Contingut principal
Al contingut principal

Farmàcies i herbolaris, segles d’experiència en guarir-nos

Farmàcies i herbolaris, segles d’experiència en guarir-nos

Les visites a comerços de proximitat ens donen l’oportunitat de despertar futures vocacions professionals entre l’alumnat, ja que mostren el dia a dia dels professionals, els oficis i les vocacions presents als barris de la ciutat. Sovint ens fan viatjar en el temps i imaginar-nos els primers comerciants.

T’imagines ser un apotecari o una apotecaria del segle XIII? La paraula apotecari prové del llatí apothecarius que significa botiguer. I és que al segle XIII els apotecaris eren els comerciants que venien aliments, sobretot especies, però també medicaments, inclús tenien molta traça amb la cera que en aquells temps s’utilitzava per a il·luminar els edificis.

 

La Farmàcia de la Llana, és un comerç emblemàtic que visitem amb l’escola i aprenem sobre l’arquitectura i la història d’un edifici emblemàtic de la ciutat que, des de l’any 1600, ha mantingut la mateixa activitat de la mà de diferents famílies de farmacèutics. A més, quan hi anem, coneixem el treball farmacèutic en una oficina de farmàcia ben actual.

RECURS

Sabeu que és el Plat Saludable?L’equip investigador en nutrició de l’Escola T.H. Chan de Salut Pública de Harvard ha dissenyat una manera senzilla de saber si els nostres àpats són de bona qualitat nutricional. D’una manera molt visual ens divideix un plat en quatre porcions diferents: Verdures, cereals integrals, proteïnes i fruita. Fixeu-vos que cada porció no té la mateixa mida.

 

 

VÍDEO

Quan visitem l’herbolari Àgape fem un exercici per esbrinar en quina part del Plat saludable anirien alguns dels aliments que apareixen en diferents anuncis televisius. Heu fet mai aquest exercici? Us proposem que el proper cop que mireu la televisió tingueu a mà un paper i un llapis amb el plat saludable dibuixat i marqueu en quina part del plat hi haurien d’anar els aliments dels anuncis.

Que en saps d’herbes remeieres? I de les farmàcies i herbolaris que participen en el programa?

Respon cert o fals en aquest joc i sent-te com un autèntic apotecari.

 

Repte

Series capaç de dibuixar el Plat Saludable dels teus àpats? Comparteix la fotografia del teu dibuix a través de les xarxes socials amb el coixinet #BCNcomerç.
 

 

Els comerços que obren les seves portes a les escoles són:

 

 

Farmàcia de la Llana

Herbolari Llobet

Herbolari Àgape

El Racó de la Rosa