Pastís de pastanaga amb cobertura de mascarpone
Ingredients:
- 3 ous
- 125 gr. sucre morè
- 125 gr. farina
- 125 gr. pastanaga pelada crua
- 75 gr. oli de gira-sol
- Mig sobre de llevat Royal (8 gr.)
- Sal, clau, canyella en pols, nou moscada i nous picades (opcional).
Per la cobertura:
- 1 terrina de formatge mascarpone
- 1 iogurt natural (pot ser tipus grec)
- Sucre blanc al gust
- Vainilla en pols
Preparació:
- Es baten els ous sencers amb el sucre durant una bona estona. Si teniu una batedora de barilles, us anirà millor.
- A banda, es passen pel turmix les pastanagues amb l’oli. Ha de quedar una pasta ben fina. Si el mini-pimer no és molt potent, les podeu ratllar abans. Un cop picades, es barregen amb els ous i el sucre. Millor fer-ho a mà.
- Un cop barrejat, s’incorporen els àrids ben poc a poc (la farina + el llevat tamisats), una punta de sal, les nous picades i les espècies al gust de cadascú. Recordeu que el clau és molt aromàtic. Amb un, màxim dos, ben picats, ja n’hi ha prou.
- En posa en un motllo petit (20 cm. aprox. o un de llarg tipus plum-cake) folrat amb paper de forn.
- Al forn a 180ºC amb l’aire durant uns 40 minuts.
- Per la cobertura, barregeu el mascarpone amb el iogurt i el sucre al gust. Hi afegiu la vainilla en pols i ho deixeu reposar a la nevera.
- Podreu omplir el pastis per dins i/o cobrir-lo però si no us l’heu de menjar tot al moment, és millor guardar la cobertura a banda i servir-la per separat perquè cada comensal es posi la que vulgui.