Inaugurada la nova Escola Bressol Municipal Germanetes, a l’Eixample

Divendres 22 d’octubre s’ha inaugurat l’Escola Bressol Municipal Germanetes, situada al carrer Comte Borrell, 159 (barri la Nova Esquerra de l’Eixample), al districte de l’Eixample.

L’escola té capacitat per a 104 nens i nenes d’entre 4 mesos i 3 anys. Excepte en el cas dels infants lactants, l’escola bressol promou els grups mixtos que barregen infants d’entre 1 i 3 anys.

L’EBM Germanetes, que va obrir les seves portes el curs 2020-2021, i que per la COVID-19 no s’ha pogut inaugurar fins ara, compta amb un total de sis aules adreçades a set grups d’infants diferents. Això és possible perquè un dels espais té un doble ús i ofereix servei a un torn de matí amb horari reduït i a un torn de tarda també amb horari reduït.

Més de 1000 metres quadrats de superfície

La nova escola està ubicada a la planta baixa i primer pis d’un edifici d’habitatges. Té una superfície de 1.055,58 m², repartits en diferents espais: vestíbul, direcció del centre, aules mixtes, cuina i rebost, menjador, lavabos, pati de joc i d’accés, sales d’usos múltiples, aula de lactants, vestidors, bugaderia o terrasses, entre d’altres.

EBM Germanetes: la història d’un nom

El nom de Germanetes es va assignar a la nova escola de manera provisional, ja que era com es coneixia el solar on està ubicada. Tant la direcció de l’escola com l’assemblea de l’AFA van proposar mantenir aquesta nomenclatura.

En aquest espai, fa anys, hi havia un antic convent conegut com “Les Germanetes dels pobres”, una congregació religiosa femenina de caràcter assistencial dedicada a la gent gran, i que va estar en funcionament des del 1884 fins al 1998. El nom Germanetes, d’altra banda, també fa referència a l’espai associatiu del barri, l’Espai Germanetes, un projecte veïnal entre els barris de Sant Antoni i l’Esquerra de l’Eixample que ha esdevingut un espai de trobada i diàleg al barri, situat a la mateixa illa d’equipaments.

Compartiu aquest contingut