Presentació

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona és titular de cinc escoles de música, que disposen d’un equipament propi.

L’Escola Municipal de Música Can Fargues va iniciar la seva activitat el curs 2016-2017.

La seva finalitat principal és la promoció de l’afició per la música i el seu caràcter és eminentment pràctic. S’hi ofereix un ampli ventall d’activitats per a l’aprenentatge i la pràctica musical en diferents estils, individualment, en agrupació o grups corals,dirigides a totes les edats i capacitats.

La funció de les escoles municipals de música de Barcelona no és únicament formativa, sinó també social i cultural, i, en aquest sentit, s’hi promouen audicions, concerts, intercanvis i trobades, amb la participació de tot l’alumnat o amb músics convidats. Per a aquells alumnes amb especial capacitat i interès, es facilita l’accés a estudis professionalitzadors.

L’Escola Municipal de Música Can Fargues també contribueix a la dinamització de l’activitat musical al districte d’Horta-Guinardó, tot organitzant activitats protagonitzades per l’alumnat, de manera integrada amb la resta d’ofertes educatives i culturals, per oferir un equipament educatiu i cultural proper, participatiu i on la música és l’eix nuclear de la seva activitat.

Actualment, l'entitat Estudi 6 SL és l'adjudcatària del servei de gestió de l'escola.

La masia de Can Fargues

La masia de Can Fargues dóna identitat al barri de la Font d’en Fargues, perquè n’és l’origen: el barri es va anar fent a partir d’una parcel·lació de les terres pertanyents al mas Pujol (denominació de can Fargues al S.XVIII) i durant molts anys va ser el centre de l’activitat al barri.

La masia, d’origen medieval, va ser construïda al voltant d’una torre de defensa que data del segle XI, protegida com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquesta torre romànica s’ha conservat pràcticament íntegra i constitueix el cos central de la masia.

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir la masia l’any 2009 per a la seva recuperació.

La concreció de l’espai com a escola de música municipal respon als objectius estratègics en matèria cultural i d’educació del districte d’Horta-Guinardó, alhora que es revaloritza i promou el patrimoni cultural del territori i la ciutat.

Anuari d’arqueologia i patrimoni de Barcelona 2014 PDF