El CEMB i el CFPB organitzen l’acte “Debat de debats: parla la comunitat educativa” per presentar els sis informes del curs 2021-2022

El Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) i el Consell de la Formació Professional de Barcelona (CFPB) organitzen, per al proper dilluns, 19 de desembre de 2022, de 17.00 a 19.30 hores, la jornada “Debat de debats: parla la comunitat educativa”.

L’esdeveniment, que tindrà lloc a l’Escola Baixeras (Salvador Aulet, 1), serà l’acte públic i col·lectiu de lliurament dels sis informes de les comissions de treball del CEMB i del CFPB en el curs 2021-2022 a les institucions i administracions competents: Departament d’Educació, Consorci d’Educació i Ajuntament de Barcelona.

Les comissions del CEMB van abordar els centres de màxima complexitat, la formació al llarg de la vida, l’assetjament escolar per part de persones adultes i la planificació educativa. Per la seva banda, les dues comissions constituïdes pel CFPB es van centrar en la plena continuïtat formativa en l’etapa 16-18 i reducció de l’abandonament educatiu i en com adequar la planificació de l’oferta de formació professional a les necessitats de l’alumnat i del sistema productiu de la ciutat i l’àrea metropolitana.

Més de 70 persones van participar en aquestes sis comissions, entre expertes i membres de la comunitat educativa. Com a resultat de les diverses sessions de treball s’han elaborat sis informes amb més d’un centenar de propostes per millorar les polítiques educatives i de formació professional de la ciutat en cadascun dels àmbits concrets.

Aquest any, per primera vegada, es convoca tota la comunitat educativa a participar en l’acte de lliurament d’aquests informes i d’interlocució amb les administracions. L’acte inclourà la ponència del catedràtic de Ciència Política Quim Brugué “El valor de la participació de la comunitat educativa en les polítiques educatives locals”.

Programa

17.00 h: Benvinguda, a càrrec de la secretària del CEMB i del CFPB

17.05 h:  Ponència a càrrec de Quim Brugué Torruella, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona “El valor de la participació de la comunitat educativa en les polítiques educatives locals”

17.45 h: Presentació dels informes de les comissions de treball del CEMB i del CFPB

18.20 h: Presentació de l’eina de seguiment de les propostes dels informes

18.25 h: Intervencions de les administracions competents:

  • Pere Masó Anglada, delegat d’Educació de Barcelona, Departament d’Educació
  • Mercè Massa Rincón, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona
  • Pau González Val, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona

18.55 h: Torn obert de paraula

19.15 h: Cloenda

 

Per assistir a l’acte, cal confirmar l’assistència a l’adreça electrònica cembdebats@bcn.cat.

Compartiu aquest contingut