Serveis i ajuts a la ciutadania

Treball

L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, posa a disposició de la ciutadania tots els serveis necessaris per trobar feina, com ara assessorament personalitzat, orientació laboral i acadèmica, intermediació laboral, formació, serveis per a emprenedors i empreses o ajuts a la contractació, entre altres.

Ocupació

 • Programa "Treball als barris"

  Servei pròxim d’assessorament i seguiment individualitzat amb formació i programes de formació–treball segons el barri, per facilitar l’accés a la feina de les persones aturades que viuen en barris d’especial atenció.

  Més informació

 • Formació ocupacional

  Accions formatives en sectors amb possibilitats laborals com ara les TIC, el sector mòbil, els serveis a les persones o el comerç internacional, per a persones a l'atur o que vulguin reorientar el seu perfil professional.

  Més informació

 • Servei d’assessorament personalitzat per a la recerca de feina

  Acompanyament individual per a la recerca de feina o la millora professional, sense cita prèvia.

  Més informació

 • Formació en recerca de feina i desenvolupament professional

  Activitats formatives de curta durada per a la recerca de feina.

  Més informació

 • Servei d’orientació acadèmica i professional a joves

  Activitats formatives de curta durada, assessorament i foment de l’emprenedoria per ajudar les persones joves a decidir el seu futur professional, tant si són estudiants de darrers cursos com si estan aturats.

  Més informació

 • Servei d’intermediació laboral

  Servei d’intermediació d'ofertes i demandes de treball que permet accedir a ofertes de treball.

  Més informació

 • Serveis en línia: Barcelona Treball

  Continguts i aplicacions per a les persones que busquen feina, que volen millorar professionalment o que volen estar informades de les noves tendències al món del treball.

  Més informació

 • Formació tecnològica

  Seminaris i tallers de dos nivells: inicial, per a aquells ciutadans que volen iniciar–se en l’ús de les noves tecnologies; i avançat, amb formació tecnològica per a professionals i pimes.

  Més informació

Empresa

Gran varietat de suport a les empreses de qualsevol tipologia (treball autònom, empresa mercantil, empresa cooperativa i qualsevol altra forma d’economia social i solidària, així com iniciatives d’innovació social), com ara finançament, constitució, cerca de treballadors, transmissió, business landing, localització empresarial, ajuts a la contractació, formació, programes de creixement i de mentoria,
netwotking, etcètera. Informació i atenció integral a l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE), Roc Boronat, 117 o al web Empresa.

Emprenedoria

 • Es tracta d’un acompanyament per a persones emprenedores i empreses emergents de nova integració. S’ofereixen serveis d’assessorament, formació, eines i recursos de qualitat, espais de connexió, accés a finançaments, cursos i programes per poder desenvolupar de manera autònoma des de la idea de creació del negoci fins a la seva consolidació.

  Més informació