TRANSMUTAR EL DOL AL FOC

Dijous, a les 19h

03/04/2025
Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia

El foc transforma. Posarem les mans als fogons per observar, comprendre i transformar el dol. Els pobles mesoamericans recorrien al ritual per assimilar i agrair la vida i totes les seves vicissituds: el fi de les collites, els naixements, el pas de la infantesa a la vida adulta, així com també la mort. Inspirats en ells, observarem la pena per la defunció d’un ésser estimat, a través dels focs de la cuina i en comunitat. Al finalitzar, compartirem els aliments i les nostres experiències al voltant del foc.

Ana Luisa Islas és periodista gastronòmica, escriptora i gestora cultural. Des de 2004 explica a Espanya què és Mèxic i la seva cultura. Va publicar al 2023 el llibre d’assajos gastronòmics Mejor oler a mar, en el qual explora l’apropiació cultural culinària, així com la descolonització dels nostres aliments i la nostra ment. És migrant des que va néixer i, des del 2017, també és vídua. Actualment viu entre San Miguel de Allende, Mèxic, i Barcelona i treballa en un segon llibre d’assajos, sobre dol i cuina. Fa gairebé una dècada que estudia l’ús de les plantes i flors per la cura de malalties físiques i mentals sota la tradició dels pobles del centre i sud de Mèxic. 

Inscripcions en línia

Inici d'inscripció: 24/02/2025

Compartir