Presentació de l’estudi “La Formació Professional a Barcelona: gènere, trajectòries i inserció”

PLENARI EN OBERT DEL CONSELL DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DE BARCELONA

Dimecres 21 d’octubre de 2020, a les 18.00 hores, es podrà seguir en directe, per mitjà del canal YouTube de l’Ajuntament de Barcelona, la presentació de l’estudi i recerca “La Formació Professional a Barcelona: gènere, trajectòria i inserció”, elaborada per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, per encàrrec de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i del Consell de la Formació Professional. Aquesta presentació es farà en el marc del plenari del Consell de la Formació Professional que es podrà seguir en obert.

Segons s’indica en aquest estudi, l’FP és una etapa educativa amb una clara segregació horitzontal de gènere que es manifesta en una desigual distribució de les dones en les diferents famílies professionals. Majoritàriament, les alumnes participen de famílies professionals vinculades estretament a estereotips de gènere (imatge personal, educació, salut…). Les causes d’aquesta segregació de gènere es poden trobar en el procés de socialització que pateixen els i les joves, en la construcció de la identitat de gènere que els porta a percebre que els estudis i oficis tenen gènere i, derivat de tot això, en l’elecció d’estudis amb una clara influència de la família i el sistema educatiu però, també, en el cas de les joves per les majors expectatives laborals.

La presentació de la recerca comptarà amb la participació de la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó; del sociòleg de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i autor de la recerca, Andreu Termes;  de la professora del departament de sociologia de la UAB, Aina Tarabini, i de representants del Grup de Treball de Formació Professional i desigualtats de Gènere del Consell de la Formació Professional de Barcelona.

Compartiu aquest contingut