal

Dimarts, 16/04/2024

AULA DEL MAS | TALLER DE PINTURA I DIBUIX

19:00 to 21:00

Dimarts 16, 23, 30 d’abril; 7, 14, 21, 28 de maig; 4 i 11 de juny, de 19 a 21 h 

Aquest taller és un recorregut d'iniciació pel món del dibuix i la pintura. Gaudirem mentre aprendrem a fer servir llapis de grafit, llapis de colors i pinzells amb acrílic; llum, ombra, degradat, intensitat, volum... totes aquestes paraules en un no-res seran les teves aliades al taller! 

Material que cal dur el primer dia de classe: un bloc de dibuix d’aprox. 90 gr (mida DIN A4 o DIN A5), llapis HB, 2B, 6B, un pinzell difuminador de paper, goma d'esborrar, maquineta i força il·lusió! 

Docent: Alícia Santamaria 

Preu: 56,41 €

Inscripcions aquí

EXPOSICIÓ | REFLEXIONS MIGRATÒRIES

00:00

Del 6 al 31 de maig

Rostres il·lustrats a través de la tècnica del collage que expressen la riquesa de la diversitat. Un homenatge a les dones valentes que a través de les seves anècdotes cercant constantment el benestar, dones que es troben en espais amb activitats de salut mental intercultural i feminista, per a enfortir-se, donar-se suport i protegir-se.​

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Divendres 10 de maig, a les 19 h

Inauguració de l'exposició 

 

A càrrec de Narla Rey​

Activitat gratuïta ​

AULA DEL MAS | TALLERS DE SALUT - COMUNITÀRIA: GESTIÓ EMOCIONAL PER ADOLESCENTS

17:15 to 18:30

Dijous 9, 16 ,23 i 30 de maig; 6 i 13 de juny , de 17.15 a 18.30 h 

Aquest taller sorgeix de la necessitat que ens transmeten des d'alguns centres educatius de dur a terme una intervenció de prevenció i promoció de la salut mental en l'alumnat. El taller està dirigit a joves entre 11 i 15 anys 

El principal objectiu d’aquest és educar per a promoure la intel·ligència emocional. Pretén treballar en la prevenció de trastorns emocionals (ansietat, estrès, depressió, etc.); empatia i resolució de conflictes i la tolerància a la frustració. 

Els/Les adolescents han de venir acompanyats amb algun dels seus tutors/es 

Docent: Marya del Campo, referent de Benestar Emocional i Salut Comunitària (RBEC)  

Activitat gratuïta inscripcions aquí

EXPOSICIÓ | 31a CONVOCATÒRIA: "LES ÀVIES I ELS ÀVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS DIBUIXEN"

00:00

Del 13 al 27 de maig

Exposició oberta! Compartim els dibuixos realitzats pels infants de les escoles participants del Districte en aquesta 31a convocatòria del nostre projecte intergeneracional “Les àvies i els avis escriuen contes i els ​infants els dibuixen”.​​

 

A càrrec de l’Associació Nou Horitzó​

Activitat gratuïta 

CONVIVÈNCIA I INTERCULTURALITAT | INTERCANVI LINGUÏSTIC

19:00 to 21:00

22 de maig, 5 i 19 de juny, a les 19 h 

Espai informal de trobada i intercanvi cultural en el qual, a través de la llengua catalana, tindrem l’oportunitat de conèixer, compartir i conviure amb veïns i veïnes del barri. 

Per a més informació escriure a cemasguinardo@qsl.cat

PÍNDOLES FORMATIVES | MINDFULNESS: ANTENCIÓ PLENA

15:00 to 16:30

Dijous 23 i 30 de maig ,de 15 a 16:30 h 

El mindfulness o atenció plena és una tècnica mil·lenària que consisteix a observar la realitat en el moment present sense emetre cap judici. Però aquesta realitat no és només externa, sinó també interna, perquè inclou així mateix l'observació objectiva dels pensaments i sensacions pròpies. Mitjançant la meditació s’aconsegueix el seu objectiu, encara que no és necessari entrar en un estat meditatiu per a aconseguir l'atenció plena. 

