Visites guiades
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats actuals / Activitats associades

Visites guiades

Visites guiades
Pedro Costa, Jean Wyllys, Art Larson i 'Biennal 2064'

10.12.2022 – 31.01.2023


Dimarts, 18 h
Dissabtes i diumenges, 12 h
Gratuït

Visites guiades gratuïtes setmanals a les exposicions actuals de La Virreina Centre de la Imatge, en català i castellà:

CANÇÓ DE PEDRO COSTA

Cançó de Pedro Costa és la primera exposició que adopta una perspectiva tan concreta sobre l’obra del cineasta: el rostre, la veu i la cançó com a senyals del més particular de cada persona, però també com a resposta a la pressió conjugada de la Història i la història personal. Cinc obres de les deu que es presenten han estat realitzades per Pedro Costa expressament per a aquesta exposició.

JEAN WYLLYS. DESEXILI

Aquesta mostra aplega gairebé un centenar de dibuixos, composicions i collages realitzats per Jean Wyllys (Alagoinhas, Brasil, 1974) durant l'exili. Es tracta d'una mena de bitàcola amb què l'artista narra la seva subjectivitat, els seus records, les seves mitologies i les seves maneres de prendre la paraula i polititzar l'existència.

ART LARSON. L'OMBRA DEL PIXAPINS

Art Larson (San Diego, 1962) qüestiona la relació entre l’obra que veiem i l’artista que l’ha creat. Destaca la perspectiva del foraster, l’observador que es reconeix a ell mateix en allò que es passa per alt. Mostra el residu dels moments ordinaris, acumulat al  llarg d’una vida, i l’ombra de l’artista que no deixa rastre en el paisatge, però que en forma part.

BIENNAL 2064

Una exposició sobre els efectes de la predicció algorítimica en la producció cultural. Al llarg del segle XXI, els oracles han determinat què val la pena i què no, descartant del present tot allò que no fa possible el vaticini i editant el passat per ajustar-lo a la profecia. Així, nombroses experiències han estat descartades perquè estaven des-tinades a malmetre l’auguri, a interrompre la predicció. «No hi ha res inevitable», diu la vident, flipada.