Agenda del Casal

Dissabte, 25/05/2024

AULA DEL MAS | TALLER DE DEFENSA PERSONAL FEMENINA

11:00 to 13:30

Dissabte 25 de maig; 8 i 15 de juny, d’11 a 13.30 h 

Aquest taller vol ser una reflexió sobre el que ens passa i què fer en una situació de violència. 
Amb un enfocament gestàltic i utilitzant la bioenergètica, les dinàmiques de grup i les arts marcials, farem un treball lúdic, d’autoexploració i en compartirem les experiències. 
Després d'una breu introducció al marc de treball i una roda per parlar, passarem directament al cos per explorar sensacions, emocions i jocs. 

Docent: Sergi  Sanmartin  

Preu: 23,50 € 

Inscriu-te aquí

XERRADES I CICLE DE XERRADES-DEBAT EL GARROFER: LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL: PROS I CONTRES

18:30 to 20:30

Dilluns 3 de juny, a les 18.30 h

Cicle de xerrades que aplega, cada tercer dilluns de mes, un espai de debat i reflexió de propostes, veus, altres mirades i alternatives des de la teoria a l’activisme social.​

La Intel·ligència Artificial, pros i contres​

Amb en Pere Brunet, enginyer, divulgador científic i activista per la pau. 

Ens plantejarem quins són i podrien ser els efectes positius d’aquesta tecnologia per a la societat i per a la ciència. També els riscos i els problemes ètics associats al seu ús generalitzat. Mirarem de reflexionar sobre diverses qüestions:

Una visió crítica de la IA podria ajudar a avançar en la lluita pels drets humans i cap a l'equitat social?

S'està treballant en aquesta línia?

Quins són els costos ambientals de la recollida massiva de dades o quins problemes relacionats amb la privacitat haurem d’enfrontar?

S’està legislant de forma adequada per evitar els problemes associats a l’ús de la IA?

Per a més informació: https://elgarrofer.home.blog

A càrrec d’El Garrofer, Espai de Debat​

Activitat gratuïta ​

ACTIVITAT | TAULA DEL MAS

19:00

Dijous 6  de juny, a les 19 h 
Espai obert de participació i programació trimestral del Casal Mas Guinardó. Les entitats, grups i persones vinculades a la vida comunitària d’aquest Casal hi  participen oferint les propostes de programació o sumant-s’hi. Es proposa treballar en projectes de manera col·lectiva amb altres entitats i grups, i amb tothom que s’hi vulgui sumar.  

Organitza: Casal Mas Guinardó 

Per a més informació escriure a cemasguinardo@qsl.cat 

EXPOSICIÓ | NECESSITAT DE VEURE'M

00:00

Del 10 al 30 de juny

Aquest treball neix de la necessitat d'expressar-me i deixar anar. Què el pensament deixi en pau el sentiment i, aquest, travessi el cos per transformar-se en acció, deixar-me ser i, per fi, poder continuar endavant. ​​

A càrrec de Alicia Port​

Activitat gratuïta ​

ACTIVITATS | PARLA MEMÒRIA

11:00

Dimecres 12 de juny, a les 11 h.

La memòria és com una ceba, les capes profundes són les més tendres. Allà ens retrobem amb la nostra infància. A qui no li agrada explicar històries de la seva vida? Si ets de la mena de gent que li gaudeix xerrant i escoltant, si ets amant de l'oralitat, anima't a participar en aquesta experiència. Durant un parell d'hores, rellotge de sorra en mà, un màxim de vuit persones ens contarem històries de quan érem infants i adolescents. No s'hi val a callar. Se signarà un compromís de confidencialitat.

Aquesta activitat es du a terne cada 2on i 4rt dimecres de mes:

Pròxima sessió: 26 de juny

Conductors de l'activitat: Jordi Achón i Josep Ferro

Inscripcions a través del correu electrònic: cemasguinardo@qsl.cat

ACTIVITATS | GRUP DE CONVIVÈNCIA I INTERCULTURALITAT DEL GUINARDÓ

19:00

Dimecres 12 de juny, a les 19 h

Espai on entitats, veïnes, veïns i serveis del barri fan trobades periòdiques per compartir inquietuds que afecten a tothom i de les quals neixen diverses accions i formacions relacionades amb la convivència i la perspectiva intercultural al barri.

 

CINECLUB GUINARDÓ | CLEO DE 5 A 7

19:00

Dijous 13 de juny, a les 19.00 h

Cleo de 5 a 7, d'Agnès Varda
La història comença a les 5 de la tarda del 22 de juny, amb una jove i frívola cantant, Florence "Cléo" Victoire, que ha d'esperar fins a les 7 per a saber els resultats d'una prova mèdica que confirmarà una possible diagnosi (de càncer). La pel·lícula és coneguda pel seu tractament d'alguns temes existencialistes, incloent-hi discussions sobre la mort, la idea de la desesperació, i el fet de dur una vida significativa. 