Docent: Erica M. Garcés González, referent de benestar emocional i comunitari CAP Guinardó 

Activitat gratuïta, inscripcions aquí

ACTIVITAT | DONA'T SALUT

23:45

Divendres 24 de maig, a les 18 h 

Ruta artística per diferents espais de l’entorn, tant interior com exterior, del Casal Mas Guinardó que neix l’any 2019. Jornada que aborda el Dia de la Salut de les Dones des del potencial curatiu de l’expressió artística, en qualsevol de les seves manifestacions (dansa, escriptura, expressió plàstica, teatre o música).    

 

PAOLA MIKIEJ | ACTION PAINTING DONA’T SALUT 

Vine a gaudir de la pintura en viu de la Paola Mikiej, artista la gran passió de la qual ha estat sempre el muralisme, la sensació de pintar "des de dins" de la Pintura.  

Durant tota l’activitat la Paola crearà una pintura per commemorar la cinquena edició de la ruta Dona’t Salut. En acabar l’activitat es farà una fotografia grupal amb totes les persones assistents. 

 

LES VEUS DEL VESPRE 

Grup vocal amateur  de dones que es reuneix cada dimarts al Mas per cantar. Cantar ens fa sentir bé... CANTAR és fer SALUT!  

Grup obert tot l'any, a totes les dones que volen fer sentir la seva veu! 

 

DREA GARCIA | PROYECTO PETUNIA 

Pintora i escriptora, un dels temes que més m'agrada tractar és el creixement personal i l'acceptació dels complexos que un dia em van fer la vida una mica difícil. És per això que ara, a banda de crear art des de zero, em dedico també al modelatge per donar, sobretot, visibilitat a l'asimetria mamària. 

La Drea presentarà el projecte en que treballa actualmente, "Proyecto Petunia", el qual té com a propòsit que més persones puguin acceptar el seu físic a través d'unes làmines basades en les Venus que va crear per a la seva obra "Diosas del amor propio". 

ALÍCIA PORT | NECESSITAT DE VEURE’M 

Estudiant de Periodisme i Comunicació Audiovisual durant dos anys a Lleida, es va traslladar a Barcelona per gaudir i aprendre de cultura i continuar formant-se dins del món de l'art contemporani. El seu focus està en l'aspecte visual encara que l'escriptura pot ser clau en certs projectes.  

Preparada per a nous reptes dins del món de creació i producció de contingut, presentarà “Necessitat de veure’m”, el seu projecte d’exploració a través de l'autoretrat. 

Aquest treball neix de la necessitat d'expressar-me i deixar anar. Què el pensament deixi en pau el sentiment i, aquest, travessi el cos per transformar-se en acció, deixar-me ser i, per fi, poder continuar endavant.  

 

AME MOVIMENT I EXPRESSIÓ | MICRORELAT DE NIÑA POLIO 

AME és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la creativitat , a la posada en pràctica i a la difusió de les arts escèniques amb persones amb diferents capacitats. 

Microrelat de niña polio és un espectacle musical de dansa i teatre, un poema d’història de vida. 

 

DANDARA | 3 PECES DE DANSA

Dandara, belga, balla des de la seva infantesa. Es va formar en dansa a la Universidad Federal de Bahia i en teatre a la kleine Academie de Brussel·les. Es dedica professionalment a la dansa i a la música afro des de 2002. Desenvolupa el seu propi estil fusionant capoeira, danses mandingues i iorubes, percussió corporal, instruments tradicionals, etc. i desenvolupa un mètode de dansa lligat a les danses sagrades ancestrals. 

 

JÚLIA BARRAGAN | ACTUACIÓ MUSICAL

Petit tastet de les dones: músiques, compositores, productores, que ensacompanyenamb la seva música. Des de Rosario Flores fins a Julieta. Acompanyada al piano de Sergi Rodríguez.