Equip Humà

Personal d'administració i serveis

Begoña Martínez
Muntsa Robles
Sergi Sánchez

Estudia al Conservatori Municipal de Manresa, al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i a l'École Nationale de Musique de Perpinyà. Es gradua amb el títol superior de Trompeta. Realitza estudis de composició, instrumentació i direcció d'orquestra. Com a professional, ha treballat en molts grups de música moderna i clàssica. Des de l'any 1994 és membre de la Banda Municipal de Barcelona. Des de l'inici de la seva etapa docent, s'ha especialitzat en la direcció dels grups instrumentals de nens i joves. Entre els anys 1994 i 2021, compagina la seva tasca docent amb la direcció administrativa de les escoles de música de la Fundació La Guineu. Actualment és coordinador pedagògic de l’EMM Nou Barris.​

Estudia oboè amb Philippe Vallet al Conservatori de Badalona i amb Paul Dombrecht a Bèlgica. Fa un postgrau d’oboè barroc a l’ESMUC amb Alfredo Bernardini. Fou membre de la Banda Municipal de Barcelona i ha col·laborat amb l´Orquestra Barroca Catalana, l´Orquestra Barroca de Sevilla, l´Orquestra de Cambra d´Andorra i l´OBC entre d’altres. És professora al Conservatori de música d´Igualada, a l’Escola de música d’Olesa de Montserrat i a l’Escola de música Nou Barris de Barcelona.

És titulat Superior de violí al CSMMB, guardonat amb el Premi d'Honor l'any 2000 i postgraduat sota el mestratge d'Eva Graubin l'any següent. S'ha format en les especialitats de violí, música cambra i pedagogia aplicada a l'instrument arreu d'Europa. Du a terme una intensa activitat concertística, que el fa actuar per tot el món amb els directors i solistes més reconeguts. A Catalunya és membre de l'Orquestra de Cadaqués, concertino de l'Orquestra de Granollers, fundador i promotor de la Camerata de Vilabertran amb el recolzament de JJMM d'Espanya i professor de violí a l'EMM Nou Barris de Barcelona. És convidat regularment a participar com a jurat i professor de violí i d'orquestra a les orquestres joves Jonc i Athenea.

Estudia al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obté els títols superiors de Piano i de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament. Realitza també estudis de composició i d’instrumentació a la vegada que aprofundeix en l’aprenentatge de la música de cambra. Al mateix Conservatori, obté una Menció d'Honor en l'assignatura d'Harmonia i el Premi d'Honor en l'assignatura de Fuga. Ha assistit a nombrosos cursos de música de tots els àmbits: de pedagogia de l'instrument, d'interpretació, de tècniques corporals, d'improvisació, de didàctica del Llenguatge, així i com ha realitzat diversos viatges a l'estranger per aprendre com s'ensenya la música fora de les nostres fronteres (Anglaterra, Finlàndia, Escòcia, França…). El seu interès pel coneixement de tècniques de comunicació i de creixement personal la porten a obtenir el diploma de Practitioner en Programació Neurolingüística (PNL) a l’Institut Gestalt de Barcelona. Des del curs 2017-2018 forma part de l’equip d’El Musical Participatiu, programa educatiu destinat a la difusió, formació i posada en escena d’un espectacle de teatre musical amb els centres educatius de Primària i Secundària de tot Catalunya. Des de l’any 1994 ha format part de l’equip de la Fundació La Guineu, entitat dedicada a l’ensenyament i difusió de l’art musical des de la seva creació i fins l’any 2021. Des de l'any 1994, ha compaginat la seva tasca docent amb la direcció de centres d’ensenyament musical i d’arts escèniques. Actualment i des del curs 2007-2008, és directora de l’EMM Nou Barris.​

