Música en viu

Concert d'estiu Gamelan Barasvara

21.06.2024
  • Foto: Xavier Erruz

El gamelan gong kebyar és un conjunt instrumental autòcton de l’illa de Bali que es toca en grup. Està format per metal·lòfons i gongs de bronze, tambors i flautes de bambú. El Museu de la Música en va adquirir un exemplar l’any 2013 que s’utilitza regularment per fer tallers grupals d’iniciació a l’instrument, assajos i concerts a L’Auditori i arreu.

El Gamelan Barasvara, agrupació musical de l’Associació de Gamelan de Barcelona i resident al Museu de la Música de Barcelona, té per objectiu ampliar el coneixement interpretatiu de la tradició musical balinesa i possibilitar un espai d’experimentació artística al voltant del gamelan a Barcelona. És l'única formació estable a l’Estat espanyol.

En aquest concert per a públic de totes les edats, que aquest any fem coincidir amb el Dia de la Música, el grup Gamelan Barasvara ofereix una selecció de peces tradicionals i contemporànies de diversos estils, incloent-hi repertori tant instrumental com acompanyat amb dansa. Entre d'altres, hi destaquen La Danza de la Guerrera _una cocreació feta per dues integrants del grup, la compositora Violeta Tello Grau i la coreògrafa Judit Barahona_, Sekar Jepun, obra essencial del repertori instrumental tradicional que s'interpretarà per primera vegada al nostre país, i obres del compositor balinès AABG Krishna Putra Sutedja.

Intèrprets:
 
Gamelan Barasvara
Àlex Vilanova
Ángel D. Blanco
Anna Contreras 
Cahaya Lovisa Kabuhung 
Camila Simsiroglu
Carme López
Clara Viñuales
Franziska Ewald 
Gastón Fischer
Giuseppe Pulice
Heinzel Fließgewässer
Immanuel Kabuhung 
Isabel Acosta 
Jordi Juan 
Jordi Casadevall
Juan L. Restrepo
Lluís Solsona, direcció 
Martí Ruiz
Martina Borrut 
Max Thijssen 
Nyoman Hardiani Dewi
Patricia Maeser 
Violeta Tello
Wayan Shayna Calvo Dewi
 
Dansa
Cahaya Lovisa Kabuhung
Judit Barahona
Nyoman Hardiani Dewi