Es constitueix el nou CEMB després de renovar la meitat dels seus membres

El nou Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) ja s’ha constituït després del procés electoral iniciat a principis de curs per renovar els consells escolars de centre, els Consells Educatius Municipals de Districte (CEMD) i, finalment, la meitat de membres del CEMB.

El dimarts 14 de juny es va celebrar el Plenari ordinari que va formalitzar l’entrada dels nous membres. Abans d’aquesta sessió plenària, però, es va realitzar un emotiu acte d’homenatge als membres sortints del CEMB. L’esdeveniment que va servir de comiat va tenir lloc al Mirador de Maria Aurèlia Capmany, a la novena planta de l’edifici Novíssim de l’Ajuntament de Barcelona, amb unes vistes espectaculars de la ciutat.

El sisè tinent d’alcaldia Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, va ser l’encarregat d’iniciar l’acte, fent un balanç de la situació de l’educació a la ciutat en els darrers anys i agraint a tots els membres sortints del CEMB la seva implicació i el seu compromís en la millora de la qualitat educativa de Barcelona.

L’acte va seguir amb un diàleg entre dues de les membres que deixaven de formar part del Consell: Montse López Tolosana, que representava les famílies del sector públic, i Domi Viñas, que representava les direccions de centres públics. Elles van compartir la seva experiència en el CEMB en representació de totes les persones que deixaven de formar part de l’òrgan i van valorar l’oportunitat, la responsabilitat i l’aprenentatge profund que suposa.

Seguidament es va convidar a pujar a l’escenari un a un a tots els membres sortints per fer entrega d’un petit obsequi recordatori dissenyat per a l’ocasió. D’aquesta manera, es va fer el lliurament a Rosa Artigal, Àngels Cadena, Elena Gargantou, José Emilio Molina, Jordi Quintana, Coral Regí, Lluís Vila, Domi Viñas i Montse López Tolosana.

El regidor d’Educació, Pau González, va tancar l’acte agraint de nou la dedicació de tots els membres que deixen la representació i convidant als presents a un refrigeri. La celebració va comptar amb les actuacions del quartet de violoncels Quatre Piques, de l’escola Municipal de música Mestre Pich Santasusana de Sant Andreu.

Després del refrigeri es va passar al Saló de Cròniques de l’Ajuntament, on es va celebrar el Plenari ordinari amb la constitució del nou CEMB. Els nous representants formaran part del Consell per un període de quatre anys.

Compartiu aquest contingut