Neix a Barcelona l’any 1981. Comença a estudiar piano als 6 anys a l’acadèmia de música Àngel Soler amb Isabel Caballé i amb Montserrat Figuera. Posteriorment continua estudiant al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Carme Poch i el superior amb Maria Jesús Crespo. També finalitza el títol superior de música de cambra. Ha rebut classes d’Alícia de Larrocha, Albert Attenelle, Francisco Poyato, Sophia Rossoff, Àngel Soler, Carles Julià i Albert Guinovart. Ha acompanyat cantants i ha tocat en vàries formacions. Ha fet concerts en solitari com a pianista solista i amb formacions de cambra i acompanyant a cantants.   En el camp del jazz ha estudiat amb Sergi Sirvent (2005), Roger Mas, Albert Bover. Ha rebut màster classes de John Medeski i classes de combo a l’Aula del Conservatori del Liceu amb Víctor de Diego i a l’escola de música de Bellaterra amb Benet Palet.   Paral·lelament el seu interès pel cinema està sempre present i comença a estudiar a l’ESCAC encara que deixa els estudis aviat per poder seguir amb la música.   També estudia a Microfusa per tenir més coneixements tècnics en quant a la gravació i edició de música. Tot i que sempre havia composat música pròpia, comença a experimentar amb la música incidental en una obra de teatre als 18 anys i posant música en alguns curtmetratges. Posteriorment treballa amb Destinatarias – duo de ballarines de dansa contemporània – creant i interpretant la música de Muy Frágil que es representa a Barcelona (Antic Teatre, Casa Elizalde) i Vic (L’Atlàntida) i fent la música per el solo de la ballarina Natalia Jiménez l’any 2011 en el que composa dues peces. Actualment toca al grup de Ramon Aragall (Disc “Perfil” publicat a l'any 2015) i al duo Afloat (Disc “Fragments of a Fantasy” 2016).   Ha rebut classes de Tècnica Alexander.   Com a professor de piano té més de deu anys d’experiència, donant classes, entre d’altres centres, a l’Escola Municipal de Música de Cabrils, Oriol Martorell i al Conservatori de Tarragona. Actualment és professor a l’Escola Municipal de Música de Nou Barris, a MusicArt i Musicant.

Terrassa, 1966. Estudis de contrabaix clàssic amb Ferran Sala i Christoph Rahn i de contrabaix jazz amb Horacio Fumero. Títol Professional (Conservatori Municipal de Barcelona) i Títol Superior en Música Moderna i Jazz (ESMUC). Professor de contrabaix, baix elèctric, música de cambra i combos a les escoles municipals d'Esparreguera i Barberà del Vallès, ha estat també professor a l'Escola Mpal. d'Arenys de Mar. Va ser coordinador i director de l'Escola d'Estiu de Música Tradicional i Popular (FestCat) del 2003 al 2008, i professor i cap d'estudis de l'Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) durant el mateix període. En l'àmbit privat ha estat professor de contrabaix/baix elèctric/combos a l'Aula de Música de Terrassa, professor de l'assignatura Repertori Complementari a l'ESEM (Escola Superior d'Estudis Musicals) de Barcelona, i actualment imparteix contrabaix i baix elèctric a l'Escola Pia de Terrassa. Professionalment té una important trajectòria en l'escena jazzística (Jazzspirit & Josep Mª Farràs, John DuBuclet Jazz Orchestra, Matthew Simon, Richard Fenno, Laia Porta, Jay Wallis, IMPACT, Atenea Carter i un llarg etcètera. En l'àmbit de la cançó ha treballat i enregistrat amb Raimon, Maria del Mar Bonet, Lídia Pujol, Miquel Gil, Miquel Pujadó, Josep Tero... I en el camp del folk amb Clau de Lluna i Els Elements entre altres. Entre 2007 i 2014 lidera el grup Domini Màgic, amb qui enregistra tres CDs de música original. És també membre fundador de l'orquestra Cordes del Món i ha col·laborat amb Aupa Quartet.

