Agenda del Casal

Viernes, 04/03/2022

EXPOSICIÓ: 'ABSTRACCIONS'

Horari: 17:00

Amb aquesta mostra d'imatges, els components de Racó de la Foto hem obert les portes a un món on la creativitat no té límits.

Potser no ha estat un viatge fàcil, però, tot i això, ha sigut molt gratificant. Tant de bo haguem aconseguit que les nostres imatges us traslladin a aquest món irreal i fantàstic.

Organitza: El Grup del Racó de la Foto

EXPOSICIÓ "HI HA MESOS QUE TENEN DUES LLUNES PLENES"

Horari: 12:00

Del 10 de març fins el 30 d'abril vine a conèixer el darrer treball de l'artista rubinenca Laia Oller a l'espai expositiu de la Cafeteria del Casal.

Tisores, cola, fulles reciclades, cinta adhesiva, una impressora que no acaba d'imprimir bé i moltes ganes de jugar és el que hi ha darrere d'aquesta sèrie de collages-autoretrat que barreja l'íntim amb el públic. Laia Oller és treballadora del món de la cultura, tot i que la seva faceta de fotògrafa la fa recórrer a l'autoretrat cada cop que necessita entendre el seu voltant. 

"Hi ha mesos que tenen dues llunes plenes" és una sèrie de collages-autoretrat (analògics i digitals) on s’han reinterpretat de manera molt subjectiva algunes de les vint-i-dues cartes principals de la baralla de tarot, jugant i donant-li la volta als seus significats i formes.

L'espai expositiu del Casal Font d'en Fargues serà el primer indret on surti a la llum aquest projecte artístic, on agafarà embranzida per començar a rodar per altres espais culturals de Barcelona i rodalies.

Coneix altres projectes de l'artista aquí.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

CÀPSULA CREIX EN FAMÍLIA 'SIGNES PER A NADONS'

Horari: 10:30

Comencem la primavera adquirint recursos pràctics en la criança dels nostres fills amb la càpsula de signes per a nadons del projecte MANS I MOTS de la veïna especialista en la temàtica, Carla Rodríguez el dimecres 6 d'abril a les 10:30 h.

Els signes per a nadons és un mètode de comunicació primerenca que ens permet establir una comunicació efectiva amb infants oients abans que aquests puguin parlar. Aquest mètode va sorgir als anys vuitanta amb les doctores Linda Acredolo i Susan Goodwyn, quan s'adonen que els nadons utilitzen signes espontàniament per comunicar-se quan encara no parlen. En aquest moment decideixen estudiar aquest fenomen i els seus beneficis per crear un programa específic per ensenyar a signar a famílies i professionals de l’educació.

Amb aquest mètode podràs entendre les necessitats, desitjos i pensaments dels més petits d’una forma fàcil i divertida, oferint una eina que els ajudarà a expressar el món que els rodeja creant vincles afectius únics amb les persones amb qui el comparteixen. A més proporcionem un mètode excel·lent d’estimulació cognitiva i de llenguatge que va més enllà de l’etapa de nadó, ja que també podem utilitzar els signes per comunicar-nos amb nenes i nens en etapes més avançades del llenguatge o amb infants que tenen alguna dificultat comunicativa.

Amb l’aprenentatge dels signes des de tan petits, contribuïm a conscienciar els nostres fills/es de l’existència del col·lectiu de persones sordes i pot ser un primer contacte per apropar-nos a continuar aprenent la llengua de signes. 

Podeu conèixer millor el projecte de la Carla “MANS I MOTS” veniu a aquesta sessió (d'1:30 h de durada aproximadament), escriviu-li a info.mansimots@gmail.com o seguint-la a @mansimots a l'Instagram.

La formació està adreçada a 20 persones que poden venir acompanyades dels seus nadons i està subvencionada per l'ACFF, dins del projecte CREIX EN FAMÍLIA.

Inscripcions a partir del 23/03 en aquest enllaç! 

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació del Casal Font d'en Fargues