EMERGÈNCIA HUMANITÀRIA

Dimecres, 5 de març
De 18.30 h a 20 h

05/03/2025
Preu: Preu: Gratuït, cal inscripció prèvia

Emergència humanitària – Què podem fer davant l’horror?

Es calcula que hi ha més de 50 guerres actives que han provocat el desplaçament de 115 milions de persones. Davant les imatges cruentes que inunden diaris, xarxes i telenotícies ens preguntem: Ens estem anestesiant davant l’horror? 

Proposem un diàleg entre periodistes internacionals i activistes pacifistes que ens ajudi a focalitzar l’atenció no només en la foscor, sinó també en iniciatives que sorgeixen en resposta al dolor i la violència.

Participen: Jordi Armadans i Joan Roura

Joan Roura -Periodista de la secció d’internacional de TV3

És llicenciat en periodisme, ha treballat des dels setze anys en premsa local i diaris. Ha viscut a Israel i va viatjar pel Pròxim Orient entre 1982 i 1984. Es dedica a la informació sobre l’Orient Mitjà des de 1982. Treballa a TV3 des de 1985 on ha cobert la intifada I i II, les eleccions israelianes, les guerres de Gaza, Líban, Iraq, Síria, les primaveres àrabs, Iran i Pakistan, per al Telenotícies i el 30 minuts. És autor del documental Intramuros (Israel) i dels llibres El complot dels intransigents, El món en minut i mig (coautor) i El proceso de paz (coautor). Ha rebut el Premi Institut de Drets Humans de Catalunya (2021).

Jordi Armadans i Gil -Politòleg, periodista i activista per la pau

Ha participat com a representant de la societat civil en processos diplomàtics sobre desarmament i control d’armes a les Nacions Unides. Des del maig de 1996 fins al setembre de 2022 va ser director de FundiPau (Fundació per la Pau) i membre de diverses campanyes i ONG. Ha escrit Pau. El valor de la vida als nostres dies (2022), que examina les diverses formes de violència que amenacen la vida humana a escala global.

Modera: Marta Ballesta - Periodista

És llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCAT FM, RNE-Ràdio 4, la XTVL i betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, exerceix en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

 

RESERVA LA TEVA ENTRADA AQUÍ!

On: sala d'actes

Compartir