Alba Cucurella inicià els seus estudis musicals a l’Escola de Música d’Igualada i els continuà a l’Escola Municipal de Música “Victòria dels Àngels” de St. Cugat del Vallès accedint posteriorment al Grau Professional a Conservatori Superior de Música del Liceu. Obté el títol de Professor Llicenciat de Grau Superior al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en l’especialitat de saxofon. Ha realitzat diversos cursos i tallers musicals com el CAP (Certificat d’aptitud Pedagògica), curs d’expressió corporal, curs de tècnica Alexander, curs d’improvisació contemporània, cursos d’improvisació moderna al Taller de Músics, curs de música contemporània per a quartet, un altre curs anomenat “Músic professió de Risc”, curs de “Iniciació Instrumental en Grup: principis bàsics i recursos” i també un curs de Percussió corporal i intel·ligències múltiples-Mètode BAPNE, entre d’altres. Paral·lelament obté del Nivell C de Català i supera les Proves d’Accés a la Universitat accedint posteriorment a la carrera de Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona amb especialitat de llengua francesa i italiana amb coneixements de gallec i portuguès obtenint posteriorment la Llicenciatura de Llengües Romàniques. Ha realitzat diversos cursos a l'English Center d’Igualada, a l'Institut Italià de Cultura de Barcelona, a la Casa Àsia de Barcelona (Institut Confuci) i al centre de xinès Hexagrama també a Barcelona, d’on obté amplis coneixements d’anglès, francès, italià i de xinès. Ha participat en formacions ben diverses com la Gross-Band de St.Cugat de Vallès, Agrupació musical del Maresme, Banda Simfònica de Matadepera a Mallorca, Banda Municipal d’Hospitalet, Banda Municipal de les Corts, Marxing Band del Taller de Músics, Orquestra Philarmonica Metropolitana de Barcelona, Jove Orquestra Simfònica Germinans de Barcelona, Orquestra Simfònica de St. Cugat del Vallès, Sax per 13 Ensemble de Saxofons de Barcelona, Quartet de Saxofons Astrasax, Ensamble Diapasón i Reality Soul.

Realitza els seus estudis en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota la tutela de Margarita Serrat obtenint els títols Superiors de Piano i el de Solfeig, Teoria, Harmonia, Transposició y Acompanyament. Més tard cursa estudis de postgrau amb el pianista i pedagog francès Emmanuel Ferrer-Laloë, de qui continua sent la seva assistent tant a Barcelona com a França. Entre els anys 2013 i 2015 fa la formació per a professors de Piano en el Mètode Suzuki, impartit entre Madrid i València per la professora Ruth Miura, deixeble directa de Haruko Kataoka i de Shinichi Suzuki. Complementa la seva formació amb numerosos cursos en diferents àmbits: de pedagogia de l’instrument i del llenguatge musical, d’interpretació, d’improvisació i de tècniques corporals. Realitza tots els seus estudis generals en el Lycée Français de Barcelone, sent la pianista titular de la Sala de Teatre André Dravet. Paral·lelament, obté la Llicenciatura de Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Durant el curs 2021-2022 fa la formació de Direcció Coral, organitzada per la FCEC, impartida pels mestres Pablo Larraz, Jordi Lluch i Montserrat Menenes. Des de l’any 2000 és professora del Conservatori Professional de Música de Cervera (Lleida), on imparteix les assignatures de Piano, Llenguatge musical, Música de cambra, Percepció auditiva i Idiomes aplicats al cant, especialitat francès. Des del curs 2010 també exerceix de docent de Piano i de Llenguatge musical a l’Escola Municipal de Música Nou Barris (Barcelona).

 

Graduat a l’Escola Nacional d’Art de l’Havana, Cuba, on obté el Títol de Nivell Superior de l’Educació Tècnica i Professional com a Instrumentista i Professor de Percussió i Pràctica de Bandes. Des del 1995, any en què es va graduar, ha estat vinculat a l'ensenyament musical. Ha impartit classes i tallers en diverses escoles, conservatoris, universitats a Cuba, Regne Unit i Espanya (Barcelona). Com a instrumentista ha format part de nombrosos grups, companyies i projectes musicals acompanyant a Ibrahim Ferrer (Buenavista Social Club), Nacho Cano, Papa Noel i Bana Congo amb els quals s'ha presentat en diversos escenaris i festivals girant per Cuba, Regne Unit, Hong Kong, França, Turquia, Espanya i les Antilles Holandeses. Ha gravat diversos discos per Tumi Music, la BBC i bandes sonores per a varis musicals. Actualment dirigeix els projectes musicals Ajiako i Barkino Quartet i és professor de percussió clàssica i popular a la EMM Nou Barris i Musicart 102.

