Biblioteques de Barcelona

Com a eina indispensable per proporcionar als ciutadans un accés lliure a la cultura universal, Barcelona té una extensa xarxa de biblioteques que facilita l’accés a la informació i que fomenta la lectura a partir d’un gran i divers nombre d’activitats destinades a tots els públics. Biblioteques de Barcelona disposa de 40 equipaments a la ciutat.

Biblioteques de Barcelona

Biblioteca Jaume Fuster

Biblioteques de Barcelona organitza anualment el programa “Parlem amb…”, trobades amb escriptors i persones relacionades amb el món del llibre. Emmarcades en aquest cicle, cal destacar les visites d’una gran quantitat d’autors internacionals que han passat per Barcelona per compartir els seus coneixements i la seva experiència.

2006: Benjamin Zephaniah / Claudio Magris / Alfredo Bryce Echenique 
2007: Julian Barnes / Samina Ali / Ricardo Piglia 
2008: José Luis Peixoto / Martin Amis / Noah Gordon / Tahar Ben Jelloun / Richard Ford / G.R.R. Martin / Paul Auster 
2009: Siri Hustvedt / Haruki Murakami / Hanif Kureishi / Salman Rushdie  / A. Lobo Antunes / Lidsay Davis / Martin Amis / Isabel Fonseca / Amin Maalouf
2010: James Ellroy / Ivan Klima / Gioconda Belli / Siri Hustvedt / Umberto Eco 
2011: Sergio Ramírez 
2012: Erri de Luca / Christopher Paolini / Ismael Kadaré / Alessandro Baricco 
2013: John Irving / Ian McEwan /David Safier 
2014: Amy Tan / Jo Nesbo 
2015: William Boyd / Richard Ford
2016: Yasmina Khadra / Bernhard Schlink / Peter Stamm / Alessandro Baricco 
2017: Jean-Claude Carrière / Roberto Saviano / Jean Echenoz / Sophie Divry
2018: Irvine Welsh / Peter Cameron / Pedro Mairal / Alberto Salcedo Ramos
2019: Maggie O'Farrell / Alejandro Zambra
 
 
@Jordi Casañas
@Jordi Casañas

El club de Lectura Internacional Barcelona-Medellín és un punt de trobada i d’intercanvi cultural que reuneix, mitjançant videoconferència i un cop al mes, lectors de Barcelona i de Medellín per comentar i llegir obres d’autors colombians i catalans. El club de Lectura Internacional Barcelona‑Medellín, que se celebra a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Sant Andreu, és un projecte organitzat per Biblioteques de Barcelona amb la col·laboració de Casa Amèrica i l'Alcaldía de Medellín i té l’objectiu d’estimular el debat entorn d’una cultura compartida entre ambdues ciutats.

Més informació

Conegut des de 1994 com a IMPAC Dublin Literary Award i rebatejat, el 2015, amb el nom d’International Dublin Literary Award, aquest guardó es concedeix anualment a una obra escrita en anglès o traduïda a l’anglès. La primera fase del procés de selecció de d'obres aspirants al premi es duu a terme entre milers de lectors de biblioteques públiques d’arreu del món.

La Biblioteca Vila de Gràcia de Barcelona forma part d’aquesta xarxa i els seus bibliotecaris i lectors participen en la tria de 3 títols cada any que optaran al premi.

L'any 2016, l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura va poder proposar un membre del jurat, el poeta i professor universitari Jaume Subirana. El guanyador del premi va ser l'escriptor angoleny José Eduardo Agualusa.

International Dublin Literary Award

Premi DUBLIN

La Biblioteca Xavier Benguerel disposa del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil. Amb l’objectiu de conservar, estudiar i difondre tot el que té relació amb la literatura per a infants i joves, el servei està especialment centrat en les obres i els autors catalans. Està destinat tant a professionals del llibre infantil i juvenil com a pares, mares, mestres i persones interessades en la literatura infantil i juvenil en general.

Biblioteca Xavier Benguerel - Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Servei documentació - @Jordi Casañas