La Clota Cotreball inicia la cursa del 2021, entre l’esperança i la resiliència

dijous, 6. maig 2021 - 15:40

la Clota cotreball. La tasca social del retorn i el compromís amb el territori adquireixen més sentit que mai

Deixàvem enrere el 2020, un any que passaria a la història per una pandèmia que posaria el món del revés. En el cas de La Clota Cotreball, però, es va tancar l’any amb força i amb ganes de formar part de la recuperació econòmica i social d’Horta-Guinardó.

Tornàvem de les vacances d’hivern amb la mirada posada en una normalitat que tothom enyorava i que ja no ens semblava tan llunyana, però conscients que abans caldria fer un últim esforç. Així que agafàvem embranzida i ens preparàvem per al darrer sprint.

La tasca social del retorn i el compromís amb el territori adquireixen més sentit que mai. Escoltar totes aquelles necessitats i mirar de respondre-les. De manera que, dels 43 retorns sol·licitats aquest primer trimestre (no tan lluny dels 51 retorns sol·licitats del mateix període de l’any passat), 27 ja han estat acordats i la resta van agafant forma (314 hores executades de retorn). Les accions comunicatives i els tallers socioeducatius continuen essent els més demanats però no els únics; la digitalització i la socialització dels més grans  estan molt presents en aquestes demandes. I, com no, març tornava a tenyir-se de lila amb activitats de retorn social on el punt de mira era la dona; i es realitzava per primer cop, una Taula Rodona sobre Emprenedoria Femenina (us animem a veure’l aquí).

Les activitats de trobada de La Clota Cotreball amb entitats i xarxes de casals comunitaris s’intensifica (9 trobades) i la presència com oients en Consells de Districte i Consells de Barri també (7). I en un any en què Barcelona es converteix en Capital de l’Alimentació Sostenible, ja s’ha organitzat un networking entre Carmel Amunt i els projectes de cuina del Cotreball per tal que s’apliquin mesures i s’organitzin activitats al respecte; així mateix, s’ha continuat proporcionant un ús comunitari de la cuina per part d’entitats properes a l’equipament. La idea és ser un referent més del barri.

Els Fòrums continuen essent online perquè els nous projectes es donin a conèixer a la comunitat, com Cèrcols SCCL, The Food Fill, la Vida es Dansa, Tlon Planet Bags, Semillas de Bambú i Som amb tu Cooperativa. Tanquem el trimestre amb 32 projectes i 45 persones actives.

Continuem treballant per assolir els propòsits de Cap d’Any amb la confiança posada en una anhelada normalitat que ens permeti continuar creixent com a projecte. A poc a poc i bona lletra, que acostumen a dir les àvies, perquè, si a elles els funcionava, a La Clota Cotreball també.