Participació d’escoles de música al 90è aniversari de la proclamació de la II República

Dimecres 14 d’abril a les 18 hores es duran a terme 10 actes als 10 districtes per commemorar l’efemèride.

Una proposta artística popular, urbana i de carrer, amb partitura de Bárbara Granados interpretada per escoles de música i grups musicals de cada districte, (Ciutat Vella – Escola de Música JPC, Eixample – EMM Joan Manuel Serrat, Sants-Montjuïc – Jam Session, Les Corts – Escola de Música Farré, Sarrià- Sant Gervasi – EMM Can Ponsic, Gràcia – Reperkutim, Horta-Guinardó – EMM Can Fargues, Nou Barris – Pez Rojo, Sant Andreu – EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana, Sant Martí- Musicant)  i coreografies de deu duets de Brodas Bros. L’acció artística es basa en els dos eixos de la Primavera Republicana: el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República (element d’alegria i de celebració col·lectiva) i la revolució pública (els valors republicans expressats en l’acció transformadora de la vida quotidiana i els drets i llibertats).

El duet creat busca constantment l’equilibri i la igualtat de persona a persona, donar pes sense sobrepassar-se i trobar solucions perquè dos cossos es moguin com un de sol. De la força dels carrers neixen molts moviments culturals, i gràcies a ells neixen celebracions i manifestacions d’art de carrer, al carrer i per al poble. Un treball coreogràfic de llenguatge mixt, sense posar-hi barreres ni límits, fent servir tècniques com el popping, el locking, el break i la dansa contemporània.

Als llocs on es realitza l’acte commemoratiu hi ha instal·lat un tòtem amb informació històrica relativa a l’espai de memòria triat a cada districte.

Més informació

Compartiu aquest contingut