Agenda del Casal

Jueves, 01/02/2024

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DE PINTURES DE ROGER AMAT, CARME LEÓN I ÀNGELS PUJADES

Horari: 12:00

Els pintors Roger Amat, Carme León i Àngels Pujades s'han unit per presentar-nos una exposició col·lectiva amb diferents obres, d'estils molt personals.

Les podeu venir a veure al passadís de tallers del Casal de dilluns a divendres de 10 a 20 h.

Organitza: Casal de la Gent Gran Font d'en Fargues i Associaició Casal Font d'en Fargues

EXPOSICIÓ 'PETÓ AL PLATÓ'

Horari: 17:30

 El dia de la Festa Major del barri, el grup Racó de la Foto va voler aportar la seva píndola d’alegria en un dia marcat per les rialles, abraçades i petons al plató, en el Casal.

Visitable a l'espai expositiu de la cafeteria del Casal.

A càrrec del Grup Racó de la Foto

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

EXPOSICIÓ: BLAU. 'UN MÓN PER DESCOBRIR'

Horari: 17:00 a 12:00

'Blau' és un recull d'imatges submarines fetes a diferents indrets del món.

Amb elles podreu gaudir de la bellesa i diversitat que s'amaga sota el mar. Un món inimaginable on es poden trobar muntanyes, gorgs, deserts, precipicis i, fins i tot, ciutats; tot, però, amb un element comú: l'aigua.

A càrrec d'Alfons Campillo

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ 'BLAU' D'ALFONS CAMPILLO I XERRADA 'QUIN GRAU DE CONSCIÈNCIA TENIM DELS IMPACTES I DE LA PROBLEMÀTICA DE L'ÈSSER HUMÀ ENVERS EL MEDI MARÍ?'

Horari: 18:30

Coneixem l'obra d'Alfons Campillo, el fotògraf submarinista que inaugura l'exposició "Blau un món per descobrir" que estarà durant tot el febrer a l'espai expositiu del casal.

I a continuació, els seus companys de FECDAS impartiran una xerrada per conèixer: quin grau de consciència tenim dels impactes i de la problemàtica de l'ésser humà envers el medi marí?

La Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) és l’organisme rector de les activitats subaquàtiques de Catalunya. Es fa càrrec d’ordenar, impulsar i dirigir l’activitat esportiva subaquàtica. D’altra banda, promou i duu a terme accions relacionades amb la conservació, la regeneració i la custòdia del medi natural marí.

Així doncs, des del Departament de Patrimoni Natural Subaquàtic i Medi Ambient s’impulsen tant projectes propis com en col·laboració amb entitats científiques per assolir la finalitat del departament on s’ajusta amb la seva filosofia i valors.

Imprescindible reserva prèvia a partir del 24 de gener en el següent enllaç!

A càrrec Alfons Campillo (fotògraf) i Especialistes en Medi ambient FECDAS.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues i FECDAS

EL GRUP DE PATRIMONI DE LA FONT D'EN FARGUES PORTA L'EXPOSICIÓ "EROSIONS" A LA SEU DEL DISTRICTE

Horari: 10:00 a 20:00

Exposició de fotografies sobre el patrimoni perdut del barri de la Font d’en Fargues.

Comparativa entre l’estat actual i original del barri reflectit en el canvi de la tipologia constructiva mitjançant imatges inèdites sobre el patrimoni perdut.

A través d’una mirada crítica, es vol recuperar una visió subjectiva de com seria el barri si en lloc de les brutals transformacions iniciades en la dècada dels 60, s’hagués preservat, mantingut i reinterpretat el caràcter identitari que defineix el paisatge del barri.

Amb aquesta acció, intenten fer presió a l'Ajuntament per preservar el patrimoni existent del barri i no deixar passar a la especulació inmobiliària.

Lloc: Seu del Districte d'Horta - Guinardó

Visitable: de dilluns a divendres de 9 a 20 h. Tancat dissabte i diumenge

Organitza: Grup de Patrimoni AVVFF

TALLER PARTICIPATIU: COM FER DE LA FONT D'EN FARGUES UNA COMUNITAT QUE CUIDA?

Horari: 18:30

Totes les persones compartim un mateix desig: viure una bona vida, des del començament fins al final.

Fer realitat aquest desig és més fàcil quan sentim que els altres ens cuiden i ens acompanyen, i quan podem cuidar i acompanyar.  Les comunitats cuidadores les fem les persones i les relacions que teixim entre nosaltres.