Ha estudiat al Conservatori Superior de Música de Vigo on obté el títol de professora en l’especialitat de piano. Ha participat en diversos cursos d’improvisació, anàlisi, tècnica i interpretació del piano amb Jorge Leyt, Martín Millán, Almudena Cano, Emilio Molina i Peter Bithell entre d’altres. Participa també en cursos de pedagogia de l'instrument, de tècniques corporals, de didàctica del llenguatge musical i també cursos de pedagogia musical per a educadors, pedagogia activa i pedagogia aplicada a la LOGSE, impartits per Jos Wuytack, Javier Jurado, E. López Arenosa entre d’altres. Directora de l’Escola de Música Breogán d’O Grove – Pontevedra , inclosa a la “Conselleria de Educación e Ordenación Universitaria” de la C.A.de Galicia (1995 – 2006). Organització i direcció de Colònies musicals d’estiu “Residència La Lanzada” (2004 – 2006). Professora de les escoles de Música de la Fundació La Guineu des de 2007.

Obté el títol superior de violí al CSMMB l'any 2001. Posteriorment es forma en pedagogia del violí i es diploma en tècnica Cos-art de consciència corporal aplicada a l'especialitat de violí. Com a professora de violí, de música de cambra i d'orquestra i cap de departament de corda en diverses etapes de l'Escola Municipal de Música de Nou Barris des de l'any 1999, ha editat material didàctic específic basat en la música popular catalana i la consciència corporal, que aplica en un mètode propi que imparteix als seus alumnes des de ben petits.

Blanca Giménez Ezquerra va estudiar a l'ESMuc la especialitat de contrabaix amb Jonathan Camps. Va fer un màster d'interpretació en la Zücher Hochschule der Künste de Zürich amb Duncan McTier. Ha fet classes de instrument secundari de contrabaix jazz, violone, viola de gamba, cant líric i moder i baix elèctric. Ha sigut membre de l'orquestra 21st Century Orchestra de Luzern (Suïssa) durant 7 anys en els qual ha tocat en sales com el Radio City Music Hal de New York, el Royal Albert Hall de Londres, el KKL de Luzern o el Palau de Congressos de París, entre altres. Actualment imparteix classes de contrabaix a l'escola municipal de Nou Barris, a l'escola municipal de Sant Feliu del Llobregat i el conservatori de Igualada; activitat que compagina amb col·laboracions amb orquestres com la Simfònica del Vallés, Terrassa 48, la simfònica de Sant Cugat, entre moltes altres.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF, i postgraduada a l’Escola Memory en Dansa i Teatre Musical. Inicia la seva formació musical a La Guineu l’any 1990, participant en diversos projectes operístics com Turandot i Billy Budd (Teatre del Liceu), Eco i Regals (Teatre Lliure), amb el cor Petits Cantaires col·labora en diverses ocasions amb l’OBC a l’Auditori i el Palau, i més endavant encamina la seva trajectòria cap al Gospel i la música moderna. Compagina l’administració de Musicart102 amb la creació del departament d’arts escèniques i imparteix les classes de Teatre Musical de l’escola.

Títol Superior de Professor de Guitarra (Conservatori Superior de Música de Barcelona). Licenciatura de Música Moderna especialitat Jazz (ESMUC). Certificat d'Aptitud Pedagògica "CAP" (Universitat Politècnica de Catalunya). Harmonia Moderna i Arranjaments (Taller de Músics de Barcelona). Ha tocat en diverses formacions de Música Moderna (Jazz, Rock, Funk, Comercial, de Ball, etc) així com de Música Clàssica.

