BENVENUTI AL SUD de Luca Miniero: ZABAIONE A LA NARANJA E COINTREAU

Dissabte
De 10.30 h a 13.30 h

09/03/2024
Preu: 18.75 € (1 sessió) + 4 € material

CICLE PANE, CINEMA E FANTASIA_______________________________________

Es pot realitzar tot el cicle complert o triar només alguna de les sessions.

Quan en escenes cinematogràfiques veiem moments de “taula”, aquests moments en diuen molt sobre el país, la societat, la cultura... On més clar ho veiem es en les pel·lícules que succeeixen a Itàlia, a través de la cuina ens explica la vida dels protagonistes, les relacions amb el territori, la gent, el plaer de menjar rodejat d’amics, família… En aquest cicle prepararem 3 receptes clàssiques i populars italianes i veurem com es converteixen en protagonistes d’un llargmetratge.

Hi ha moltes històries i llegendes sobre l’origen del zabaione: una es remunta al 1471 i es vincula a les aventures del capità Giovan Paolo Baglioni que, acampat a les portes de Reggio Emilia i a falta de provisions, va fer preparar pels seus soldats una sopa amb els ingredients que va aconseguir recuperar: ous, sucre i vi. Una altre història ens porta a Torí, on es diu que el zbaione es va crear a finals del segle XVI en honor a Baylón, patró dels pastissers.

Heu de porrtar davantal i 2 tapers. 

Material: 4 €

INSCRIU-TE AQUÍ!

Professor/a: Sara Sandrino

Inici d'inscripció: 11/12/2023

Compartir