Contingut principal
Al contingut principal

Ferreteries, decoració i paraments de la llar

Ferreteries, decoració i paraments de la llar

Anys 60, una nit d’estiu. Ens hem posat les millors gales i hem anat al cinema Mahón, situat al barri de Vallcarca, per a veure la pel·lícula “El baile de los lampistas”. Fa dies que a tu i a la teva família us ronda pel cap la idea de canviar els mobles del menjador de casa. I si passeu pels Mobles San Ramos? Sabeu que, a les nits, el transportista descarrega els mobles que arriben a la botiga i així podreu veure quin menjador us agrada més, deixar-lo marcat amb una etiqueta i reservat al vostre nom per a que us el portin a casa.

Antiga foto de mobles San Ramos, Associació de Comerciants de Vallcarca

Any 2020, la Mª Angeles Ramos us obre la porta de la botiga, ella és l’encarregada de continuar el negoci familiar. En sap un munt de mobles i fins i tot us ensenya a entapissar cadires. No vol que si mai alguna se us trenca una cadira, la llenceu sense intentar arreglar-la primer. Ja sabeu, millor que nou 100% vell.

RECURS

Què és l’economia circular? La base és donar-li molt de valor a l’aprofitament de recursos i reduir l’ús de matèries primeres. A l’Estoc ho saben bé: dissenyen i fabriquen mobiliari a partir del reciclatge de materials, principalment fusta, i donen feina a persones amb diversitat funcional, tal i com ens ho expliquen en aquest vídeo.

Si vols saber-ne més, tens a la teva disposició aquesta guia d’Economia circular i verda al món local

VÍDEO

Si féssim una barreja entre electrodomèstics i decoració, sabeu que en sortiria? Doncs sortiria la marca Smeg. Fundada l’any 1948 per Vittorio Bertazzoni de Guastalla, Reggio Emilia, és l’empresa italiana que ha fet evolucionar simples electrodomèstics a obres d’art amb un disseny Made in Italy. Aquesta emprenedora família van començar com a ferrers fins a convertir-se en constructors de cuines. Al districte de Sarrià-Sant Gervasi us espera la Núria per obrir les portes del seu comerç Smeg:

Què sabeu de les ferreteries i les botigues de mobles i decoració?

Poseu a prova els vostres coneixements sobre aquests establiments de proximitat que participen en el programa. Seran certes o falses aquestes afirmacions?

 

Repte

Seríeu capaços de crear una joguina amb material reutilitzat? Participeu a la #ExpoRenovaJoguines! Busqueu objectes o productes relacionats amb el teu comerç preferit i creeu una joguina ben original. Feu-li una foto i compartiu-la a les xarxes socials amb el coixinet #BCNcomerç i #ExpoRenovaJoguines.
 

 

 

Els comerços que obren les seves portes a les escoles són:

 

 

 

Drogueria Rovira

Ferreteria COFAC Sant Andreu

Ferreteria Marimon

L’Estoc

Mobles San Ramos

Blaudecor

Smeg