Les escoles municipals de música de Barcelona celebren els seus 30 anys

Aquest divendres 9 de febrer, a les 18.30 hores, les escoles municipals de música de Barcelona (EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana) commemoraran el 30è aniversari de la creació d’aquests equipaments d’educació musical de l’Ajuntament de Barcelona amb un concert de commemoració a la Plaça de Sant Jaume obert a la ciutadania. La celebració formarà part de la programació especial amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de Barcelona.

El concert de commemoració dels 30 anys de les escoles municipals de música de la ciutat comptarà amb la participació de 300 nois i noies, integrants de les diferents agrupacions instrumentals i vocals de les cinc escoles de música, i es clourà amb un cant comú.

També, les escoles municipals de música de la ciutat de Barcelona formen part de les activitats obertes a la ciutadania que s’oferiran dins del cicle de concerts ‘Sons d’Educació al Born’, que es realitzarà de febrer a maig a El Born CCM i que tindrà una doble participació de l’EMM Eixample – Joan Manuel Serrat i de l’EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana, ja que són les que celebren el seu 30è aniversari.

Així doncs, el curs 1993-1994, es van crear les dues primeres escoles: l’EMM Eixample – Joan Manuel Serrat i l’EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana. Posteriorment, es van obrir les altres tres escoles: l’EMM Can Fargues, l’EMM Can Ponsic i l’EMM Nou Barris. Actualment, la xarxa d’escoles municipals de música acull prop de 3.000 alumnes de totes les edats, que participen en programes formatius de llarga durada o en tallers per a nadons, per a joves o per a persones adultes.

Aquests equipaments, gestionats per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, contribueixen a la difusió i a la democratització de la pràctica i de la formació musical al llarg de la vida. Aquests centres també són nuclis d’activitat comunitària en els seus barris i en els seus districtes, ja que s’impliquen i participen en celebracions festives i culturals, en accions solidàries i en activitats en col·laboració amb escoles bressol, escoles i instituts i centres d’educació especial.

Compartiu aquest contingut