Es dona la benvinguda institucional als representants municipals als consells escolars de centre

El Saló de Cent va acollir aquest dijous 15 de febrer l’acte de benvinguda institucional als representants municipals als consells escolars de centre. L’acte va estar presidit per Maria Eugènia Gay, 2a tinenta d’alcaldia de Cicles de Vida, Drets Socials, Cultura, Esports, Educació i Coordinació Territorial.

Gay va destacar el paper fonamental que tenen els representants municipals, ja que encarnen el vincle entre la comunitat educativa del centre i el territori, és a dir, el barri, el districte i la ciutat.

La tinenta d’alcalde va aprofitar també per repassar la previsió de les actuacions municipals més rellevants en el camp de l’educació, com el Pla Clima, la regulació de l’ús dels dispositius digitals a les aules, l’abast dels resultats de l’informe PISA o el repte de l’ús social del català.

També va intervenir el comissionat Joan Ramon Riera, qui assumeix les competències del regidor d’Educació Lluís Rabell durant la seva baixa mèdica. Riera va remarcar que els representants municipals ajuden a capilaritzar l’actuació de l’Ajuntament, a fer transcendir projectes educatius i a reivindicar el concepte de Barcelona com a ciutat educadora.

L’acte va comptar amb una conversa moderada pel president del Consell d’Educació de Catalunya, Jesús Vinyes, entre Pepa Pérez, representant municipal i treballadora al districte de l’Eixample, i Gemma Xarles, representant de famílies del Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB).

En la conversa van reflexionar sobre el paper del representant municipal com un facilitador, un agent de confiança que construeix sinergies i afavoreix l’empatia i el consens. Van parlar també de la importància dels consells escolars de centre com a espai participatiu on hi tenen veu els diferents sectors de la comunitat educativa i de la necessitat de garantir més transparència en la informació per tal que es puguin tenir debats acurats per actuar en la millora de l’educació.

En total, s’han nomenat 314 representants municipals als consells escolars dels 628 centres de la ciutat de Barcelona. D’aquesta manera, s’incorporen també els de la xarxa concertada, ja que gràcies als canvis en la LOMLOE es tornen a tenir representants als centres privats concertats.

Compartiu aquest contingut