Teixim les vides que necessitem: 8a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

Del 16 al 30 de desembre, a la corona externa de la plaça de Catalunya.

..
12/12/2022 - 10:20 h

Visiteu aquest desembre la 8a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a la plaça de Catalunya. Sota el lema “Teixim les vides que necessitem!”, un any més us proposem incloure el Consum Responsable al vostre dia a dia des de l’Economia Social i Solidària (ESS) per les persones, per a vosaltres, per al planeta, pel futur, per a totes les vides!

La ciutat i el món estan en un moment d’emergències i crisis (climàtica, energètica, ecològica i social i econòmica). Tot i això, les persones col·lectivament, com fa l’ESS, podem teixir respostes i solucions. Ho podem fer, sobretot, per les vides que necessitem, allò fonamental per viure dignament com a persones i respectant l’ecosistema i el planeta.

És el moment per sumar, individual i col·lectivament, a contenir i revertir les emergències climàtiques, sanitàries, socials i econòmiques des de les eleccions econòmiques. En aquest context, el consum responsable i l’ESS ofereixen productes, activitats i serveis per la vida quotidiana que facin possible teixir aquests canvis des d’uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social.

La vuitena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, a la plaça de Catalunya i organitzada pel Departament i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, és l’oportunitat de conèixer i integrar aquestes propostes.

Del 16 al 30 de desembre, 32 casetes amb 47 empreses i organitzacions més l’Espai Consum Responsable amb un ampli ventall de productes per adquirir de cara a les celebracions nadalenques i que són una mostra d’allò que es pot trobar tot l’any. Artesania, roba i complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal que us ajudaran a teixir les vides que necessitem! Una àmplia oferta en la gran majoria de sectors i activitats econòmiques des de i pels valors de l’economia social i solidària.

Som i fem Consum Responsable i Economia Social i Solidària

Aquest any, la Fira convida a conèixer i fer efectives les pràctiques per “teixir les vides que necessitem!”. A l’Espai Consum Responsable de la Fira trobareu una persona especialista que oferirà informació en temàtiques de Consum Responsable i Economia Social i Solidària, així com materials específics, recursos i bibliografia.

A més, l’Espai Consum Responsable dinamitzarà l’Esfera, on trobareu l’espai infantil 0-3 i 3-10 anys. L’Esfera oferirà informació per la canalla, però també un espai lliure per jugar i relaxar-se. L’Esfera també esdevindrà l’Espai Taller, una taula amb cadires per fer activitats dinamitzades i aquelles organitzades per les organitzacions i empreses participants en la Fira.

Durant alguns dies, es disposarà d’una bicicleta per generar energia mitjançant l’energia motriu i, així, contribuir a la 8a Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària.

Teixim les vides que necessitem: la dinàmica!

Us animem a entrar a l’Esfera i a sumar una acció, una llavor, per teixir una pluja d’idees enfilades entre elles i, entre totes, teixir les vides que necessitem i volem.

Què us proposem?

  • Inspireu-vos. Visiteu les casetes de la fira i el material expositiu de Consum Responsable i ESS. Així, descobrireu els 3 colors que expliquen els 9 principis i pràctiques del consum responsable i l’ESS i com incloure-les a la vostra vida quotidiana.
  • Recolliu una llavor a les paradetes o a l’Espai Consum Responsable.
  • Penseu una acció, estratègia, idea per teixir les vides que necessitem a través de propostes transformadores.
  • Escriviu-la a la targeta.
  • Pengeu l’acció amb un cordill, per teixir una “cortina” col·lectiva i comunitària.

El tèxtil que revESSteix es fa present i torna l’alimentació de proximitat

Sí, hi ha moltes coses que ja es poden fer per teixir les vides que necessitem i volem. Amb allò que hi ha a les casetes de la Fira podeu integrar molts canvis en la vostra vida quotidiana, per nadal i tot l’any. I enguany us convidem a fer-ho, especialment, en la roba que vestiu i que useu en la vostra vida. Sense perdre l’estil!

Així, a més de les diferents organitzacions presents a les casetes ordinàries, la Fira tindrà un espai específic pel projecte RevESStim Tèxtil: en tres casetes, hi seran presents una dotzena d’iniciatives i els seus productes i serveis de tèxtil sostenible i responsable.

També, i després de dos anys d’afectació per les mesures de la covid-19, retorna la carpa amb alimentació sostenible i de proximitat, l’únic espai de la Fira amb alimentació no envasa i consumible in situ.

Teixim les vides que necessitem!

La 8a Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària us ho posa fàcil per descobrir totes les opcions que teniu a l’abast durant tot l’any. Les voleu descobrir?

Podeu accedir al mapa de la Fira i al conjunt de les organitzacions i empreses presents, i consultar tota la informació de servei al web o en aquest enllaç.