Projecte relacions intergeneracionals

Col left

Les escoles bressol municipals de la ciutat es relacionen sovint amb els avis i les àvies dels infants de les escoles, que tenen cura dels seus nets i netes; amb llars, casals o entitats comunitàries de gent gran, i també tenen voluntariat de persones jubilades amb un gran bagatge professional o experiències.

Les pràctiques intergeneracionals es concreten en quatre projectes:

 • Avis i àvies participen en les escoles bressol municipals.
  Adreçat a avis i àvies dels infants matriculats a les escoles bressol i que tenen cura dels seus nets i netes. Comparteixen espais de quotidianitat dels infants i participen en alguna activitat proposada. Reconèixer-los com a agents educatius i corresponsables dels infants, fa que també tinguin i trobin un lloc a l’escola, participin en el projecte i en formin part.

 • Compartir amb gent gran d’entitats del barri (residències, casals de gent gran, etc.).
  A través del personal professional de les escoles bressol i de les entitats, es promouen relacions positives entre els infants i la gent gran. Depenent de l’estat de salut de la gent gran, les seves capacitats, el temps... s’estableixen els tipus de relacions, les activitats, la temporalitat, etc. 

 • Tenim cura dels avis i les àvies (Conveni IMEB -associació ARAE).
  Amb el propòsit de tenir cura dels qui en tenen cura, amb l’entitat ARAE, amb una cessió d’espais de cinc escoles bressol, es va realitzar un projecte comunitari i de proximitat al barri. Dirigit tant als avis i les àvies d’infants que van a les escoles bressol, com als avis i les àvies que tenen cura dels seus nets i netes, tota la jornada.

 • Voluntariat.
  L’associació RELLA, de mestres jubilats, té un conveni amb l’IMEB per participar com a voluntaris en les escoles bressol.

Col right

Compartiu aquest contingut