Amb l’objectiu de seguir treballant l’enfortiment dels ideals de pau i la construcció de societats on totes les persones siguin tractades amb igualtat de condicions i drets, duem a terme el cicle Tardor de Pau al Guinardó, un conjunt d’activitats obertes a tots els públics que es duran a terme l’últim trimestre de l’any a diferents espais del barri. Un any més des del territori hi ha la voluntat de treballar perquè més persones es comprometin a construir un món sense violència i en pau. Consulta’n la programació específica!
JORNADA DE REFLEXIÓ CRÍTICA (SOBRE EL MÓN QUE ENS TOCA VIURE)
Dissabte 26 d’octubre, de 10:30 a 18 h
Jornada de solidaritat amb totes les persones que avui pateixen els estralls de la violència i la barbàrie de la guerra, oberta a tothom, per reflexionar-hi junts com a veïns i veïnes, des del territori on vivim, el barri, amb la mirada ampliada al món sencer. Perquè volem una humanitat viva, volem obrir vies a la convivència, a través de la no-violència i la pau.
Activitat gratuïta sense inscripció prèvia
Organitza Taula de Diàleg per la Convivència i la Interculturalitat
Dijous 13 de novembre, a les 16.30 h
L'hora del te és una activitat dinamitzada pels joves del projecte Llar d'Oportunitats i el Casal Mas Guinardó en què, mentre compartim te i pastes del Marroc, parlarem i reflexionarem sobre temàtiques comunitàries i personals que ens aporten eines per construir nous marcs i espais de convivència.
En aquesta ocasió podrem gaudir de la música de Cafè d’Alger, un projecte musical nascut a Barcelona arran de la trobada de tres músics: Marc Serrats a la guitarra, Yacine Belahcéne Benet a la dérbouka i veu, i Gabriel Fletcher Ventura a la guitarra elèctrica. L’espectacle del Cafè d’Alger proposa un repertori de música chaâbi i altres músiques del sud, revisades i adaptades amb la inspiració dels grans noms de la música popular algeriana com ara Dahmane el Harrachi, Sheikh el Hasnaoui o Amar Ezzahi.
Amb un toc particular, les cançons són interpretades en català, francès, àrab i amazic. Les veus en polifonia s’ajunten de manera perfecta amb el ritme rocksteady, creant una atmosfera festiva i acollidora.
Organitza: Llar d’Oportunitats i Casal Mas Guinardó
Activitat gratuïta sense inscripció prèvia.
Dissabte 30 de novembre, de 10.30 a 14 h
Jornada d’activitats relacionades amb la justícia global, cooperació i cultura de pau, en què gaudirem de la confluència i presentació de diverses iniciatives a la plaça del Mas. Presentació de la Performance / Lluita no-violenta per la pau, lectura d’un manifest del món educatiu de barri (instituts i escoles), després del treball intern sobre violència i guerra a les aules i a les pantalles, entre d’altres accions.
Organitza: Grup motor de la Taula del Mas
Activitat gratuïta sense inscripció prèvia
CINECLUB GUINARDÓ | SIS DIES CORRENTS
Dijous 19 de desembre, a les 19 h
El Cineclub Guinardó t’ofereix una pel·lícula amb tertúlia posterior que conduirà un especialista en cinema. En aquesta ocasió, la pel·lícula que és projectarà serà Sis dies corrents de la Neus Ballús. Sis dies corrents posa el focus en assumptes de gran importància: reivindica la classe treballadora i assenyala el rebuig a la diferència i aquest racisme, a vegades inconscient, que tots, des del privilegi caucàsic, tenim integrat.
Organitza: Lonestar Cultura i Casal Mas Guinardó
Activitat gratuïta sense inscripció prèvia
BCN-DH INTERNACIONAL PHOTO FESTIVAL
A concretar durant desembre
Els murs exteriors del Mas Guinardó acullen novament una de les exposicions del Festival Internacional de Fotografia sobre Drets Humans i Justícia Global de Barcelona, que enguany celebra la seva tercera edició.
