Reobre l’accés Badajoz de l’estació de Glòries de la línia 1 de metro

02/09/2024

El nou accés al metro de Glòries

L’accés del carrer Badajoz de l’estació de metro de Glòries de la línia 1 de metro ha reobert avui, 2 de setembre. Ja es pot entrar i sortir de l’estació a través de les escales mecàniques i les escales convencionals d’aquest accés on s’ha incorporat una rampa per millorar l’accessibilitat en el trajecte que va des de les escales fins al vestíbul al qual dona aquesta entrada. L’accés va tancar a finals del passat mes de febrer amb motiu de les obres d’ampliació del vestíbul i la seva connexió directa amb el Disseny Hub Barcelona.

L’estació de Glòries L1 té dos accessos més: el de l’avinguda Meridiana i el de la plaça de les Glòries Catalanes. L’accés de Badajoz és el més proper a la zona del 22@ on hi ha empreses, centres educatius i universitaris.

Els treballs realitzats aquests darrers mesos han permès ampliar la capacitat del passadís existent  i millorar la seva funcionalitat. Abans la zona estava limitada per un corredor i unes escales de baixada i pujada, que s’han substituït per una rampa que millora l’accessibilitat.

El promotor d’aquests treballs ha estat l’Ajuntament de Barcelona a través de BIMSA. El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha participat en la direcció del projecte, com a propietària de la infraestructura ferroviària, juntament amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Disseny Hub de Barcelona (DHUB).

 

Ampliació del vestíbul i connexió directa amb el Disseny Hub

Els treballs en aquesta estació continuen per enllestir el nou vestíbul i la connexió amb l’edifici del Disseny Hub, amb un ampli vestíbul, previ a l’accés de l’equipament. Correspon a l’entrada que té més afluència d’usuaris (sortida cap a Sant Martí) i permetrà accedir directament des del metro a la planta 0 del Disseny Hub, i des d’allà al carrer d’Àvila. La superfície resultant útil serà d’uns 500 m2 i construïda d’uns 600 m2.

La zona de la plaça de les Glòries està vivint un important procés de transformació urbanística, amb actuacions com el parc de les Glòries- àmbit tramvia i la prolongació del tramvia per la Diagonal.

Infórmate

Si quieres más información rellena el siguiente formulario








He leído y acepto el aviso legal de protección de datos

Sigue a Les Glòries