Professor Superior de Música Trombó de vares, màster Gestió Cultural, mestre, especialitat Educació Musical, curs d'Aptitud Pedagògica, Català nivell C. Des del 1999 membre de la Banda Municipal de Barcelona. On ha actuat de solista. Així com amb l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Col·labora amb diferents formacions musicals d’estils diferents arreu de Catalunya, guardant un bon record de la cobla Mediterrània. Com a docent ha impartit classes com a Mestre de Primària i Professor d'ESO, des del 1999 fins a 2009. Professor a diferents Escoles de Música del País del 1990 fins avui en dia. Actualment a l'escola de música.

Inicia els seus estudis musicals a l’Escolania de la Catedral de Barcelona. Posteriorment estudia violoncel amb Manuel Stacey a l’Escola Luthier i més tard amplia estudis amb els professors Sharon McKinley i Douglas Cummings al Royal Welsh College of Music & Drama, i David Kenedy i Christopher Wellington (música de cambra) al Trinity College of Music de Londres. L’any 2003 obté el Certificate of Teaching de l’Associated Board of the Royal Schools of Music. Actualment col•labora amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i és membre de l’Orquestra Barroca de Barcelona.

Ha estudiat al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, es gradua com a Professora de Cant. Al mateix centre, estudia harmonia, contrapunt, pedagogia i didàctica del llenguatge musical, guitarra clàssica i piano. Ha exercit la docència en llenguatge musical, cant i cant coral en diverses escoles de música, públiques i privades, de Barcelona i del Vallès. Actualment és professora a les escoles de la Fundació La Guineu: EMM de Nou Barris i Musicart 102.

Cursà els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on obtingué el títol Professional de Cant i el títol Superior de Pedagogia Musical. Obtingué a Lyon el Diplôme Pédagogique d’Education Musicale Willems. Estudià direcció coral amb Manel Cabero i Mireia Barrera. Amplià els estudis de cant amb la mezzosoprano Margarida Lladó amb qui continua treballant-hi actualment. A més a més de la seva tasca com a professora de llenguatge musical i com a cap de departament a l’Escola Municipal de Música de Nou Barris, des de fa 20 anys imparteix classes de llenguatge musical i dirigeix dos cors a l’Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès.

Inicia els estudis musicals al Conservatori Nacional de la Regió de Lyon, on obté el Primer Premi de Violoncel i de Música de Cambra l’any 1995 en les classes de Robert Duval. L’any 1997 va obtenir el “Diplôme d’Etat” d’ensenyament de violoncel. Sandrine ve a estudiar el violoncel a Barcelona amb Lluis Claret i música de cambra amb Jordi Mora. Aleshores, comença col•laboracions amb les orquestres de Catalunya (OBC, Simfònica del Vallès, orquestra de cambra del Liceu...) A més a més, toca regularment acompanyat del seu Quartet de corda “Kaleis”, del pianista Jordi Armengol, i des del 2002, amb grups de música moderna. Enguany, és professora a l’escola de música Ut formació musical, Premia de Mar i l’Escola Municipal de Nou Barris. Forma part de la “Orquestra de Cuerda del Mundo”.

Estudia Interpretació del clarinet a l'ESMUC i posteriorment cursa els estudis de Bachelor a la Hochschule für Musik Karlsruhe amb Wolfgang Meyer i més tard, els de Màster a la Universität der Kunste Berlin amb François Benda. Com a intèrpret ha realitzat projectes amb diverses orquestres, entre les quals hi ha la Staatsoper de Berlin, l'orquestra del Pfalztheater Kaiserslautern i la Neues Kammerorchester Potsdam; amb l'orquestra de cambra del Penedès i amb la Banda Municipal de Barcelona; i com a solista amb la Neuköllner Serenade de Berlin. És membre actual de la formació de cambra Lleidart Ensemble, grup resident a l'Auditori Enric Granados de Lleida. Ha adquirit experiència docent fent classes a diverses escoles, com el Barnim Gymnasium de Berlin, l'escola municipal de música de Sant Feliu de Guíxols o l'escola de música de Can Tirel (Cornellà de Llobregat), on actualment segueix treballant juntament amb l'EMM Nou Barris.

