2021. Un recorregut que arriba a meitat de camí

divendres, 16. juliol 2021 - 15:00

LA CLOTA COTREBALL. L’any 2021 prossegueix, els mesos volen i La Clota Cotreball continua fent via

L’any 2021 prossegueix, els mesos volen i La Clota Cotreball continua fent via

Deixem enrere el mes de juny i amb ell el segon trimestre d’un any que ja comença a adquirir un caire de “normalitat”. Si bé és cert que continuen les restriccions, les mesures de prevenció i la prudència generalitzada, la primavera ha portat llum i optimisme al Cotreball.

Amb l’obertura d’horaris comercials, l’abril ens portava una Diada de Sant Jordi que cridava sortir al carrer per respirar la fragància de les roses i l’olor a llibres nous, amb la il·lusió per compartir amb els i les veïnes, companyes i amigues la primera gran festa col·lectiva de Barcelona.

Brotava per primer cop una relació estreta entre l’equipament i el teixit comercial del Districte; una relació que, des d’aleshores, pretenem que es mantingui amb un vincle de cooperació persistent. La llavor va ser la campanya de Sant Jordi a favor del consum de proximitat, fruit de l’extensa i variada contribució d’un grup de persones cotreballadores que van fer molt més que crear i elaborar un vídeo promocional… varen repartir somriures entre els i les botigueres del barri d’Horta i de La Clota (tal com reflecteix el making off).

Així mateix, l’equip ha seguit sumant sinergies amb la comunitat social del territori, ampliant les trobades amb entitats (8 noves connexions) i, fins i tot, amb d’altres comunitats de cotreball més enllà del Districte: s’establia, així, el primer conveni de col·laboració entre La Clota Cotreball i La InnoBAdora (ambdós espais, d’esperit emprenedor i solidari, gestionats per Barcelona Activa).

La cuina ha seguit oberta a un ús comunitari, del qual n’han gaudit la Fundació Els Tres Turons, l’Institut de La Vall d’Hebron i APC Progess amb tallers gastronòmics puntuals i/o de llarga durada per a un públic predominantment jove.

D’altra banda, les activitats de retorn social no s’han aturat en cap moment, al contrari. En aquest sentit, el trimestre tancava amb 25 retorns sol·licitats, 26 d’acordats i 26 de finalitzats, que representen 553 hores de retorn compromeses i 602 d’executades. Els tallers socioeducatius (sobretot dirigits a gent gran) i els retorns audiovisuals i comunicatius són els més demandats, com ja va essent habitual; però seguint-los en el rànquing, trobem també  serveis d’assessorament jurídic.

Finalment, destacar que la comunitat coworker es manté estable, amb 31 projectes econòmics englobats per 43 persones cotreballadores. La Cristina Murria, coach holística, s’incorporava a l’espai el 28 de maig, curiosament dos dies més tard de l’Eclipsi Lunar i la famosa Súper Lluna de les Flors per aportar nou valor a La Clota Cotreball. Pots consultar la nova actualització del Directori de Projectes de LCC aquí.

La idea per als propers mesos, abans no acabi l’any, és retrobar-nos novament amb tots els projectes ja allotjats (ara que el nombre de persones immunitzades dins l’espai és d’un % elevat); recuperar els Fòrums en format presencial amb activitats de dinamització i participació activa; i finalment, sumar noves persones cotreballadores a l’equipament (tot aprofitant l’ampliació d’aforament al 70%, re-establint les sessions informatives de captació de projectes i fent recerca sectoritzada de projectes audiovisuals per donar resposta a les demandes de retorn). Esperem poder assolir-los i explicitar-los en les properes publicacions.