Febrer, el mes en què es couen les activitats del 8M

dijous, 24. març 2022 - 12:25

LA CLOTA COTREBALL. Es conclouen les activitats del Dia Internacional de la Dona.

Es conclouen les activitats del Dia Internacional de la Dona.

Febrer és el mes que precedeix el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona i, per tant, el moment en què les entitats es preparen per celebrar aquesta jornada tan significativa del calendari amb accions que visibilitzen i reivindiquen la figura de la dona i els seus drets. Moment en què La Clota Cotreball posa tot l’engranatge en marxa perquè les persones residents a l’espai puguin oferir retorn social vinculat amb aquesta data.

Aquest any, les xerrades sobre Dona i Ciència del projecte El Nanoescopista han estat de les més demandades, possiblement per la proximitat entre el 8M i el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (l’11 de febrer). Per segon any consecutiu, la Soledad Guerrero ha acordat el  Taller de Valors (perquè viure i reivindicar els teus valors et permet ser fidel i empoderar-te a tu mateixa). I finalment, les impulsores d’ai!culotte i de Miusutin s’han posat a prova a si mateixes proposant xerrades sobre Dona, Menstruació i Ecologia i sobre Dona, Moda i Sostenibilitat, respectivament.

Però més enllà del focus del 8M, 2022 s’està caracteritzant pel voluntariat a La Clota Cotreball. Són diversos els projectes que en fan de forma continuada: bé amb Càritas Horta, preparant lots d’aliments; o bé, amb Amics de la Gent Gran i Radars, acompanyant i dinamitzant el col·lectiu de gent gran. En aquest sentit, també fem esment a les col·laboracions amb els Casals (una constant), amb activitats ben curioses com el Ball en Línia o el Ping-Pong; amb assessoraments jurídics en matèries que els són d’especial interès (successions de béns); o les xerrades de dol i mort.

Tanmateix, els que estan agafant embranzida novament són els retorns de caire comunicatiu: s’han disparat les demandes relacionades amb l’actualització i/o desenvolupament de la imatge corporativa (logotips, branding o plataforma web) i amb serveis audiovisuals (vídeos, principalment).

Ja per acabar, destaquem el lligam entre el Centre Ocupacional Taller Sant Camil i els projectes del Taller Blau. L’entitat ha fet una generosa donació de material a canvi del compromís en el desenvolupament de patrons i la creació d’una part del vestuari del pessebre vivent que es realitza cada any a la Torre del Suro.

El mes de febrer tanca amb un balanç de 19 sol·licituds, 5 retorns acordats, 4 de finalitzats i 140 hores executades.