Una comunitat cuidadora es construeix als carrers, als centres socials i sanitaris, a les comunitats de veïnes i veïns, a les botigues, i a les escoles. Una comunitat cuidadora es fa cuidant i acompanyant en xarxa.

El dimarts dia 6 de febrer de 2024, de 18:30 a 20 hores, ens trobarem per parlar sobre les comunitats que cuiden, i explorarem com fer del nostre barri de la Font d’en Fargues un barri on totes les persones puguem cuidar i ens sentim cuidades i acompanyades.

Ens acompanyarà l’Àlex Prats, impulsor de l’Associació ‘Pobles que cuiden’ i de la iniciativa ‘Alella, poble cuidador’. 

Aquesta iniciativa va rebre Premi Innovació Social (2022) de la Fundació La Caixa.

Inscripcions a partir del 24 de gener en aquest enllaç!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

CINEMA: 'OLVIDATE DE MÍ'

Horari: 19:00

Una pel·lícula fresca de ciència-ficció que ens explica una història d'amor caòtica que mostra meravellosament com són els records i ens fa pensar si seria millor eliminar el desamor de les nostres vides.

Director: Michel Gondry.

Estats Units 2004

Organitza: FF Cinema

Preu: 4€. Venda d'entrades el mateix dia del cinema.

BDC CIRC FAMILIAR: 'MISS MARGERITHA' DE JESSICA ARPIN - #EMPODERATXS

Horari: 18:00

Us agrada la pizza? A Miss Margherita, tot un personatge, li agrada fer-ne, fins i tot té un corró màgic. Es mou amb molta pompa: creiem que és italiana, però potser no. És igual, és obligatori passar-ho bé, i si us ofereix pizza, millor no menjar-ne.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Cal fer reserva prèvia a partir del 8 de febrer aquí.

Per a tots els públics.

Dins del cicle Barcelona Districte Cultural

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

PASSEJADA FOTOGRÀFICA AL MONESTIR DE PEDRALBES

Horari: 10:00 a 13:30

Espai de trobada: davant del monestir.

En cas de qualsevol contratemps contactar als telèfons 649 46 19 01 – 629 24 35 20.

Al final del cicle és faran murals de les fotos seleccionades i s’exposaran al Casal.

Organitza: Grup Racó de La Foto

COM ENS IMAGINEM EL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES AL 2045? TALLER PARTICIPATIU PER A LA TRANSICIÓ ECOSOCIAL

Horari: 18:00

Davant la creixent crisi climàtica i ecològica i us convidem a elaborar una visió compartida, entre totes les participants, sobre els possibles escenaris que haurà de fer front el nostre barri i a definir col·lectivament estratègies i accions prioritàries des del realisme ecològic, és a dir, que la crisi climàtica i la crisi energètica i de recursos no és qüestionable. 

Ho farem dimecres 21 de febrer de 2024 de 18 a 20 hores i ens acompanyaran activistes de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial.

Per què, com diu la filòsofa Marina Garcés al seu últim llibre «No és veritat que no podem fer res». Estem convençudes que imaginant el futur que volem, en el que viure de manera digna i justa, el podem fer possible.

Inscripcions a partir del 7 de febrer en aquest enllaç: https://liberaforms.plataformess.org/inscripicio-escenaris-font-den-fargues

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D'INSTAL·LACIÓ D'ESCALES MECÀNIQUES AL PASSATGE DE LA MULASSA

Horari: 18:00

Dimecres 21 de febrer a les 18 h es presentarà el projecte al Teatre del Casal Font d'en Fargues.

El projecte vol instal·lar dues escales mecàniques en un tram que té un desnivell acumulat de 14 metres i una orografia especialment complexa. A més, l'obra s’aprofitarà l’obra per fer altres millores en aquest entorn, en el paviment, en el paisatge urbà, en la jardineria i el mobiliari. Una actuació que el consistori ha impulsat des del Pla de Barris del Carmel i que permetrà relligar el final del carrer de la Font de la Mulassa amb l'àmbit del carrer de la Gran Vista.

Ajuntament de Barcelona, Districte d'Horta - Guinardó.

Més informació en aquest enllaç.

DIVENDRES MUSICAL AMB MARINA BBFACE & THE BEATROOTS

Horari: 20:00 a 21:15

Seguim amb els divendres musicals de l'AVV Font d'en Fargues amb el concert de Marina BB Face & The Beatrrots!

Un huracà de soul i funk que no us deixarà indiferent i que torna amb força, després d’una llarga pausa, per fer un repàs a la seva discografia i presentar els temes que formaran part del seu nou disc. Marina ataca amb una veu única a base de seccions de vents.

