Pastís de pastanaga amb cobertura de mascarpone

Ingredients:

  •  3 ous
  •  125 gr. sucre morè
  •  125 gr. farina
  •  125 gr. pastanaga pelada crua
  •  75 gr. oli de gira-sol
  •  Mig sobre de llevat Royal (8 gr.)
  •  Sal, clau, canyella en pols, nou moscada i nous picades (opcional).

Per la cobertura:

  •  1 terrina de formatge mascarpone
  •  1 iogurt natural (pot ser tipus grec)
  •  Sucre blanc al gust
  •  Vainilla en pols

 

Preparació:

  • Es baten els ous sencers amb el sucre durant una bona estona. Si teniu una batedora de barilles, us anirà millor.
  • A banda, es passen pel turmix les pastanagues amb l’oli. Ha de quedar una pasta ben fina. Si el mini-pimer no és molt potent, les podeu ratllar abans. Un cop picades, es barregen amb els ous i el sucre. Millor fer-ho a mà.
  • Un cop barrejat, s’incorporen els àrids ben poc a poc (la farina + el llevat tamisats), una punta de sal, les nous picades i les espècies al gust de cadascú. Recordeu que el clau és molt aromàtic. Amb un, màxim dos, ben picats, ja n’hi ha prou. 
  • En posa en un motllo petit (20 cm. aprox. o un de llarg tipus plum-cake) folrat amb paper de forn.
  • Al forn a 180ºC amb l’aire durant uns 40 minuts.
  • Per la cobertura, barregeu el mascarpone amb el iogurt i el sucre al gust. Hi afegiu la vainilla en pols i ho deixeu reposar a la nevera.
  • Podreu omplir el pastis per dins i/o cobrir-lo però si no us l’heu de menjar tot al moment, és millor guardar la cobertura a banda i servir-la per separat perquè cada comensal es posi la que vulgui.

Compartir