Pell de taronja confitada

Ingredients:

  • La pell de dues taronges de taula
  • 200 g de sucre
  • 200 ml d’aigua

Preparació:

Segurament, quan us mengeu una taronja la peleu i en llenceu les peles, oi? Sabíeu que aquestes restes que acaben a la brossa o, en els millors dels casos, al compost orgànic poden convertir-se en una menja exquisida que farà les delícies dels més llaminers? Només cal un parell d’ingredients i una mica de paciència!

  1. Primer de tot, la pell de la taronja ha d’estar ben neta. Un cop us hàgiu menjat els grills sucosos i dolços, podeu tallar la pela que us sobra a tires finetes amb unes tisores de cuina. No cal que siguin gaire regulars, tot i que sempre fa més bonic i és més agraït per coure.
  2. Les poseu en un cassó amb aigua freda que les cobreixi i les feu bullir uns deu minuts. Aquest procés estovarà la pell, però alhora li traurà l’amargor. Així que hagi passat el temps, escorreu-ho ben escorregut i llenceu l’aigua (o aprofiteu-la per regar plantes). Sobretot no la feu servir per al següent pas, perquè és molt amargant.
  3. Feu un almívar en una paella dissolvent dos-cents grams de sucre i dos-cents mil·lilitres d’aigua a foc baix. Quan el líquid es vegi transparent, afegiu-hi les tires de taronja i, sense apagar el foc, deixeu que vagi infusionant amb l’almívar. De mica en mica, la taronja s’anirà bevent tot el líquid. Pareu atenció a aquest instant, que és quan el sucre pot cremar-se i engegar a pastar fang tot el procés! Quan ja no quedi almívar a la paella, apagueu el foc i escampeu les tires sobre un paper de forn o bé sobre una plata. És important que tinguin prou espai per refredar-se i, alhora, puguin evaporar una mica la humitat. Aneu amb compte, que el sucre crema!
  4. Un cop fredes, les podeu guardar en un pot de vidre a la nevera. Les podeu fer servir per a decorar les coques de Sant Joan o els tortells de Reis, per posar a amanides, per acompanyar una macedònia, com a llepolia per acompanyar el cafè de després de dinar... o per fer un regal ben bo!

Hi ha qui suca les tires en xocolata fondant, convertint-les en una combinació de plaer indescriptible! Si ho feu amb pell de llimona en lloc de la de taronja, l’acidesa contrasta deliciosament amb l’almívar.

Recepta d'Elisenda Que

Compartir