El primer EP de la banda va sortir all 2014 (“Time To Begin”, LRC Records), actualment s’han consolidat com un dels projectes de referència de l’escena de la música negra espanyola, amb un potent directe. MARINA BBFACE & THE BEATRROTS   ha estat programada  per diverses ciutats i festivals. I ara vénen a presentar-nos el seu nou treball "Little by little"

Veu: Marina BBface. Teclats: Oriol Pidelaserra. Guitarra elèctrica: Álex Zayas. Baix: Joan Vigo. Bateria: Sergi Torrents.

Preu: Gratuït (activitat subvencionada)

Reserva les teves entrades online a partir del 14/02 a les 10 h aquí.

Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de la Font d'en Fargues, Associació Casal Font d'en Fargues i Barcelona Districte Cultural

INAUGURACIÓ DE LA PLAÇA DE LA FONT D'EN FARGUES

Horari: 11:00

Després d’anys de lluita veïnal, encapçalats per l’Associació de Veïns i Veïnes i els companys d’AVIPLAF, per fi podem dir que s’inaugurarà la nova plaça el proper dissabte 24 a les 11 h. S’han restaurat el quiosc modernista i la font, i s’ha arranjat l’espai de la Plaça.

Els preparatius de la inauguració els està duent a terme una comissió on participa el Districte, l’AVV Font d’en Fargues, l’Escola Font d’en Fargas, Aviplaf, EBM Tres Turons, El Pou i el Casal Font d’en Fargues.

Estigueu atentes a la informació que sortirà els propers dies.

Marató de concerts d'hivern de l'Escola de Música Pausa

Horari: 12:00 a 13:30

L’escola de música Pausa després del 30è aniversari continua amb la tasca divulgativa d’aproximar la música a tothom amb el tradicional concert d'hivern que oferiran les agrupacions vocals i instrumentals.

Dissabte 24 matí a les 12 h Les veus infantils de Pausa
Dissabte 24 tarda 18:00 h els Grups instrumentals de Pausa
Diumenge 25 matí a les 12:30 h les Corals joves i adultes de Pausa

Entrades a partir del 16/2 presencialment en horari de secretaria del Casal.

Activitat gratuïta

Foto Fòrum: Tertúlia fotogràfica

Horari: 19:00

T'agradaria saber què pensen altres persones de les teves fotos? Doncs vine al 'Foto Fòrum' del Casal, porta la teva fotografia, millor en paper, però també serà benvinguda si la portes en un llapis de memòria.

Comparteix l'experiència, entre tots i totes la comentarem i podràs escoltar opinions i suggeriments.

Prova-ho! És, sens dubte, una activitat enriquidora.

Una trobada entre amants de la fotografia creativa. Parlem sobre diversos aspectes relacionats amb el món de la fotografia. Activitat oberta i gratuïta.

Coordina: Antonio Limpo

Organitza: el Racó de la Foto

ACTIVITAT ANUL·LADA: MASTERCLASS PER A JOVES MÚSICS: COM CREAR I GESTIONAR UNA BANDA PROFESSIONAL?

Horari: 20:00 a 21:00

Activitat anul·lada per motius aliens al Casal.

Tens un grup que t’agradaria professionalitzar? En aquesta masterclass la banda Marina BB Face & The Beatroots ens explica, a través de la seva experiència, com aconseguir que el teu grup és profesionalitzi i com gestionar-ho dins del món de la música.

Sobre Marina BB Face & The Beatroots

La sortida al mercat del primer EP el 2014 ‘Time To Begin’ de Marina BBface & The Beatroots (The Pepper Pots, Sol Lagarto, A Contrablues, Electric Gozarela) va ser el tret de sortida d’una formació sòlida. Fou en part, gràcies al seu impecable directe, però també pel fet de definir un estil propi que, tot i beure de diferents i clares influències, va guanyar personalitat dia a dia. Al 2016, amb l’àlbum ‘Still Beating’, es van consolidar com un dels projectes de referència de l’escena de la música negra espanyola. El 2017, van llençar ‘How Far You Can Go’, un set polzades en una edició limitada en vinil, amb el qual van rodar per tota la península amb molt bona acollida i aforaments complets. Després d’un llarg silenci, han tornat amb ganes de menjar-se el món. Ara mateix, estan immersos en el nou EP "Little by little" que promet ser un abans i un després d’aquesta formació. Si ho voleu conèixer de primera mà, us esperem al concert gratuït divendres 23/02 a les 20 h al Casal Font d’en Fargues.

Preu: gratuït

Organitza: Barcelona Districte Cultural i Associació Casal Font d’en Fargues