En aquesta sessió volem analitzar els grans reptes que afronta l’educació en una societat capitalista i amb una gran presència de la tecnologia.
Estem pecant d’“innovadors” i deixem de banda metodologies educatives que donaven bons resultats? Estem preguntant prou a les criatures? I a les famílies? Garantim que el professorat treballi en condicions adequades per formar les generacions del futur? Estem educant per fer persones crítiques o simples consumidors?
Participa: Andreu Navarra, escriptor i historiador
Combina la creació literària amb la crítica i l’anàlisi de sistemes educatius. Investiga el pensament català i espanyol entre finals del segle XIX i la Guerra Civil. Les seves darreres obres publicades han estat Prohibit aprendre. Un recorregut per les lleis d’educació de la democràcia (2021), La revolució impossible. Vida i mort d’Andreu Nin (2021), El comunisme a Espanya (2024) i Tornar a aprendre (2024). Ha publicat les novel·les Fulles (2017) i Una mena d’aventura (2019).
Modera: Sandra Vicente
Periodista -Treballa a elDiario.es. Se centra en històries anònimes i no tan anònimes, amb l’ull posat a Barcelona. També ha treballat per a altres mitjans com La Vanguardia, La Marea, Catalunya Plural, Público o El Salto. És coautora del llibre IBEX 35. Tres décadas marcando la agenda política de España y de tu bolsillo (2022) i és sòcia fundadora de l’entitat per la pau i els drets humans Taula per Mèxic.
RESERVA LA TEVA ENTRADA!