Espai Expositiu 'Josep Comas i Solà'

Situat a l’antiga residència de Josep Comas i Solà (1868-1937), el centre cívic Vil·la Urània és l’únic equipament de la ciutat amb un projecte singular centrat en la divulgació científica.

Amb l’objectiu de ressaltar la doble vessant d’astrònom i divulgador, el centre disposa d’un espai expositiu permanent visitable dedicat a la figura de Comas i Solà.

A la planta -1, trobem un espai diàfan amb una sèrie de plafons que repassen  el seu recorregut científic, un audiovisual amb imatges i fotografies de l’època, un espai digital de consulta amb algunes de les seves obres i un tresor singular temporal cedit per la Reial Acadèmia de les Arts i les Ciències de Barcelona (RACAB).

Integrats a la cafeteria hi ha una sèrie de vinils del mateix Josep Comas i Solà, Amèlia Sala, la seva segona dona i Júlia Montserrat Solà, la seva germana. A més, es poden fullejar diverses rèpliques de diaris de l’època on apareixen articles de l’astrònom tal i com es van publicar.

El Cielo; Astronomia; Astronomía y Ciencia General; El espiritismo ante la ciencia.

Les visites guiades a l’espai expositiu formen part de la programació trimestral del centre. Es poden consultar les dates aquí

Compartir