Mirant el cel - Estem preparats pel descobriment de vida extraterrestre?
Activitats divulgació científica

Dimecres
De 18 a 19.30 h

19/01/2022
Preu: Gratuït (cal inscripció en línia)

Cada trimestre viatgem per l’univers de la mà de les entitats Aster i AstroBarcelona amb un cicle de conferències d’astronomia i ciència.

Quina pot ser la reacció de la societat humana al descobriment de vida extraterrestre o d'altres éssers intel·ligents? És poc sabut que existeixen escales de valoració de l’impacte i risc que representaria tal descobriment, similars a algunes que ens són familiars com per exemple les escales de Richter i Mercali, que valoren els efectes dels terratrèmols.

Existeixen, a més, protocols d'actuació i declaracions de principis post-detecció més o menys elaborats segons escenaris potencials. En aquesta xerrada s’expliquen quines són aquestes escales i protocols, acompanyada d’exemples de valoració de possibles casos reals de detecció de vida o intel·ligència extraterrestres, i també de casos de ficció trets del cinema. Tot plegat posarà en evidència la poca credibilitat que tenen les sospites d’encobriment per part de governs, i acabarà amb una mostra de fraus i bromes sobre el tema, alguns coneguts i altres no tan coneguts. 

 

Podreu realitzar les inscripcions en línia a partir del 05/01/2022

[Inscripció en línia AQUÍ]

 

Professor/a: Jordi Bozzo, Aster Agrupació Astronòmica

On: Centre Cívic Vil·la Urània
Adreça: c/Saragossa, 29

Telèfon: 93 706 12 95
Email: informacio@vilaurania.net

Annexes

Aster

Compartir