Universitats

Com a ciutat amb una gran concentració d’indústria literària, la formació i la investigació universitàries també hi juguen un paper important. Aquí trobareu uns quants màsters i grups de recerca relacionats amb la literatura que treballen a la ciutat.

Màster de Creació Literària UPF

El Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona està adreçat a llicenciats de qualsevol titulació interessats en la literatura i amb la vocació d’escriure i perfeccionar les seves capacitats literàries. Impartit per prestigiosos professionals de l’àmbit de l’escriptura, el màster també proporciona l’oportunitat d’assistir a sessions magistrals d’escriptors contemporanis. Entre els autors que han compartit els seus coneixements hi ha Sergi Pàmies, Javier Cercas, Josep Maria Benet i Jornet, Antonio Orejudo, Eduardo Mendoza, Quim Monzó o Juan Marsé.

Més informació

 

Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada UB

El Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona proporciona coneixements superiors sobre la Teoria Literària actual i sobre les relacions entre la literatura i els altres àmbits artístics i culturals. Un dels objectius del màster és que els alumnes adquireixin un pensament crític i un discurs propi al voltant de la modernitat, la contemporaneïtat i la idea d’Europa i la seva identitat cultural.

Més informació

 

Màster en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil UAB

El Màster en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil de la Universitat Autònoma de Barcelona está organitzat pel grup de recerca GRETEL i compta amb la col·laboració del Banco del Libro. Iniciat el 2005 el màster es proposa unir esforços, consensuar criteris i potenciar la investigació a tota l'àrea iberoamericana. El seu sistema d'estudi a distància (o bé amb una setmana presencial a Barcelona) facilita un horitzó comú de formació dels professionals del llibre i l'educació infantil i juvenil. 

Més informació

 

Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran (UB)

Deixar d’aprendre és començar a envellir. Amb aquest lema i amb aquesta mentalitat van néixer, el 1980, les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Barcelona. Des d’aleshores, aquesta entitat sense ànim de lucre ofereix conferències, cursos, seminaris, viatges i sortides culturals a persones de més de cinquanta-cinc anys que volen continuar formant-se i aprenent. Entre l’ampli ventall de coneixements que proporcionen les AULES-AUGGBCN, hi ha cursos de literatura, filologia, lingüística, història, cinema i filosofia.

Més informació

 

Grups de Recerca

Universitat de Barcelona

Universitat Pompeu Fabra 

Universitat Autònoma de Barcelona 

Universitat Oberta de Catalunya