Activitat gratuïta sense inscripció prèvia

EL MAS A LA PLAÇA | CARMANYOLADA

21:30

Divendres 14 juny, de 21.30 a 0.00 h 

Sopar de carmanyola i germanor amb els grups, les entitats del Casal Mas Guinardó i tothom que s’hi vulgui sumar. Celebrarem l'arribada de l'estiu i la fi del curs escolar. 

Després de l'èxit aclaparador de la primera edició de Karaoke al Mas Guinardó, tornarem a donar la benvinguda a l'estiu de la mà de la Cia TransTorners... una companyia d'humor "transtornat" amb la Laura Pinilla i l'Elias Torrecillas com a estrelles indiscutibles! Si no vau participar l'any passat, teniu una nova oportunitat per enlluernar el barri amb el vostre talent. Reserveu la vostra taula, porteu el vostre sopar de carmanyola i gaudiu amb la resta de grups, entitats i veïnes!!!

Organitza: Casal Mas Guinardó 
Cal inscripció prèvia per reservar taula. Per a més informació: cemasguinardo@qsl.cat

CONVIVÈNCIA I INTERCULTURALITAT | INTERCANVI LINGUÏSTIC

19:00 to 21:00

19 de juny, a les 19 h 

Espai informal de trobada i intercanvi cultural en el qual, a través de la llengua catalana, tindrem l’oportunitat de conèixer, compartir i conviure amb veïns i veïnes del barri. 

Per a més informació escriure a cemasguinardo@qsl.cat

EL MAS A LA PLAÇA | NO SOM INVISIBLES

18:30 to 21:00

Tarda festiva amb entitats del casal i del barri per a la inclusió de les persones amb discapacitat amb mostra d’entitats, tallers i bingo musical com a gran cloenda! 

MOSTRA D’ENTITATS

de 18.30 a 19.30 h 

Espai de trobada i reconeixement per a totes les associacions i col·lectius que treballen amb i per a les persones amb discapacitat al barri del Guinardó.  

Passeu-vos a conèixer tota la bona feina que fan! 

Participen: Associació Ludàlia, CLAMS, CREART, Cia de Teatro Power, Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat, Manos que Ayudan - El Cisne Negro

FES EL TEU PLANTER 

Sembra la teva llavor per la inclusió i emporta-te-la a casa... segueix les pautes per cuidar-la i ajuda-la a créixer! 

 

TALLER DE XAPES  

Escull el teu model preferit o crea un disseny des de zero i elabora la teva xapa reivindicativa. 

 

PINTURA COL·LABORATIVA 

Passa per l'espai de creació i deixa la teva empremta al mural col·lectiu que anirem construint al llarg de l’activitat. 

Es recomana portar roba que es pugui embrutar. 

 

BINGO MUSICAL 

A partir de les 19.30 h

Agafa llapis i cartó i prepara't per ballar i cantar en el Bingo Musical mentre gaudim d'un petit refrigeri per recuperar forces entre cançó i cançó. 

Amb premi per a la primera persona a omplir les cançons del seu cartó! 

Organitza grup motor sorgit de la Taula del Mas: Associació Ludàlia, CLAMS Música per la Inclusió, CREART, El Cisne Negro 

 

EL MAS A LA PLAÇA | SOPAR DE SANT JOAN

22:00

Diumenge 23 de juny, a partir de les 22 h

Festa al Local Social de l'APV Mas Guinardó amb barra de beguda i música enllaunada!

Organitza: APV Mas Guinardó (Secció Petanca)

 

 

CONVIVÈNCIA I INTERCULTURALITAT | L'HORA DEL TE: CONCERT GNAWA

18:00

Dijous 27 de juny, a les 18 h 

Activitat dinamitzada pels Joves del projecte Llar d'Oportunitats i el Casal Mas Guinardó on, compartint te i pastes del Marroc, parlarem i reflexionarem sobre temàtiques comunitàries i personals que ens aporten eines per construir nous marcs i espais de convivència. 

En aquesta ocasió conversarem amb en Walid Mahmoud en un concert comentat de música gnawa, corpus ric de ritmes i cançons originari del Marroc que recull, re elabora i fusiona aportacions de tot l’oest africà, amb la religió i l’esclavatge com a peces fonamentals. 

Organitza: Llar d’Oportunitats i Casal Mas Guinardó 

Concert comentat a càrrec de Walid Mahmoud 

TEATRE | YO SOY ASÍ

19:00

Divendres 28 de juny, a les 19 h

Dues amigues molt unides passen per situacions inusitades i viuen experiències que les permeten ser elles mateixes. Obra de teatre on, a partir d'un llenguatge destret i clownesc, les protagonistes exploten les seves belleses i bèsties.

A càrrec de Cia Power Teatro