CICLE EGIPTE. TERRA DE MÒMIES I FARAONS

Dimecres
De 18.30 h a 20 h

09/01/2019 > 05/06/2019
Preu: Gratuït

Continuem amb el cicle que ens endinsa en la història de l’Antic Egipte, terra de mòmies i faraons.

A càrrec de: Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueo­lògica a Oxirrinc (Egipte)

 

Activitat gratuïta i aforament limitat.

 

LA COL·LECCIÓ EGÍPCIA DEL MUSÉE DU LOUVRE

DIMECRES, 3 D'ABRIL

A les 18.30 hores

Si parlem de museus de tot el món amb una col·lecció egípcia important, sens dubte que el Musée du Louvre a París n’és un referent. Nascut com tants d’altres al segle XIX arran de les compres per part de cònsols i excavacions, compta amb una important col·lecció en­tre la que destaca el famós Escriba assegut.

 

LA MEDICINA A L'ANTIC EGIPTE

DIJOUS, 9 DE MAIG

A les 18.30 hores

Una civilització tan avançada com la faraònica havia de destacar en tots els camps, un d’ells era la medici­na on l’observació, l’anàlisi i el diagnòstic racional con­vivia amb la màgia usada per poder curar. Coneixerem els aspectes més científics i màgics de la medicina egípcia.

 

ANENHOTEP III. EL FARAÓ SOL

DIMECRES, 5 DE JUNY

A les 18.30 hores

Un dels faraons més importants de la dinastia XVIII de l’Imperi Nou va ser Amenhotep III. Egipte va viure, sota el seu regnat, un període de pau amb les altres potèn­cies estrangeres, aconseguit en part per matrimonis polítics. Va continuar el canvi religiós que havia iniciat el seu pare. I va fer construir temples com el de Luxor.

 

Professor/a: Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte)

On: Sala d'actes CC Navas
Adreça: Ptge. Dr. Torent, 1

Compartir