Agenda del Casal

Jueves, 01/02/2024

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DE PINTURES DE ROGER AMAT, CARME LEÓN I ÀNGELS PUJADES

Horari: 12:00

Els pintors Roger Amat, Carme León i Àngels Pujades s'han unit per presentar-nos una exposició col·lectiva amb diferents obres, d'estils molt personals.

Les podeu venir a veure al passadís de tallers del Casal de dilluns a divendres de 10 a 20 h.

Organitza: Casal de la Gent Gran Font d'en Fargues i Associaició Casal Font d'en Fargues

EXPOSICIÓ 'PETÓ AL PLATÓ'

Horari: 17:30

 El dia de la Festa Major del barri, el grup Racó de la Foto va voler aportar la seva píndola d’alegria en un dia marcat per les rialles, abraçades i petons al plató, en el Casal.

Visitable a l'espai expositiu de la cafeteria del Casal.

A càrrec del Grup Racó de la Foto

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

EXPOSICIÓ: BLAU. 'UN MÓN PER DESCOBRIR'

Horari: 17:00 a 12:00

'Blau' és un recull d'imatges submarines fetes a diferents indrets del món.

Amb elles podreu gaudir de la bellesa i diversitat que s'amaga sota el mar. Un món inimaginable on es poden trobar muntanyes, gorgs, deserts, precipicis i, fins i tot, ciutats; tot, però, amb un element comú: l'aigua.

A càrrec d'Alfons Campillo

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

EL GRUP DE PATRIMONI DE LA FONT D'EN FARGUES PORTA L'EXPOSICIÓ "EROSIONS" A LA SEU DEL DISTRICTE

Horari: 10:00 a 20:00

Exposició de fotografies sobre el patrimoni perdut del barri de la Font d’en Fargues.

Comparativa entre l’estat actual i original del barri reflectit en el canvi de la tipologia constructiva mitjançant imatges inèdites sobre el patrimoni perdut.

A través d’una mirada crítica, es vol recuperar una visió subjectiva de com seria el barri si en lloc de les brutals transformacions iniciades en la dècada dels 60, s’hagués preservat, mantingut i reinterpretat el caràcter identitari que defineix el paisatge del barri.

Amb aquesta acció, intenten fer presió a l'Ajuntament per preservar el patrimoni existent del barri i no deixar passar a la especulació inmobiliària.

Lloc: Seu del Districte d'Horta - Guinardó

Visitable: de dilluns a divendres de 9 a 20 h. Tancat dissabte i diumenge

Organitza: Grup de Patrimoni AVVFF

COM ENS IMAGINEM EL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES AL 2045? TALLER PARTICIPATIU PER A LA TRANSICIÓ ECOSOCIAL

Horari: 18:00

Davant la creixent crisi climàtica i ecològica i us convidem a elaborar una visió compartida, entre totes les participants, sobre els possibles escenaris que haurà de fer front el nostre barri i a definir col·lectivament estratègies i accions prioritàries des del realisme ecològic, és a dir, que la crisi climàtica i la crisi energètica i de recursos no és qüestionable. 

Ho farem dimecres 21 de febrer de 2024 de 18 a 20 hores i ens acompanyaran activistes de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial.

Per què, com diu la filòsofa Marina Garcés al seu últim llibre «No és veritat que no podem fer res». Estem convençudes que imaginant el futur que volem, en el que viure de manera digna i justa, el podem fer possible.

Inscripcions a partir del 7 de febrer en aquest enllaç: https://liberaforms.plataformess.org/inscripicio-escenaris-font-den-fargues

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D'INSTAL·LACIÓ D'ESCALES MECÀNIQUES AL PASSATGE DE LA MULASSA

Horari: 18:00

Dimecres 21 de febrer a les 18 h es presentarà el projecte al Teatre del Casal Font d'en Fargues.

El projecte vol instal·lar dues escales mecàniques en un tram que té un desnivell acumulat de 14 metres i una orografia especialment complexa. A més, l'obra s’aprofitarà l’obra per fer altres millores en aquest entorn, en el paviment, en el paisatge urbà, en la jardineria i el mobiliari. Una actuació que el consistori ha impulsat des del Pla de Barris del Carmel i que permetrà relligar el final del carrer de la Font de la Mulassa amb l'àmbit del carrer de la Gran Vista.

Ajuntament de Barcelona, Districte d'Horta - Guinardó.

Més informació en aquest enllaç.