Menjar la fruita al pati al matí o a la tarda, és un plaer. Gaudim d'estar a l'aire lliure tot menjant amb bona companyia, descobrint noves fruites, textures, sabors desconeguts i fins i tot observar com és la pell de cadascuna d'elles...
Sorpresa, les pells de la fruita no les tirem senzillament a l'orgànica, a l'escola fem compost!
A la zona de compost cal fer una altre feina, remoure les pells amb la resta que ja tenim... és una feina cansada perquè s'ha de fer servir una eina molt especial, però sempre hi ha un bon grup d'infants, grans i petits engrescats per remenar.
Compostar les pells de fruita va molt més enllà del petit gest que sembla, perquè introduïm de forma significativa pels infants, la cura del medi ambient, l'experimentació dels cicles de vida naturals amb els seus ritmes i poder ser partícips del procés d'una necessitat tan bàsica com és alimentar-se.
Menjar les diferents fruites, fer l'adob per les plantes de l'hort i del nostre jardí, plantar, conrear uns quants vegetals i menjar-los, tanca un cercle natural de vida. I anem descobrint la importància de cuidar i ser cuidats.