EL VENADITO
4ª edició Biennal d’art contra el maltractament animal creada per siNesteSia

El disseny del cartell és obra de @juanpablo_rada utilitzant la de @joan_brull

06/04/2022 > 14/07/2022
Preu: Gratuït

En aquesta edició la mostra pren com a protagonistes els primats. La Fundació Mona, (centre de rehabilitació de primats) el Centre Cultural La Farinera del Clot i 20 espais artístics i culturals més, entre ells el Centre Cívic Navas, donen veu a aquests animals i exposen la seva vulnerable situació.


Després de dos anys de pandèmia, El Venadito torna més fort i més necessari que mai. La Covid 19 ha evidenciat la necessitat de viure en un món sense explotació animal i respectuós amb el medi ambient. Les nostres vides es van aturar i es van trastocar per un virus que ha donat la volta al món i ha quedat palès que no som més forts ni més llestos que la resta d’animals, sinó igual de vulnerables. El Venadito en la seva 4ª edició es presenta en un format molt diferent, omnipresent en els espais i transversal en la direcció del missatge.


21 espais són els que exposaran 26 obres de mida pòster 50x70cm que deixaran d’ubicar-se a les sales d’àmbit expositiu. Podrem trobar una o dues obres distribuïdes a qualsevol lloc dels espais que acullen la mostra. En aquesta nova entrega de la biennal participa centres de tot tipus d’índole. Des del Museu de les Ciències Naturals, espais artístics, centres culturals i cívics, casals ... La democratització de l’art i l’apropament d’aquest és un dels objectius de aquesta nova proposta.


Des de El Venadito, creiem que l’art serveix per remoure consciències i empatitzar amb l’espectador fent-lo partícip i conscient que som responsables i protectors del patrimoni natural, que no és nostre, sinó de totes les espècies que cohabitem en ell. L’art ha d’estar en constant canvi i evolució. Les obres cercaran a l’espectador i no l’espectador a les obres, interpel·lant-lo en espais inesperats. Cerquem la mirada, l’atenció, la sorpresa, el qüestionament, el debat, la revolució...

Les obres estaran a la venda i els beneficis de la seva venda es repartiran, un 20% a la Fundació Mona i el 80% a l’artista. La intenció de la Biennal és protegir a Artistes&Animals.

Una de les activitats més participativa per la ciutadania és la GIMCANA por tots els espais en recerca de les obres que configuren la biennal. Es realitzarà durant els més de tres mesos que estarà activa l’exposició de forma totalment gratuïta. 


Opcionalment es podrà adquirir per recórrer la mostra el carnet SÓC MONA l’import del qual de 5 € servirà com a donatiu a la Fundació MONA. Aquest carnet posa de relleu el gènere i el nostre passat evolutiu. (Descendim de la mona). Cada vegada que es visiti un dels espais que participen a la mostra, el carnet serà segellat pel personal del centre. Al obtenir 15 segells s’aconseguirà una entrada gratuïta para visitar la Fundació MONA, (Aquest carnet se podrà adquirir al Centro Cultural La Farinera del Clot).


Es realitzaran tallers artístics i pedalades en grup para visitar les obres. Totes les activitats introdueixen pautes d’hàbits respectuosos amb els animals i els seus hàbitats, fent especialment èmfasi en l’educació com element transformador de la societat. Aquest any ens movem més que mai, interactuem, sortim, parlem, cerquem..... Un temps d’acció, de reflexió, de girar la mirada cap a nosaltres mateixos/es, simis, mones. La mirada necessària per tal que siguem conscients que seguim sent i sempre serem primats.

A per un S. XXI lliure de patiment animal.

 

El disseny del cartell és obra de @juanpablo_rada utilitzant la de @joan_brull

On: Vestíbul 1a planta
Adreça: Ptge. Dr. Torent, 1

Compartir