Nascut a Barcelona l’any 1967, comença els estudis musicals de saxofon amb Ricart Roda i flauta travessera amb Jaume Cortadellas al Conservatori de Música de Badalona i posteriorment al Conservatori de Música de Sabadell i Conservatori Superior de Música del Liceu, ha finalitzat els estudis superiors de flauta travessera i professional de saxofon i amplia la seva formació en diversos cursos de pedagogia de l'instrument, d'interpretació, de tècniques corporals, d'improvisació, de didàctica del llenguatge musical, etc. Músic de diverses formacions de Música Clàssica i també de Música Moderna i diverses Orquestres Comercials com a flautista i també com a saxofonista. Professor de flauta travessera a l’EMM de Vilafranca del Penedès 1999 – 2010 entre d’altres, professor de les Escoles de Música de la Fundació La Guineu des de 1995.

Nascut a Artés, on inicià els seus estudis de llenguatge musical i piano, sota el mestratge de Josefa Sallent. Posteriorment, començà els estudis de trompeta a la Fundació Cerdans Sallés de Santpedor, amb els professors Ferran Cerdans i Sallés i Manel Barea. Més endavant cursà els estudis de trompeta al Conservatori Professional de Música de Terrassa amb el professor Àlex Baiget i Junyol acabant el Grau Mitjà obtenint el Premi d'Honor de Trompeta. A partir de llavors, continuà a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el mestratge de Mireia Farrés, on aconsegueix les màximes qualificacions. Durant aquests anys també ha realitzat estudis de trompeta natural sota el mestratge de Serge Tizac. En el camp docent ha treballat a diferents escoles de música i conservatoris. Actualment, és professor de les Escoles Municipals de Música d'Abrera, Súria, Barberà del Vallès i Nou Barris de Barcelona. Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i en l'actualitat és trompeta a l'Orquestra Simfònica Sant Cugat a l'Orquestra Barcelona Filharmonia i col·laborador en diverses orquestres i formacions. Ha realitzat concerts arreu del territori català i fora d'ell, com a Menorca, Holanda, Romania, París i a la República Txeca.

Va estudiar al Royal Welsh College of Music and Drama de Cardiff on va obtenir el Licentiate Diploma i el Bachelor in Music a la University of Wales. Posteriorment va fer un postgrau en interpretació i en Teaching Skills al Trinity College of Music de Londres. Com a intèrpret ha tocat amb nombrosos grups de cambra i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. Actualment és membre del grup La Capsa de Música dedicat a apropar la música als infants. En l’àmbit de la pedagogia ha realitzat nombrosos cursos de formació en diferents metodologies. Des del 2017, és professora de viola de l’EMM Nou Barris.

Llicenciatura en “Música Moderna i Jazz” per l’Esmuc. Formació en Cant clàssic amb Maria Pancreu, Ramón Contreras, Joaquim Proubasta i Maya Mayska. En Cant Modern-Jazz amb Xavier Garriga, Errol Woiski. Seminaris de Veu e improvisació amb Mili Bermejo, Judy Niekman, Sheila Jordan, Bob Stoloff. Tècnica Vocal amb Gillyanne Kayes i métode “Voice Craft” amb Hellen Rowson i Paul Farrington. Estudia pedagogia i direcció de cors amb Elisenda Carrasco, Basilio Astulez, Manel Cabero i Christian Grube entre d’altres. Estudia piano a l’estudi de música Angel Soler” i al “Conservatori Superior de Música” del Bruc. Com a cantant, enregistra diferents projectes amb el seu quartet Jamfeel factory “Gershwin forever”, “Homenatge a Horace Silver” amb la Big Band de Granollers, entre d’altres. Premiada al 2008 com a millor solista vocal per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya.