×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Rutes de desconfinament: Estany de Sant Maurici

Rutes desconfinades. Ruta pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Ruta pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Ens espera un estiu de molta calor, i sembla que l’aigua serà la nostra millor aliada. Per això us fem una nova proposta de ruta fins a l’Estany de Sant Maurici, travessant l’únic parc nacional de Catalunya, impressionant i amb una gran riquesa de fauna, vegetació, estanys i rierols. Refrescar-se durant la caminada us donarà un plus d’energia molt útil per completar el camí.

Inici a Espot

Deixem el cotxe a l’aparcament del costat del Parc de Bombers d’Espot i comencem el recorregut caminant carretera amunt. Després d’uns 10 minuts d’asfalt, girarem a la dreta per agafar el sender que ens durà a l’Estany de Sant Maurici. Aquest sender l’identificarem per un pont de fusta que creua el riu i el podrem seguir fàcilment, ja que està molt ben assenyalat.

Segon tram

Hi haurà un punt que haurem de passar un pas canadenc (porta pel bestiar de barres de ferro al terra), que ens indicarà que anem pel bon camí. Després d’una estona de caminar, seria bona idea parar un moment sota un arbre per reposar energies, ja sigui menjant o remullant-se una mica en el riu. No t’oblidis de la crema solar! Quan estiguem preparats de nou, ens internarem en un bosc de pins i avets molt frondós, on podrem descansar una mica del sol.

El final

Ara ens queda l’últim tram, el més bonic de tots, amb unes vistes esplèndides del paisatge, però també el més difícil, amb un desnivell més pronunciat que els altres, ja que ens acostem a l’estany. 15 minuts després de passar l’Ermita de Sant Maurici arribem a l’Estany, segurament ple de gent en aquesta època de l’any. Després d’aproximadament 3h i mitja de pujar, ja hem arribat!