Organitza: Mas Retina i Casal Mas Guinardó
EXPOSICIÓ | #25N INTERCULTURAL ÉS TOT L'ANY
Del 8 al 29 de novembre
El Servei d'Interculturalitat del Districte d'Horta Guinardó impulsa l'exposició fotogràfica amb el nom "#25N Intercultural és tot l'any". Consisteix en una exposició amb 15 fotografies de dones i joves d'orígens culturals diversos del districte d'Horta-Guinardó. Hi han participat en total 4 col·lectius: Femiñetas, Dj's Karmelas, Colectivo Micaela i Fem Pinya.
Amb l'exposició hi ha uns codis QR que enllacen directament a entrevistes que es van fer a cada col·lectiu amb una durada de 2 a 3 minuts.
Coorganitzat amb el Servei d'Interculturalitat del Districte d'Horta Guinardó
ACTIVITAT COMPLEMETÀRIA A L'EXPOSICIÓ: COL·LOQUI
Dimecres 20 de novembre, a les 18.30 h
Col·loqui amb la Flor Coll, periodista i llicenciada en comunicació social per la UNR i màster de Gènere i Comunicació per la UAB. A més a més, d’impulsora de Femiñetas, la publicació periòdica de periodicitat irregular, en format de diari on predominen les vinyetes feministes i trans amb perspectiva de gènere.
Coorganitzat amb el Servei d'Interculturalitat del Districte d'Horta Guinardó
EXPOSICIÓ | OPEN ARMS. La realitat del Mediterrani. Europa i la seva fortalesa líquida
Del 2 al 31 de desembre
Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre amb una missió principal: la resposta ràpida a l'emergència i protegir al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa; també informen i formen a terra per aconseguir que les persones que migren puguin prendre les seves decisions amb total llibertat i coneixement.
Es dediquen a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mediterrani Central, protegeixen la vida dels més vulnerables en l'emergència a terra, i construeixen alternatives a la migració irregular en països com el Senegal per dotar de recursos a les persones a través de la informació i sensibilització comunitària. En paral·lel, continuen amb la denúncia de totes les injustícies i vulneracions de drets humans.
En aquesta mostra fotogràfica trobarem un recull de diferents missions al llarg dels nou anys de vida de l'organització.
A càrrec d'Open Arms
Organitza El Cisne Negro Voluntarios i Casal Mas Guinardó
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA | XERRADA
Dimecres 11 de desembre, de 19 a 20 h
Des que va ser fundada el 2015, Open Arms ha rescatat unes 70.000 persones. Ángeles Schjaer, coordinadora del Departament d'Educació d'Open Arms i qui forma part de l’organització des dels seus inicis, compartirà amb nosaltres la seva experiència al llarg de les diferents missions en què ha participat.
A càrrec d'Ángeles Schjaer
FORMACIONS COMPLEMENTÀRIES
TALLER D’INTERSECCIONALITAT I COLLAGE
Dissabte 14 de desembre, de 10 a 14 h
Taller d’enfortiment comunitari on les persones participants s’implicaran de manera horitzontal en el procés, amb una construcció conjunta per fomentar la col·laboració i la cooperació en la comunitat. Reconeixerem múltiples identitats, des de les arts plàstiques, com a eina de diàleg i construcció de pau (no és un taller d'artteràpia).
A càrrec de Narda Rey
Preu: gratuït
TALLER: LA VIOLÈNCIA DEL SILENCI
Dimecres 6 de novembre, de 18.30 a 20.30 h
Els silencis al voltant d'una víctima de violència són una gran dificultat per tallar la violència masclista i les violències en general. Cal no callar davant la barbàrie per poder mediar, donar suport a la víctima, denunciar i alertar.
En aquest taller visualitzarem el curtmetratge Silenciós i introduirem la manera en què poden detectar-se els maltractaments per poder denunciar-los, al mateix temps que se sensibilitzarà contra les violències masclistes per ajudar a evitar-les i combatre-les.
A càrrec de Miquel Insausti
Organitza Taula de Diàleg per la Convivència i Interculturalitat
Preu: gratuït
Consulta el Programa complet en el següent enllaç: